reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!
Przychodzę z wątku IUI do Was.
Zaczynam drogę z IVF, 12.01 zaczynam brać gonapeptyl, potem z 1 dc ovaleap (z magicznym penem który ciężko rozszyfrować mi - tu będę miała pytania jeśli któraś go używała?). Dalej mam wpisany mensinorm no i jeszcze magiczny krem o nazwie dalacin (kiedy i po co podaje się go?)
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi... trochę czuję się jeszcze w tym temacie jak dziecko we mgle...
czy to normalne że klinika do momentu podpisania nie udostępnia druku umowy tylko można go na miejscu przeczytać, podpisać w obecności lekarza i dopiero egzemplarz zabiera się do domu?
Przy okazji odkryłam że moja klinika w POZ to oddział bociana :) więc ucieszyłam się dodatkowo...

powodzenia dla wszystkich oczekujących na cud ;)
Jeśli chodzi o używanie pena to mnie pomógł filmik instruktażowy w necie chyba na YouTube tylko że ja miałam Puregon. A co do umów to dostałam do domu by przeczytać i wypisać swoje dane i męża ale podpisywaliśmy na drugi dzień w klinice w obecności pracownika (pielęgniarki lub położnej) podpisanych umów nie dostałam do domu, wszystkie zostały na miejscu.

reklama
@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie [emoji110][emoji110]za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki

Trzymamy kciuki kochana, nam zalecili 3-5 dni abstynencji przed transferem, a ze u nas obnizona morfologia nasienia to cyrklowaliamy na 5 :).

@sksk kochana co u Ciebie?dzonilas do kliniki?
Tak dziś rano się przemogłam i zadzwoniłam, umówiłam się na wizytę 15.01, mam mocne wątpliwości co do tego jak to będzie, czy jest sens, bo ta moja jedna morula, o ile dobrze zrozumiałam i pamiętam słowa embriologa, to słaby wynik i nie zachęca do dalszej walki. Dziś miałam kryzys i chyba mam tendencje spadkowa w nastroju.

Rety
A za co do tej pory tyle zaplacilas?? Badania moze i genetyka?
W parensie?
Badania w sumie podstawowe ale mielismy zlecony kariotyp plus jakies mutacje generyczne i w sumie dobrze wyszlo bo okazalo sie ze jestem nosicielem mukowiscydozy szok a w rodzinie nigdy nie bylo chorego dziecka. Z panelu badan wyszlo jeszcze ze mam hashimoto i tez sie ciesze ze tak szybko sie dowiedzialam bo tsh mam w normie wiec to poczatki dopiero. Konsultacje w 2 klinikach, za Leki ok 3 tys, punkcja z zaplodnieniem i narkoza plus to masakryczne mrozenie 6tys ktore nas zwalilo z nog! A i jeszcze mrozenie nasienia bo nie chcielismy ryzykowac ze cos pojdzie nie tak, ze maz sie zestresuje albo jakas grypa i wysoka goraczka i nie bedzie nasienia w dniu punkcji wiec zamrozilismy i to byla mega Dobra decyzja bo maz sie tak o mnie bal jak mnie zawozil na punkcje bo mialam mega bole az sie cala trzesla wiec musieli mi dac leki przeciwbolowe przed narkoza wiec gdy zapytali meza o nasienie to odrazu powiedzial zeby wzieli z lodowki i tak sie cieszyl ze nie musi o tym myslec wiedzac ze ja w takim kiepskim stanie. Nas juz wyszlo prawie 16tys a dojdzie jeszcze transwer i kto wie moze jeszcze jakies leki, badania i oczywiscie wizyty. Nie licze hoteli i dojazdow bo to inna bajka. Nie spodziewalismy sie ze to tyle wyjdzie ale trudno jakos damy rade Oby tylko sie udalo.

Rety
A za co do tej pory tyle zaplacilas?? Badania moze i genetyka?
W parensie?
My w vitrolive w Szczecinie i powiem ci ze troche nas w blad wprowadzila babka na pierwszej konsultacji bo jak zapytalm ile bedzie kosztowac to powiedziala 6tys i nie wapomniala ze to tylko cena punkcji z hodowla ze za wszystko sie dodatkowo placi wogole troche mnie wkurzyla jak robilam u niej iui bo za kazda wizyte kasowala 200zl psychiczna wiec przenioslam sie do Brelika on byl zupelnie inny jak robilam iui u niego to placilam 50zl za kontrolowanie wiec jaka mega roznica wiec dostalam u niego i u niego podchodzilam do in vitro. Wiec my mamy jeszcze droge z inseminacjami i kase zostawiana tam, badania, droznosc jajowodow itp. Jakbym usiadla i wszystko policzyla to pewnie bym potrzebowala jeszcze kase na psychologa :-). Wiec lepiej nie liczyc...

Poszukaj sobie tego filmiku na yt.
Masz jedna ampulke ktora montujesz do pena i jesli masz w niej 900 jednostek a lekarz zaleci dawke 150 to pobierasz z niej ta dawke czyli jedna ampulka to 9 dni stymulacji. Zmieniasz tylko igly. Ja jej nie wyciagalam z pena tylko po uzyciu wkladalam calego pena do lodowki
Wie ktos moze co u Motylka? Nie wiem czy ma z kims prywatny kontakt... Nie moge przestac myslec :(
Tez caly czas mysle...
Ktory to w ogole tc u niej? Wiecie?

@Akatombo @Forget-me-not... hej dziewczynyCo u Was? Jak stymulacja ? Ja miałam dzisiaj podglądanie jajek i wygląda to całkiem dobrze. Punkcja w środę a transfer prawdopodobnie w sobotę. Modlę się teraz żeby jajka były dobrej jakości i dobrze się utrzymały pi zapłodnieniu. Czekam na wieści od WasKiedy Wy startujecie?
Hej, hej, to super, że dobrze idzie. Trzymam kciuki za dorodne jajeczka :)
Tak jak @Forget-me-not... pisała, my mamy criotransfery.
Jestem na naturalnym cyklu, dziś idę na pierwszą wizytę, zobaczymy, jak moje endo wygląda i czy pani doktor da zielone światło.

reklama
@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki
Jeśli chodzi o męża to tak powinno się wstrzymać na 3 do 7 dni, tak u nas mówili , przed punkcja zalecam dietę lekko strawna już dzień wcześniej , pij dużo wody i jedź dużo nabiału :) czekamy na info ile masz jaj :p

Do góry