reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny zastanawiam się jak to jest z tym spaniem i leżakowaniem w ciazy. I tak się zastanawiam jak Wy sobie z tym radzicie. Wyczytałam ze najlepsza pozycja to lewy bok. No ok ale jak ja z 60%dnia przeleze plus cała noc to nie sposób tylko na lewym boku... i zastanawiam się czy inna pozycja nie zagraża maluchowi??
Ja spałam na którym mi pasowało ale jakos pod koniec ciąży chyba na prawym jak lezalam na usg to Małej się ciężko oddychalo i Doktorka kazała mi spac na lewym :)

Jejku jak ten czas leci, juz 3 miesiace! Mam nadzieje, ze Lenka sie dobrze chowa i daje mamie czasami fory ;) Dziekuje, ze pytasz kochana, u nas 17+4 tez nie wiem gdzie ten czas uciekl... za niedlugo polowkowe wiec trzymajcie kciuki :). Oprocz malych stresow po drodze jak narazie idzie dobrze odpukac.
No to moje gratulacje ❤ Mała dała troche na poczatku popalic bo bolal ja brzuszek ale ogolnie to sama zasypia , fakt czasem trzeba ja ponosic bo ciekawa świata :) no i Maly kolosik ald waga urodzeniowa 4220 więc wiesz :D

A juz wiesz kogo nosisz pod serduchem ?;)

Kochana wspaniale! Czy tylko ja nie widziałam fotki? Gdzies mi umknela??No ba!!!! Cos Ty! Wow. Niezle jajca... oby mnie dr G nie rozczarowal w poniedzialek.
Kochana fotki dostępne na fejsie ❤ jestes w naszej grupie na fb ?:)

reklama
Kurcze to powiem Ci ze w N.ovum pod wzgledem organizacji jest bardzo spoko. Nie wiem jak to jest byc pacjentka Lewego, po przykladzie Anety widac, ze tez lubi zrobic zamieszanie (niby prowadzi ale trzeba mu doplacac..), ale w przypadku dr Z. umowione wczesniej wizyty to byla swietosc. Jak wiedzial, ze go nie bedzie, wszystkie pacjentki przekazywal dr W, a pacjentow o tym fakcie uprzedzal. Nie bylo opcji, zeby trzeba bylo tlumaczyc lekarzowi na jakiejs wizycie swoja historie leczenia. Przeciez oni maja to wszystko rozpisane w kartotece pacjenta..
Zreszta to byl jeden z powodow, przez ktore zdecydowalismy sie na zmiane kliniki. W Parensie juz przy recepcji wyczuwalo sie rozgardiasz.
Bycie pacjentka Lewego polega na tym ze prowadzi Cie on do transferu i jezeli chcesz zeby on go wykonal dodatkowo placi sie 4stowy. Jezeli transfer sie udal raczyl mnie przyjmowac na wizyty ciazowe. Jak nie to przed crio juz nie mialam do niego wstepu bo jest nas za duzo. Po nieudanym crio moglam wrocic do niego na kolejna stymulacje. Pisze z przekasem bo zla jestem na niego...

Dzień dobry. Dziewczyny, co sądzicie o pomyśle projektu ustawy ograniczającej in vitro? Według mnie to jakaś paranoja i totalne okrucieństwo, ale jestem ciekawa waszej opinii? Pomożecie, chciałabym o tym napisać w babyboomie. Dziękuję:)

Idiotyzm. Oszołomstwo. Ciemnota. Brak podstawowej wiedzy o procesie. Wstyd, że taka dyskusja jest podejmowana. Politycy powinni się odpierniczyć od spraw światopoglądowych, bo nie są strażnikami cudzych sumień.

Jak ktoś jest przeciw in vitro niech go sobie nie robi. Proste.

