reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau Ja mialam metypred 16mg wiec tobpewnie po tym. Jak Ci beta wyszla pozytywna to przez caly czas brania encortonu mialas podwyższony euthyrox?
Ja biorę od wczoraj Euthyrox 125 i Letrox 100

reklama
@ilmenau Ja mialam metypred 16mg wiec tobpewnie po tym. Jak Ci beta wyszla pozytywna to przez caly czas brania encortonu mialas podwyższony euthyrox?
Ja biorę od wczoraj Euthyrox 125 i Letrox 100

Ja brałam jeszcze wcześniej euthyrox, bo mam hashimoto, ale brałam dawkę 25. Jak zaczęłam brać steryd to musiałam zwiększyć dawkę euthyroxu do 75 a po odstawieniu sterydu udało mi zejść tylko do 62.5, natomiast moja endokrynolog mówiła mi, że po porodzie pewnie wrócę do dawki 25. Ona mi mówiła, że sterydy często powodują konieczność brania leków na tarczyce i w zależności jak długo się bierze steryd to euthorox trzeba brać nawet przez cały pierwszy trymestr. U mnie jest konieczność przez całą ciążę, bo ja i tak bez sterydu musiałabym go brać.

Moze i nie powala, ale na te 2-3 komorki by wystarczylo.Trzeba[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️zaciskac zeby ta jedna ladnie sie zaplodnila.
Dziękuję za [emoji110][emoji110][emoji110]Bede dzwonić jutro dopiero co z moją komoreczka oby sie zapłodniła i była ta szczęśliwa [emoji4]
Ciężka noc przede mną

Kobietko jakie badania zrobić na pierwszą wizytę planuję wykonać AMH FSH TSH GKUKOZE I INSULINĘ czy coś jeszcze zrobić? Kariotyp mam z poprzednich starań i mega gruba dokumentację.

A brałas encorton? Bo mi po encortonie też skoczyło TSH i musiałam zwiekszyc dawkę eythyroxu, zeby to zbić.

Mocne kciuki za tą jedną jedyną komóreczkę!!! Oby to było złote jajko!

A kiedy bedziesz miec wyniki? Trzymam kciuki, zeby transfer był w marcu :)
Niestety do trzech tygodni.

Kobietko jakie badania zrobić na pierwszą wizytę planuję wykonać AMH FSH TSH GKUKOZE I INSULINĘ czy coś jeszcze zrobić? Kariotyp mam z poprzednich starań i mega gruba dokumentację.
Nie wiem jakie jeszcze i z kiedy masz badania, ale pasowałoby mieć jeszcze fT3 i fT4 z tarczycowych, przeciwciała antyTPO i antyTG (chyba, że już były robione), prolaktynę. Dobrze byłoby też mieć cytologię i usg piersi z ostatniego
roku. No i przeciwciała różyczki IgG, ale to wystarczy raz, a pewnie już miałaś. Później jeszcze każą pewnie zrobić wirusy przed procedurą ale to ma ważność pół roku więc im później tym lepiej.

reklama
Do góry