reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wracam już z tej izby. Rzekomo wszystko ze mną dobrze, gdyby to się powtarzało i nasilało, to mam wrócić. Z krwi wyszedł mi niski poziom potasu i zbyt wysoki cholesterolu. Teraz muszę się wybrać do gina. Teraz czuję się dobrze ale boję się iść spać. :'(

Mam pytanko, mam mieć stymulacje Gonal F 300j, lekarz napisał ok 10 dawek, dzisiaj dzwoniłam po aptekach pytać o ceny, i pani mówi że to zestaw z 8 igłami i wszystko zależy ile trzeba brać, o co chodzi tak na "chłopski rozum" bo ja myślałam, że muszę kupić 10szt, a bez refundacji robi się niezła kwota (400zł jeden zestaw podobno cena ustawowa? , urzędowa? ) i zgłupiałam
Najprawdopodobniej masz rozpisaną stymulację tak jak ja miałam. Jednorazowo zastrzyk z pena 300 j. Z tego co ja wiem, to są 2 wersje do kupienia: 900 j i 450 j. Z 900 zrobisz sobie 3 zastrzyki, a z 450 2,5. Ja akurat kupowałam 450, bo tak mi poradziła pani w aptece. Akurat wychodziło taniej o ok. 300 PLN na kuracji. Ja miałam stymulację 8 x 300 j i 2 x 225 j. Nie kupuj od razu wszystkiego, bo może się coś pozmieniać w trakcie stymulacji. A skąd jesteś? Bo jakis czas temu dziewczyny pisały, gdzie są dobre ceny na gonal. Powodzenia!

Myślisz ze sam gonal 300 dostała? [emoji15]

@Katka11 może napisz co masz na recepcie, abo w dzienniku stymulacji... bo my z @dżoasia będziemy się tu głowić do rana [emoji6]
15408358898167722968037174805221.jpg

Załączniki

• 15408358898167722968037174805221.jpg
    15408358898167722968037174805221.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 139
Wracam już z tej izby. Rzekomo wszystko ze mną dobrze, gdyby to się powtarzało i nasilało, to mam wrócić. Z krwi wyszedł mi niski poziom potasu i zbyt wysoki cholesterolu. Teraz muszę się wybrać do gina. Teraz czuję się dobrze ale boję się iść spać. :'(

Jejku biedaku caly dzien tam przesiedzialas. Wypocznij sobie w domku i poj duzo wody. Jakby cos sie dzialo to nie wahaj sie dalej to drazyc [emoji173]️

u Nas zawieszenie totalne i w sprawie invitro i w małżeństwie ,ale za chwilkę sie poodwiesza wszystko. A Ty słońce kiedy uderzasz ? czy jeszcze chwilkę odpoczywasz ?
Jeszcze chwilkę odpoczywam. Na razie mam zrobić KIRy a mąż epitopy HLA i wtedy ustaloną będę miała dokładną dawkę accofilu i wtedy zdecydujemy. Możliwe, że dopiero na przełomie roku ruszymy. Ale może nam się zmienić. Będę chyba już przebadana na wszystkie strony. Jeszcze zastanawiam się powtórzyć NK.

@Kurcia trzymam mocne kciuki za kurczaka ✊✊✊✊ beta to indywidualna sprawa każdej kobiety ważny przyrost.

Pozdrawiam Was gorąco :biggrin2:

Czyli tak jak myślałam, masz 10 zastrzyków po 300 jednostek każdy :)
Są peny po 300, 450 albo 900 jednostek. Popytaj jaka wersja wyjdzie najtaniej w aptekach. Ceny po refundacji są takie same wszędzie ale może bez refundacji uda ci się gdzies taniej dorwać. No i najlepiej, żeby dr wypisywał receptę na ten 900 jednostek, przynajmniej na początku, a potem będziesz dokupować ile będzie trzeba.

reklama
Czyli tak jak myślałam, masz 10 zastrzyków po 300 jednostek każdy :)
Są peny po 300, 450 albo 900 jednostek. Popytaj jaka wersja wyjdzie najtaniej w aptekach. Ceny po refundacji są takie same wszędzie ale może bez refundacji uda ci się gdzies taniej dorwać. No i najlepiej, żeby dr wypisywał receptę na ten 900 jednostek, przynajmniej na początku, a potem będziesz dokupować ile będzie trzeba.
Ja miałam recepty na 900 j i nie było problemu z kupieniem 450 j.

Do góry