reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też się martwię co u motylka ale i rozumiem, że jej się nie chce w takich momentach trudnych na forum pisać... oby się wody systematycznie uzupełniały i wtedy mogą tak do terminu doczekać nawet!

@dżoasia a Ty dziś podglądasz? o której?
edit doczytałam, że jutro - no to czekam cierpliwie!

Ostatnia edycja:
reklama
antybiotyk się podaje w okolicy punkcji, żeby przy nakuciu nic nie wprowadzić przypadkiem do organizmu tyle, że ja brałam doustny a nie dowcipny, więc może to nie o to chodzi?

Dzięki, wizyte nam w 7 dc kolejnego wiec dopytam o szczegoly co i jak... wtedy tez moga byc i tak jakies modyfikacje itp

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie [emoji110][emoji110]za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki

Kciuki zacisniete mocno.
Wiem, że nie łatwo ale nie swiruj i będzie dobrze.
Teraz jest Twój czas i musi się udać! A co do nasienia męża to niestety ale musicie się troszkę powstrzymać. Pociesze Cię, że my już 6 miesiąc na glodzie I jakoś dajemy radę choć ciężko było sobie to wyobrazić.

Powodzenia :)

Witamy :) Ja kiedyś podchodziłam na tych lekach co Ty :) Z enem sobie spokojnie poradzisz, one tylko tak strasznie wyglądają ;) W razie draki jest chyba na yt filmik instruktażowy. Aaa i najważniejsze - w trakcie tamtej stymulacji schudłam 4kg ;P
Powodzenia!

Tooooo chyba masz wroga!

Dobrze trafiłaś. Rozgość się :)

Ja z krk jeździłam do Łodzi. Polecam, bo potem też jest możliwość kontaktu mailowego a to już spora oszczędność ;) Nie mówiąc już o tym, że docento jest naprawdę super.

Wydaje mi się, że nie masz jakiegoś większego powodu do zmartwień. Co najwyżej ten transfer mogą Ci odwołać. Mi na długim potokole też ten okres sie tak rozwlekał

Większość możesz :)
dzięki może i taka reakcja organizmu porostu, dla mnie to wszystko nowość ....trzymam kciuki za dzisiejsza twoją wizytę, czy będą dwie kropki czy jedna ale super :-)

Tak dziś rano się przemogłam i zadzwoniłam, umówiłam się na wizytę 15.01, mam mocne wątpliwości co do tego jak to będzie, czy jest sens, bo ta moja jedna morula, o ile dobrze zrozumiałam i pamiętam słowa embriologa, to słaby wynik i nie zachęca do dalszej walki. Dziś miałam kryzys i chyba mam tendencje spadkowa w nastroju.
Kochana rozumie twój niepokój, pojedziesz na wizytę to zobaczysz dokładnie co Ci powie lekarz i embriolog. Zapytaj o kolejną stymulację i o możliwość kd. Trzymam kciuki.

@annemarie @Sol @ilmenau
@redferrari
@Justin87
@Olk@24
@Ela86
@Dgd
@Majaaa
@JoannaRak
@Biedroneczka83
@Gotart
@Mieciu85
@sunrisea
@Pat1980ka
@sunrisea

Dziewczyny, moje „mądre głowy” Proszę trzymajcie ✊✊za moje jajca, w środę punkcja i jak wszystko pójdzie dobrze to w sobotę transfer. Czy coś szczególnego polecacie przed punkcją/ transferem? Tak bardzo bym chciała żeby tym razem się udało
I jeszcze jedno pytanie. Czy faktycznie mój Mąż musi te 4-5 dni być na wstrzymaniu przed oddaniem nasienia w środę?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamuśki

Będzie dobrze, najważniejsza teraz spokojna głowa (wiem, że łatwo się mówi!) i pamiętaj, żeby po transferze zapewnić sobie delikatny ruch (ja codziennie chodziłam na spacery), żeby macica była dobrze ukrwiona.

Poszukaj sobie tego filmiku na yt.
Masz jedna ampulke ktora montujesz do pena i jesli masz w niej 900 jednostek a lekarz zaleci dawke 150 to pobierasz z niej ta dawke czyli jedna ampulka to 9 dni stymulacji. Zmieniasz tylko igly. Ja jej nie wyciagalam z pena tylko po uzyciu wkladalam calego pena do lodowki

Tez caly czas mysle...
Ktory to w ogole tc u niej? Wiecie?

Z tego co pamiętam to Motylek jest ok 2 tyg za mną czyli będzie to 24/25 tydzień. Gdzieś mi się po głowie kołacze, że ona ma termin na 25.04, to są urodziny mojej kuzynki więc tak mi się zapamiętało.

@motylek24 cały czas jesteśmy z Tobą myślami!!!

reklama
Do góry