reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, trochę Was nadrobiłam. Zrobiłam sobie małą przerwę, bo musiałam się wyciszyć. Piękne wieści!
@dżoasia gratulacje :) Pobiłaś moje kosmiczne bety na głowę, u mnie 9 dpt było 197 :). Bardzo trzymam kciuki, to Twoj czas!
@JoannaRak cieszę się, że u Ciebie spokój. Oby tak zostało!
Gratuluję pozostalym dziewuszkom sukcesów.
U nas względny spokój przerywany co jakiś czas plamieniami.
Czy którejś z Was udalo się mieć zdrowe dziecko pomimo wysokiej chromatyny plemnikowej?
U nas bardzo słabe nasienie, a nikt takiego badania nie zaproponował. I myślę, że musi być jakaś przyczyna, że przeciez taki latwy przypadek jak my na 8 zarodków jeden się przyjął i rozwija... kariotypy mamy ok, ale maż ma mutację CFTR.

Cześć dziewczyny, trochę Was nadrobiłam. Zrobiłam sobie małą przerwę, bo musiałam się wyciszyć. Piękne wieści!
@dżoasia gratulacje :) Pobiłaś moje kosmiczne bety na głowę, u mnie 9 dpt było 197 :). Bardzo trzymam kciuki, to Twoj czas!
Czy którejś z Was udalo się mieć zdrowe dziecko pomimo wysokiej chromatyny plemnikowej?
U nas bardzo słabe nasienie, a nikt takiego badania nie zaproponował. I myślę, że musi być jakaś przyczyna, że przeciez taki latwy przypadek jak my na 8 zarodków jeden się przyjął i rozwija... kariotypy mamy ok, ale maż ma mutację CFTR.
Surykaciu u @chlopkers chyba jest nieciekawie z chromatyna a dzidzi za kilka tygodni bedzie po drugiej stronie brzucha. U @tamiza słabiuśkie nasienie, raz nawet z biopsji nie bylo niczego do zaplodnienia a dzidzi juz na swiecie. U @adunnnia90 tez slabiutkire nasienie. Nie pamietam teraz innych przypadkow ale na pewno wielu dziewczyom sie udalo i Tobie tez musi. Jestes juz daleko, mam nadzieje ze najgorsze juz minelo i teraz bedzie dobrze do konca. Ktory masz juz tc?

U nas też problem z nasieniem. Cztery lata temu jak pierwszy raz podchodziliśmy morfologia mojego m wynosiła 1% praktycznie zerowy ruch. Embriolog mówił, że mial problem ze znalezieniem odpowiednich plemników. Wówczas na 12 zapładnianych komórek uzyskaliśmy 8 zarododków, ale tylko 4 prawidłowe i z tego 1 donoszoną ciąże pierwszy transfer. Cudak ma juz 4 lata tak więc głpwa do góry :)

reklama
Do góry