reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kurczę u mnie na krótkim protokole na menopurze (to to samo co mensinorm) też były prawie wszystkie puste, a rosło ich naprawdę duuużo (z amh u mnie ok). Udało się pobrać tylko 3 komórki, z czego jedna od razu odpadła, pozostałe niby się zapłodniły ale zarodki padły. Ja znowu dobrze reaguję na długi protokół i mieszankę menopur+gonal albo mensinorm+ovaleap.
Zobaczymy co z moją komoreczka będzie ... nie poddam sie jeszcze mam 3 podejście ile razy sa refundowane leki? Przy niskim amh

reklama
A ja dziewczęta po tej biopsji jestem, bolało okrutnie, bo był problem z dostaniem się. Teraz mam nadzieję, że wynik będzie dla mnie pozytywny. Trochę czekania przede mną, aaaaale.... jutro odstawiam leki i czekam na @.
Planowo mój transfer ma być w marcu, czyli wracam po mojego kropusia :) (jeśli nic nie wyjdzie po drodze).

Dobrze ze juz po , trzymam kciuki :)

My już po podglądaniu, maluszek faktycznie dzisiaj fikał, ciężko było na zdjęciu ładnie uchwycić. Póki co wszystko w jak najlepszym porządku, w środę prenatalne także czekamy

Załączniki

• 20190218_185952.jpg
    20190218_185952.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
Mamy jeszcze jedna próbę tylko znów pewnie bede musiała 3 cykle odczekać chodz mam nadzieję że to będzie ostatnia próba i zakończy sie wyyyysoka beta [emoji110][emoji120]nie wiem czy nie zrobic dodatkowych badań dla czego sa puste pęcherzyki ..? Czy tylko wpływ ma amh czy jeszcze cos

Istnieje takie badanie ? Dlaczego pecherzyki są puste ?

Ja przed criotransferem miałam TSH 12! Po odstawieniu leków po 5 dniach spadło do 1,5. Transfer odwołany. 3 miesiące dieta i glucophage ( mam IO) i pomimo leków TSH było idealne i transfer udany! Moja Endo powiedziała że to leki i stres spowodowały skok TSH.
Moj lekarz chce zbic moje Tsh do niedz do transferu,ale nie wiem jak to bedzie skoro od jutra znow wchodzi metypred. Dzis Tsh spadło do 7.2

Szczerze to jestem przerażona całą tą sytuacją, tą tarczycą i tym co dalej się będzie z nią działo. Moje hashimoto zaczynalo się od euthyrox 50,teraz jest 125 i od niedz 225
Ten narząd juz chyba jest u mnie całkowicie popsuty :(

A ja dziewczęta po tej biopsji jestem, bolało okrutnie, bo był problem z dostaniem się. Teraz mam nadzieję, że wynik będzie dla mnie pozytywny. Trochę czekania przede mną, aaaaale.... jutro odstawiam leki i czekam na @.
Planowo mój transfer ma być w marcu, czyli wracam po mojego kropusia :) (jeśli nic nie wyjdzie po drodze).

Trzymam kciuki [emoji110]
Warto poczekać na najlepsze [emoji7]

reklama
Moj lekarz chce zbic moje Tsh do niedz do transferu,ale nie wiem jak to bedzie skoro od jutra znow wchodzi metypred. Dzis Tsh spadło do 7.2

Szczerze to jestem przerażona całą tą sytuacją, tą tarczycą i tym co dalej się będzie z nią działo. Moje hashimoto zaczynalo się od euthyrox 50,teraz jest 125 i od niedz 225
Ten narząd juz chyba jest u mnie całkowicie popsuty :(
Tylko się nie stresuj! Ja mam Hashi, niedoczynność i IO. Brałam eutyrox 137. Ja zbadalam TSH w piątek A transfer miał być w sobotę. Nie było czasu na jego obniżenie dlatego transfer odwołany. Teraz 15tc ,eutyrox 150. Jest dobrze ale cały czas pod kontrolą. Trzymam kciuki!

Do góry