reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Katka11 a napisz mi jak szybko po histeroskopii podchodziłaś do stymulacji?
Histeroskopie robią od 6-10 dc (u mnie, bo owu mam ok 12) a musi być przed owu, więc ten cykl na wykurowanie, bez se. iku a od następnego można już działać,
Co do stymulacji to nie wiem, chociaż ja histero miałam 28.08, we wrześniu dostałam skierowanie na imunologie i teraz już z wynikami 2.11 mam usg i mam mieć rozpisaną stymulacje na ten cykl, to moja pierwsza stymulacja będzie

Mam pytanko, mam mieć stymulacje Gonal F 300j, lekarz napisał ok 10 dawek, dzisiaj dzwoniłam po aptekach pytać o ceny, i pani mówi że to zestaw z 8 igłami i wszystko zależy ile trzeba brać, o co chodzi tak na "chłopski rozum" bo ja myślałam, że muszę kupić 10szt, a bez refundacji robi się niezła kwota (400zł jeden zestaw podobno cena ustawowa? , urzędowa? ) i zgłupiałam

Przechodziłam obok kliniki i odebrałam papiery z procedury z sierpnia kiedy była biochemiczna - miałam 2zarodki 5dniowe 3AA podAne, przy ciazy bliźniaczej 3dniowe wiec kurde chyba teraz powinnam 1dniowe mieć żeby wyszło.....

Mam pytanko, mam mieć stymulacje Gonal F 300j, lekarz napisał ok 10 dawek, dzisiaj dzwoniłam po aptekach pytać o ceny, i pani mówi że to zestaw z 8 igłami i wszystko zależy ile trzeba brać, o co chodzi tak na "chłopski rozum" bo ja myślałam, że muszę kupić 10szt, a bez refundacji robi się niezła kwota (400zł jeden zestaw podobno cena ustawowa? , urzędowa? ) i zgłupiałam
Zapytaj koniecznie o gonal pakowany po 900 jednostek - z jednego zrobisz 3 zastrzyki po 300 jednostek (to się dawkuje takim pokrętełkiem) a z tego co mi się wydaje to powinno się bardziej opłacić.
To jest taki PEN, wygląda jak długopis i z niego pobierasz tyle ile musisz (wartości chyba są co 12,5 jednostki). Do każdego zastrzyku wkręcasz nową igłę.

A jaką wartość miało przed?
Beta może nie wyjść, bo wiadomo ciąża to nie matematyka. Czasem zdarzają się cuda, jak ten u mojej koleżanki... 10dpt i 30 beta przy blastce... ale to rzadkość.
Rozumiem, że lekarz kazał nadal brać leki?

Tak kazał brać dalej i zwiększył estrofem o 1 tabl wartość poprzednia była 1400 .Wiem doskonale ze byłby to cud niewiem juz co myśleć czy liczyć na coś czy się nie nastawiać

Czy na pewno dobrze zrozumiałaś lekarza? Zwykle bierze się od 50 jednostek w górę.... czyli jak masz tego pena z gonalem, to przekręcasz na tyle jednostek ile ci zlecił lekarz.
10 dawek to jakoś mało [emoji15][emoji15][emoji15] no chyba ze ten gonal ma inne oznaczenia niż pozostałe ....
Masz jakieś inne leki poza gonalem?

reklama
Tak kazał brać dalej i zwiększył estrofem o 1 tabl wartość poprzednia była 1400 .Wiem doskonale ze byłby to cud niewiem juz co myśleć czy liczyć na coś czy się nie nastawiać
Szczerze, nie nastawiałbym się. Ale a nóż życie cię zaskoczy. Może to też leniuszek jakiś [emoji51]
Trzymam za cud [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Do góry