reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Spada;(;(;( dzis 9dpt 14.5 w 7dpt bylo 18.8. Pier**** kur** po co to dalo nadzieje. Dlaczego. W czym jest problem. Wszystko jest do niczego. Czulam ze juz cis nie tak bo piersi nie czuje w ogole nic kurw.a

Dziewczynki jak ja wam zazdroszczę :) też bym chciała kiedyś poczuć ruchy dziecka. Tak miło się czyta wasze posty
Poczujesz kochana, każda z nas zazdrościła a teraz no proszę dzieciaczki fikają. Dzień pezed wizytą u lekarza kt powiedział że jestem w ciąży, myślałam sobie Boże dlaczego nie ja, dlaczego nie mogę naturalnie zajść w ciążę, dlaczego nawet in vitro nie pomogło. A teraz fika mała Dorotka.

@NadziejaJest bardzo mi przykro :( Biochemiczna... Bardzo bardzo mi przykro :(

@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!

Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?

I ile czasu trwa wlew z atosibanu?

Dziewczyny mi już ręce opadły... Dostałam info o zarodkach. Z 17 pobranych komórek 5 było pustych, 7 nieprawidłowych. Z 5 zapłodniły się 3 i dzisiaj jest 1 klasy A i 2 klasy B. 2 doba. Jutro przed transferem mam czekać na telefon. Niestety po ostatniej stymulacji, wychodząc z domu na transfer dostałam tel. o jego odwołaniu (a na tym etapie miałam 4 zarodki). Czarny scenariusz się powtarza :( To już 4 stymulacja... Podejście choć do transferu, to dla mnie marzenie. Załamka.

Kochana badz dobrej mysli:*
Nic juz zrobić nie możesz,a dopoki konca nie ma to jest sznasa i nadzieja na szczęśliwe zakończenie i tego sie trzymaj.
Trzymam kciuki

@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!

Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?

A reszta beda znowu zamrazac?

Dzięki za kciuki. Na atosiban musisz sobie zarezerwować ok 2 godz. Myślę, że hodowla przy takiej liczbie zarodków rozsądna.

reklama
Dziewczyny beta urosła. 8 dzień po transferze 54, dzisiaj 10dzien 134. Lekarz mi powiedziała, ze jest ok, ze nie potrzebnie ta w 8 dniu robiłam. Nie wiem czy. Je za mały ten przyrost??
Ja się nie znam ale mysle ze przyrost jest ok,wedle tego co wyczytalam po internetach,wiec uusmiechnij sie:) i zbieraj Gratulacje :)

Do góry