reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja wracam dzisiaj do świata żywych i witam się w ten słoneczny dzień:) Wczoraj cały dzień strasznie bolała mnie głowa (ostatnio często boli), ale wieczorem, to myślałam, że mi trzaśnie. Wyłam z bólu. Jeszcze czegoś takiego nie miałam. Czy to normalne w ciąży? Dzisiaj jest lepiej, choć lekki ból czuję nadal. Nie wiem czy to konsultować na szybko z kimś, czy odpuścić, bo wizytę mam dopiero 28.02. Ale w sumie co mi może lekarz powiedzieć.

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-08 jolancik transfer!!
2019-02-09 Vinszka wizyta kontrolna cyklu
2019-02-11 Olusja1987 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-13 Beata 4 połówkowe ❤️ ❤️
2019-02-13 Marzycielka7 wizyta pęcherzykowa!
2019-02-13 Olk@24 transfer!!
2019-02-14 Sol podglądanie maluszka ❤️
2019-02-14 Laurka2019 podglądanie jajeczek
2019-02-15 NataliaNNN wizyta serduszkowa ❤️
2019-02-15 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-02-18 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-02-19 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-19 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-20 Kingul badanie prenatalne ❤️
2019-02-20 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-02-21 Megi1985@ podglądanie maluszka
2019-02-21 delfin79 wizyta serduszkowa ❤️
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka ❤️
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne ❤️ ❤️
2019-02-28 sssurykatka połówkowe ❤️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-02-28 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

@jolancik - dzisiaj twój wielki dzień! ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ za owocny przelot do bazy oraz żeby kropek został z tobą przez najbliższe 8.5 miesiąca!!!
Pamiętaj, żeby po transferze zapewnić sobie jakiś lekki ruch (ja praktykowałam codzienne spacery), żeby macica była dobrze ukrwiona.

Wszystkim babeczkom życzę miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Ja kochana jestem w 28 tc. Jest ok bo to oznacza, że nawet gdyby się maleństwo teraz urodziło to będzie dobrze... W końcu trochę odetchnelam.

Kamień milowy to 30tc, tak ostatnio mi wody odeszły więc dalej się modlę. Byle do 34 tc. X
Ach, czyli jeszcze chwilke. Jakos od poczatku strasznie mi lecialy te wasze ciaze, a teraz zwolnily ;P moze przez to ze moja mi sie straaasznie ciagnie.
@dżoasia piękne te Twoje dzidzie - jak się czujesz? Kiedy prenatalne? odetchnęłaś już troszkę? uwierzyłaś?
Czuje sie bardzo dobrze i w sumie niech tak juz zostanie, nie bede wypatrywala twgo wiszenia nad kiblem;) prenatalne 25go.
A co u Ciebie? Jak sie czujesz? Jak Alusia?
Asia blagam Cie ty spania nie masz? ;)o_O
Ciebie tez to niedlugo czeka ;) ostanio miedzy 2-4 ogarnia mnie bezsennosc, a co gorsze, to tak mnie ssie z glodu ze az boli i musze wstac cos zezrec. W zyciu bym nie pomyslala, ze bede o 3 nad ranem buszowac po kuchni ;)
Tak, to najczęstsza praktyka na krótkim protokole.

No i git:) Aż się gęba ciszy. Teraz zostały prenatalne, ale to już tylko formalność;)Pappa będziesz robić?
Wlasnie powiem ci ze nie mam pojecia. Nie znam sie kompletnie na tych prenatalnych, a przy blizniakach wuniki moga wyjsc zafalszowane. Bede to jeszcze konsultowac z moja dr. Nie moge sie na ta wiz doczekac jakos.
A ja wracam dzisiaj do świata żywych i witam się w ten słoneczny dzień:) Wczoraj cały dzień strasznie bolała mnie głowa (ostatnio często boli), ale wieczorem, to myślałam, że mi trzaśnie. Wyłam z bólu. Jeszcze czegoś takiego nie miałam. Czy to normalne w ciąży? Dzisiaj jest lepiej, choć lekki ból czuję nadal. Nie wiem czy to konsultować na szybko z kimś, czy odpuścić, bo wizytę mam dopiero 28.02. Ale w sumie co mi może lekarz powiedzieć.
Czesto dziewczyny sie skarza na migreny wiec to pewnie normalne. Jak boli nie do zniesienia to lykaj apap chociaz, bo mozna.

@jolancik - dzisiaj twój wielki dzień! [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] za owocny przelot do bazy oraz żeby kropek został z tobą przez najbliższe 8.5 miesiąca!!!
Pamiętaj, żeby po transferze zapewnić sobie jakiś lekki ruch (ja praktykowałam codzienne spacery), żeby macica była dobrze ukrwiona.

[emoji110][emoji110][emoji110] Piękny dzień na zabranie kropka do domku!! Myślami dziś z Tobą [emoji3590][emoji8]

@jolancik - dzisiaj twój wielki dzień! [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] za owocny przelot do bazy oraz żeby kropek został z tobą przez najbliższe 8.5 miesiąca!!!

@jolancik powodzenia[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Niech to bedzie szczesliwy dzien!

Do mnie dzwonil lekarz, nadal rozwija sie 10 zarodkow, ale jedne lepiej, drugie slabiej, prawdopodobnie polowa dotrwa dluzej wg oceny embriologa...
Oby bylo z czego wybierac jeszcze

Ostatnia edycja:
@jolancik powodzenia[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Niech to bedzie szczesliwy dzien!

Do mnie dzwonil lekarz, nadal rozwija sie 10 zarodkow, ale jedne lepiej, drugie slabiej, prawdopodobnie polowa dotrwa dluzej wg oceny embriologa...
Oby bylo z czego wybierac jeszcze

To jest bardzo ładny wynik! Czasem zarodek zwalnia w jednym dniu i nadrabia w kolejnym, wiec cały czas masz 10 szans :)

reklama

Mam to samo wieczne migreny - nie da się z tym nic zrobić bo paracetamol nie pomaga. ;( trzeba czekać aż się hormony unormują

Do góry