reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Super extra pięknie!!!

Orzeszty jakie pikne orzeszki :D Jak kupne :surprised:

Hah, 13 nie ale po 12 musiałam wyleźć bo mi @Kurcia dealer prochy podrzucała :D

Raz na wozie raz pod wozem, chociaż ostatnio faktycznie dużo dobrego!!! Ty mam nadzieję, że po rodzeństwo wracasz? :)

Kochana ja bym poszła na betę jeszcze pod koniec tygodnia i jak wsio będzie dobrze i bez przebojów to jakieś 30dpt pozawracałabym im gitarę i poszłabym na wizytę :)

No to ja popracowałam, teraz jeszcze kosiara i jutro można jechać. Chociaż strach i panika mnie ogarnęła, że zostanę bez jaja a za to w hiperką :eek:

Na jutro widzę, że znów piękny gang betujących się zbiera - powodzenia!!! :D
Muahahaha [emoji48] [emoji48] [emoji48]
Dealerka 24h na dobe

reklama
Hurra, gratulacje, piękny przyrost!!

Ja byłam wczoraj na wizycie u moje pani doktor, która wraz z drugą próbowały dostać sie do mojej macicy. Niestety na żywca się nie udało, ale podjęły decyzję, że dadzą radę w znieczuleniu i nie trzeba nic nacinać ani operować. Ufff. Pokazałam też zalecenia od Paśnika i ruszamy według jego planu, tzn. w październiku stymulacja i pobranie komórek, w listopadzie immunosupresja, a w grudniu crio. Oczywiście jeśli wszystko pójdzie dobrze i wyprodukuję dobre jajeczka.
Wizytę startową mam 2 października, @Justin87 jeśli możesz wpisz mnie do kalendarza :)
@Akatombo najważniejszy jest plan działania ;-)
On już jest więc połowa sukcesu za Tobą;-)

Super extra pięknie!!!

Orzeszty jakie pikne orzeszki :D Jak kupne :surprised:

Hah, 13 nie ale po 12 musiałam wyleźć bo mi @Kurcia dealer prochy podrzucała :D

Raz na wozie raz pod wozem, chociaż ostatnio faktycznie dużo dobrego!!! Ty mam nadzieję, że po rodzeństwo wracasz? :)

Kochana ja bym poszła na betę jeszcze pod koniec tygodnia i jak wsio będzie dobrze i bez przebojów to jakieś 30dpt pozawracałabym im gitarę i poszłabym na wizytę :)

No to ja popracowałam, teraz jeszcze kosiara i jutro można jechać. Chociaż strach i panika mnie ogarnęła, że zostanę bez jaja a za to w hiperką :eek:

Na jutro widzę, że znów piękny gang betujących się zbiera - powodzenia!!! :D
@@dżoasia mam nadzieję że dbalas o siebie dzisiaj..?
Nie stresuj się Kochana, co ma być to będzie- wiesz o tym, że rzeczywistości nie oszukamy :/
Ja już zaciskam [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] aby było co pobierać i zapladniac :* [emoji173][emoji173]

Tabl 16mg 1x1 od 8.09 a crio miałam 12.09, brałam do czw włącznie czyli 13 dni, czemu pytasz? Zabrzmiało złowrogo bardzo... leczę się w Parens.
Absolutnie :p
Przepraszam, jeśli to tak odebralas :)
Zapytałam, bo zastanowiłam się kto wpadł na pomysł aby przepisać Ci taki lęk i od kiedy.
Nawet przez chwilę pomyślałam o sobie aby go zapodac, ale chyba już nie mam na to teraz czasu :/
W nastepnym cyklu juz immunosupresja

Helou
@Ela86 nie stresuj się. Wiele rzeczy może jeszcze pójść nie tak, ale jesteś w ciąży i póki co ciesz się tym. Na nic tak naprawdę nie masz wpływu. Jeśli to Cię uspokoi, możesz sprawdzać przysrost bety, a jak będzie ponad 2000 iść na wizytę, by sprawdzić, czy pęcherzyk jest w macicy (wykluczysz ciążę pozamaciczną) i czy jest ciałko żólte (wykluczysz puste jajo). Potem czekać do zarodka i serduszka. Ja jestem z tej kliniki co @chlopkers i u nas robią 25-27 dpt i ok 35 dpt usg. Powodzenia! :)

W temacie szczepień - rozumiem dziewczyny, które miały przykre doświadczenia. Choć to zapewne przypadek, rozuiem jaknu @Sol psycha pracuje. O doświadczeniach @motylek24 wolę nie myśleć bo włosy dęba staja.
Napiszę Wam jakie jest moje zdanie i motywacja: ja zamierzam się zaszczepić. W zeszłym "sezonie" u mnie w przychodni były 3 przypadki krztuśca... 2 u szczepionych dorosłych i 1 u nieszczepionego dziecka.
Nie wiem, jak dziewczyny po szacher macher z immunologą. A Pasikonik mówił, że tylko w ciąży ze szczepieniami kiepsko czy już do końca zycia?

Niedługo wyruszam na transfer. Proszę o ciepłe myśli, by w drodze telefon nie zadzwonił...
Wszystkim betującym życzę powtórki z piątku!!!

reklama
Do góry