reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, dziś oprócz menopur i finału zrobiłam zastrzyk z cetrodile. Spanikowałam ...mam wielką czerwona plamę w miejscu wstrzyknięcia.

reklama
Dziewczyny, dziś oprócz menopur i finału zrobiłam zastrzyk z cetrodile. Spanikowałam ...mam wielką czerwona plamę w miejscu wstrzyknięcia.
Ja bralam orgalutran, to nie jest to samo, ale podobna substancja, tez.miałam czerwony placek ok 2 cm i piekło, ale przechodziło po jakiejś godzinie.

Kochana pewnie za późno pisze bo pewnie juz przeszlo. Po cetrotide jest zaczerwienienie i swedzenie. Mi pierwszy zastrzyk robila pielegniarka i mówiła ze tak będzie.
Mega się wystraszyłam bo jestem straszna panikarą, ale zanim zobaczył czerwony placek średnicy 5 cm zrobiło mi się słabo, a jak już zobaczyłam to palpitacji serca dostałam ;) minęły 2 godziny, czerwony placek nadal jest trochę mniejszy ale jest. Atak paniki opanowany;) szykuje się do wyjazdu niedługo okaże się co wyhodowaliśmy;) myślicie że mogę poprosić o zmianę na orgalutran?

Mega się wystraszyłam bo jestem straszna panikarą, ale zanim zobaczył czerwony placek średnicy 5 cm zrobiło mi się słabo, a jak już zobaczyłam to palpitacji serca dostałam ;) minęły 2 godziny, czerwony placek nadal jest trochę mniejszy ale jest. Atak paniki opanowany;) szykuje się do wyjazdu niedługo okaże się co wyhodowaliśmy;) myślicie że mogę poprosić o zmianę na orgalutran?
Rozmawiaj z lekarzem ja nie wiem czy tak mozna zmieniać w trakcie. Wiem tylko ze to zaczerwienienie normalne jest.
A u ktorego lekarza w koncu zostałas? I ktory dzis dzień stymulacji?
Powodzenia kochana. Trzymamy kciuki zeby bylo dobrze[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Możesz pogadać, ale nie wiem czy zechcą już po pierwszpierwszym zrobionym zamieniać, bo to jednak nie jest dokładnie to samo. Spytać można :). Mi nikt nie powiedział, że tak będzie i dostałam zastrzyk, wsiadłam w samochód i pojechałam do domu, a byłam sama w klinice i miałam 170 km drogi przed sobą. Jak mnie zaczęło piec to stojąc na swiatłach spojrzałam.na miejsce wkłucia i myślałam, że to jakaś reakcja alergiczna, też się tak zdenerwowałam że mi się słabo zrobiło, zjechałam.na jakiś przystanek i panikowałam czy wracać do kliniki, żeby za kierownicą wstrząsu anafilaktycznego nie dostać :) :) :)

Rozmawiaj z lekarzem ja nie wiem czy tak mozna zmieniać w trakcie. Wiem tylko ze to zaczerwienienie normalne jest.
A u ktorego lekarza w koncu zostałas? I ktory dzis dzień stymulacji?
Powodzenia kochana. Trzymamy kciuki zeby bylo dobrze[emoji110] [emoji110] [emoji110]
Zostałam u Zamory i naprawę, bez względu jak się to zakończy...nie żałuję!!! Wręcz polecam i żałuję że dopiero teraz;)

reklama
Do góry