reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Akatombo @Forget-me-not... hej dziewczynyCo u Was? Jak stymulacja ? Ja miałam dzisiaj podglądanie jajek i wygląda to całkiem dobrze. Punkcja w środę a transfer prawdopodobnie w sobotę. Modlę się teraz żeby jajka były dobrej jakości i dobrze się utrzymały pi zapłodnieniu. Czekam na wieści od WasKiedy Wy startujecie?

reklama
My jesteśmy po parensie i powiem Ci ze całość wychodzi Ok 10.000 zł i lepiej tak się nastawić. Oczywiście cena jest tak jak mówią, ale ona nie obejmuje żadnych badan (krwi etc), żadnych lekow, zadnych wizyt (zwykle Ok 80 zł wizyta) przed punkcja ani po punkcji (nawet przy hiperstymulacji za wizytę typu emergency musiałam dodatkowo zapłacić), czyli te 4600 płacisz w sumie za punkcję oraz za transfer świeży, jeśli transfer jest odroczony to oddają 500 zł a następnie za crio transfer płacisz 1500 zł. Do tego dochodzą koszty mrożenia i tu znów jak masz crio to płacisz nawet za ten zarodek co go odmrażasz za niecały miesiac, pierwsza słomka 1000 zł kolejne po 500 zł (my mieliśmy 3 zarodki czyli w sumie 2000 zł). Do tego płacisz za przechowywanie zarodków co roku. W sumie serio zbiera się Ok 10k, czyli tyle co srednio wszędzie.
U nas juz wyszlo ok 15k a jeszcze nie mialam transferu :-(

@Akatombo @Forget-me-not... hej dziewczynyCo u Was? Jak stymulacja ? Ja miałam dzisiaj podglądanie jajek i wygląda to całkiem dobrze. Punkcja w środę a transfer prawdopodobnie w sobotę. Modlę się teraz żeby jajka były dobrej jakości i dobrze się utrzymały pi zapłodnieniu. Czekam na wieści od WasKiedy Wy startujecie?

Hej a ile u Ciebie uroslo jajek? Po jakich lekach i jakim czasie?
[emoji1320][emoji1320][emoji1320] powodzenia w środę!

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki

Witamy :) Ja kiedyś podchodziłam na tych lekach co Ty :) Z enem sobie spokojnie poradzisz, one tylko tak strasznie wyglądają ;) W razie draki jest chyba na yt filmik instruktażowy. Aaa i najważniejsze - w trakcie tamtej stymulacji schudłam 4kg ;P
Powodzenia!

A ile Tobie jajeczek po tych lekach uroslo? (oczywiscie wiem ze kazdy organizm inny) no i jakie mialas AMH?

A czy ten jeden pojemnik z plynem w penie (dolaczony) jest caly tylko jeden na te 20 strzykawek i zawsze ustawiam na nim wskazana przez lekarza wartosc np 150 ?
W opakowaniu jest jeden flakonik cieczy ale zastanawiam sie czy cos sie z nim robi po kazdym zastrzyku... wolalabym chyba tradycyjny zastrzyk:/

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie [emoji110][emoji110]za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki

Powodzenia!!
Mocno mocno kciuki zacisniete[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Hej[emoji1] To zaczynamy trzymać kciuki w środę za dorodne jajeczka, później piekne zarodeczki, pozytywną betę itd[emoji6]
Ty z naszej transferowej trójcy bedziesz myślę pierwsza...
My nie mialysmy teraz stymulacji tylko criotransfer. Ja pierwsze usg żeby zobaczyć jak endo rosnie mam w piątek.
Martwie się tylko bo sie troche przeziebilam i nie wiem czy to mi nie pokrzyżuje planow.
Powodzenia

Do góry