Ustawa zabiłaby leczenie metodą in vitro. Myślę, że będzie uwalona, bo nawet w naszym ciemnogrodzie to krok za daleko :)

Bycie pacjentka Lewego polega na tym ze prowadzi Cie on do transferu i jezeli chcesz zeby on go wykonal dodatkowo placi sie 4stowy. Jezeli transfer sie udal raczyl mnie przyjmowac na wizyty ciazowe. Jak nie to przed crio juz nie mialam do niego wstepu bo jest nas za duzo. Po nieudanym crio moglam wrocic do niego na kolejna stymulacje. Pisze z przekasem bo zla jestem na niego...
No nie dziwie sie Anetka ze jestes zla i masz do niego zal. Mowiac delikatnie, odpierdzielil kaszane...

Dzień dobry. Dziewczyny, co sądzicie o pomyśle projektu ustawy ograniczającej in vitro? Według mnie to jakaś paranoja i totalne okrucieństwo, ale jestem ciekawa waszej opinii? Pomożecie, chciałabym o tym napisać w babyboomie. Dziękuję:)
Na tym watku odpowiedz moze byc chyba tylko jedna [emoji6] Z reszta kilkanascie stron wczesniej byla juz wymiana zdsn na ten temat. Projekt tej ustawy swiadczy tylko o tym, jak ograniczeni sa nasi rzadzacy i jak daleko w powazaniu maja swoich obywateli. Zamiast dbac o rozwoj medycyny sprawiaja, ze wracamy do jaskin...

Witaj.
Juz od wczoraj walkujemy tu temat proponowanego projektu ustawy. Wprowadzenie w zycie pomyslow jest rownoznaczne z wygaszeniem procedury w Polsce, w efekcie kogo stac, bedzie jezdzil na in vitro za granice.

Polecam wpis na ten temat na fb Stowarzyszenia Nasz Bocian, trafnie ujeto wszystkie aspekty:

Link do: Stowarzyszenie "Nasz Bocian"

Myślę, że chcą jak najwięcej kasy wydać na leczenie niepłodności metoda naprotechnologii. Pytanie tylko komu to pomoże i jakie są statystyki tej metody a metody in vitro?

Myślę, że chcą jak najwięcej kasy wydać na leczenie niepłodności metoda naprotechnologii. Pytanie tylko komu to pomoże i jakie są statystyki tej metody a metody in vitro?
Przeczytalam dzis ciekawy komentarz, ze politykom Kukiz i PiS nie na reke sa nowi obywatele urodzeni w wyniku ivf, bo to nigdy nie bedzie ich elektorat...

Nie no nie ma opcji Kurciu, nawet o tym nie mysl, nie stresuj sie
:*
Ja spałam na którym mi pasowało ale jakos pod koniec ciąży chyba na prawym jak lezalam na usg to Małej się ciężko oddychalo i Doktorka kazała mi spac na lewym :)

No to moje gratulacje [emoji173] Mała dała troche na poczatku popalic bo bolal ja brzuszek ale ogolnie to sama zasypia , fakt czasem trzeba ja ponosic bo ciekawa świata :) no i Maly kolosik ald waga urodzeniowa 4220 więc wiesz :D

A juz wiesz kogo nosisz pod serduchem ?;)

Kochana fotki dostępne na fejsie [emoji173] jestes w naszej grupie na fb ?:)
Niestety nie mam fb :(:(

A jutro sie ide kluuuc. Ale nie bójta sie, luzujta majcioszki. Ide TSH badac zeby wiedziec na wizycie czy cus zmieniac
Nie skusze sie chyba na bete [emoji14]

reklama
Pai tez mi wyszedl, do tego jeszcze dwie wartosci z proteinow i bety. Mhm, wywiad rodzinny mowisz...Tatko mial zawal, babcia od mamy strony chore serce. Mi jako laikowi nic to nie mowi, podpytam sie w poniedzialek genetyka jak on to widzi. W kazdym razie Gin zalecil duzo ruchu i zdrowa diete. To ostatnie prawie niewykonalne, chyba ze bede zywila sie powietrzem :)

Ja tez dopiero po diagnozie pai i mthfr c677t pokojarzylam, ze faktycznie w rodzinie bylo duzo przypadkow chorob sercowych. Mialas heparyne przy poprzednich podejsciach? Ja mam heparyne i acard w zwiazku z tymi wynikami.

Do góry