reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, trochę Was nadrobiłam. Zrobiłam sobie małą przerwę, bo musiałam się wyciszyć. Piękne wieści!
@dżoasia gratulacje :) Pobiłaś moje kosmiczne bety na głowę, u mnie 9 dpt było 197 :). Bardzo trzymam kciuki, to Twoj czas!
@JoannaRak cieszę się, że u Ciebie spokój. Oby tak zostało!
Gratuluję pozostalym dziewuszkom sukcesów.
U nas względny spokój przerywany co jakiś czas plamieniami.
Czy którejś z Was udalo się mieć zdrowe dziecko pomimo wysokiej chromatyny plemnikowej?
U nas bardzo słabe nasienie, a nikt takiego badania nie zaproponował. I myślę, że musi być jakaś przyczyna, że przeciez taki latwy przypadek jak my na 8 zarodków jeden się przyjął i rozwija... kariotypy mamy ok, ale maż ma mutację CFTR.

Cześć dziewczyny, trochę Was nadrobiłam. Zrobiłam sobie małą przerwę, bo musiałam się wyciszyć. Piękne wieści!
@dżoasia gratulacje :) Pobiłaś moje kosmiczne bety na głowę, u mnie 9 dpt było 197 :). Bardzo trzymam kciuki, to Twoj czas!
Czy którejś z Was udalo się mieć zdrowe dziecko pomimo wysokiej chromatyny plemnikowej?
U nas bardzo słabe nasienie, a nikt takiego badania nie zaproponował. I myślę, że musi być jakaś przyczyna, że przeciez taki latwy przypadek jak my na 8 zarodków jeden się przyjął i rozwija... kariotypy mamy ok, ale maż ma mutację CFTR.
Surykaciu u @chlopkers chyba jest nieciekawie z chromatyna a dzidzi za kilka tygodni bedzie po drugiej stronie brzucha. U @tamiza słabiuśkie nasienie, raz nawet z biopsji nie bylo niczego do zaplodnienia a dzidzi juz na swiecie. U @adunnnia90 tez slabiutkire nasienie. Nie pamietam teraz innych przypadkow ale na pewno wielu dziewczyom sie udalo i Tobie tez musi. Jestes juz daleko, mam nadzieje ze najgorsze juz minelo i teraz bedzie dobrze do konca. Ktory masz juz tc?

U nas też problem z nasieniem. Cztery lata temu jak pierwszy raz podchodziliśmy morfologia mojego m wynosiła 1% praktycznie zerowy ruch. Embriolog mówił, że mial problem ze znalezieniem odpowiednich plemników. Wówczas na 12 zapładnianych komórek uzyskaliśmy 8 zarododków, ale tylko 4 prawidłowe i z tego 1 donoszoną ciąże pierwszy transfer. Cudak ma juz 4 lata tak więc głpwa do góry :)

reklama
Do góry