reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Spada;(;(;( dzis 9dpt 14.5 w 7dpt bylo 18.8. Pier**** kur** po co to dalo nadzieje. Dlaczego. W czym jest problem. Wszystko jest do niczego. Czulam ze juz cis nie tak bo piersi nie czuje w ogole nic kurw.a

Dziewczynki jak ja wam zazdroszczę :) też bym chciała kiedyś poczuć ruchy dziecka. Tak miło się czyta wasze posty
Poczujesz kochana, każda z nas zazdrościła a teraz no proszę dzieciaczki fikają. Dzień pezed wizytą u lekarza kt powiedział że jestem w ciąży, myślałam sobie Boże dlaczego nie ja, dlaczego nie mogę naturalnie zajść w ciążę, dlaczego nawet in vitro nie pomogło. A teraz fika mała Dorotka.

@NadziejaJest bardzo mi przykro :( Biochemiczna... Bardzo bardzo mi przykro :(

@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!

Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?

I ile czasu trwa wlew z atosibanu?

Dziewczyny mi już ręce opadły... Dostałam info o zarodkach. Z 17 pobranych komórek 5 było pustych, 7 nieprawidłowych. Z 5 zapłodniły się 3 i dzisiaj jest 1 klasy A i 2 klasy B. 2 doba. Jutro przed transferem mam czekać na telefon. Niestety po ostatniej stymulacji, wychodząc z domu na transfer dostałam tel. o jego odwołaniu (a na tym etapie miałam 4 zarodki). Czarny scenariusz się powtarza :( To już 4 stymulacja... Podejście choć do transferu, to dla mnie marzenie. Załamka.

Kochana badz dobrej mysli:*
Nic juz zrobić nie możesz,a dopoki konca nie ma to jest sznasa i nadzieja na szczęśliwe zakończenie i tego sie trzymaj.
Trzymam kciuki

@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!

Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?

A reszta beda znowu zamrazac?

Dzięki za kciuki. Na atosiban musisz sobie zarezerwować ok 2 godz. Myślę, że hodowla przy takiej liczbie zarodków rozsądna.

reklama
Dziewczyny beta urosła. 8 dzień po transferze 54, dzisiaj 10dzien 134. Lekarz mi powiedziała, ze jest ok, ze nie potrzebnie ta w 8 dniu robiłam. Nie wiem czy. Je za mały ten przyrost??
Ja się nie znam ale mysle ze przyrost jest ok,wedle tego co wyczytalam po internetach,wiec uusmiechnij sie:) i zbieraj Gratulacje :)

Do góry