Pojadę tam jutro po recepty i wypytam na zywo, bo bez sensu żebym się tym stresowała dobrze, ze mam was i już wiem, ze można dużo wczesniej coś wysprawdzac na usg a nie czekać bezczynnie miesiac od teraz, nawet gdyby czekać do 25 dpt to będzie 7.10 a nie do 24.10 bo tak by wypadało 6 tyg po transferze.Kochana A może 6 tyg od miesiączki a nie od transferu?
Dobrze usłyszałas? A może ona się przejezyczyla:-/ zadzwoń tam może raz jeszcze jutro.
reklama
Sol
Fanka BB :)
Kurcze nie wiedziałam. Dzięki kochana za to info. Będę sprawdzać.Paciorkowiec z grupy B, u uk nie ma rutynowych testow, a powinno sie zrobic chyba na kilka tygodni przed rozwiazaniem, najlepiej jak najblizej. Bo mozesz nie miec a pozniej sie przyplata, tennpaciorkowiec wystepuje u 1/3 spoleczenstwa o dla coebie nie jest grozny ale jest grozny jesli masz go przy porodzie, dziecko moze sie zarazic i moze to miec ciezkie komsekwencje, zapalenie opon mozgowych itd. Jesli ci to wykryja ta masz podawany antybiotyk dozylni przy porodzie i wtedyd masz gwarancje, ze dziecko sie nie zarazi. W polsce wymazy na GBS sa rutynowe z tego co wiem, a tu nie, mozesz zrobic odplatnie jesli ci ktos w ogole o tym powie :/. Mnie przypadkowo zrobili wymaz dzien przed porodem a wyniki przyszly po porodzie jak juz bylo po ptokach i 3 moesiace zylam w stresie i musialam obserwowac dziecko czy nie wykazuje jakichs niepokojacych symptomow bo okazalo sie ze mialam ten gbs.
Buziaki
Sol
To niestety jest prawda cały czas tak jest. Moja koleżanka 2 x straciła ciąże w pierwszym trymestrze. Za 3 razem też nie chcieli jej robić ani wcześniej usg ani nawet dać progesteronu. Ratowalam jak czym mogłam jak miała plamienia i teraz już ma śliczna dziewczynkę. Udało się ale to jest na serio tutaj masakra z tą ich naturalna selekcja...Kurcze to jest analogicznie jak slyszalam opowiesc Polki robiacej specjalizacje/staz z poloznictwa w UK. Mowila, ze wrocila do Polski, bo nie mogla patrzec jak babeczki tracily ciaze w pierwszym trymestrze, a ona jako lekarka nie mogla im podac nawet luteiny. Nie wiem na ile to prawda, ale w UK podobno jest takie podejscie "selekcji naturalnej", ktora ciaza silniejsza to przetrwa, a do 3 miesiaca to w ogole nie ciaza. Ale moze cos sie zmienilo i terqz jest inaczej. Nie chce tu siac jakiejs propagandy antyUK.
Bo sama nigdy nie korzystalam z ich sluzby zdrowia.
dżoasia
Super extra pięknie!!!Dziewczyny melduje się 11 dpt blastki beta 444,1 Hell yeah!!!
Ozeszty jakie pikne orzeszki Jak kupneDzięks taki wianek z kasztanow zrobiłam kleilam klejem na gorąco nie śmierdzi więc chyba nie zaszkodzi prawda ? Chcę jeszcze dzisiaj z żołędzie zrobić
Hah, 13 nie ale po 12 musiałam wyleźć bo mi @Kurcia dealer prochy podrzucała@dzoasia, jutro punkcja? Jak sie czujesz? Mam nadzieje ze jednak sie urwalas i nie skonczylo sie na 13 godzinach w pracy!
Raz na wozie raz pod wozem, chociaż ostatnio faktycznie dużo dobrego!!! Ty mam nadzieję, że po rodzeństwo wracasz?Dawno mnie tu nie było...ale się dzieje !!!! A ile dobrego super! Zejdzie mi pewnie sporo czasu aż nadrobię zaległości
Kochana ja bym poszła na betę jeszcze pod koniec tygodnia i jak wsio będzie dobrze i bez przebojów to jakieś 30dpt pozawracałabym im gitarę i poszłabym na wizytęDziewczyny powiedzcie mi jak to u was wyglądało po drugiej pozytywnej becie? Dzwoniłam dziś do kliniki i kazali przyjść na usg po 6 tyg od transferu, czyli za miesiac od dziś! Strasznie mi się to wydaje dziwne, ze przez ten miesiac mam tylko czekać i brać leki jak dotychczas. Przecież zwariuje z niepewności. Nie kazali powtarzać bety trzeci raz ani nie zlecili badania progesteronu ani żadnego innego. Co myślicie? I ostatnie pytanie, czy jeśli coś będzie nie tak to ja się zorientuje? Czy może tak być ze nic się nie dzieje a na usg się okaze się, ze nie ma ciazy? Sporo z Was pisało ze zdarzały się CB - kiedy to się okazywało?
No to ja popracowałam, teraz jeszcze kosiara i jutro można jechać. Chociaż strach i panika mnie ogarnęła, że zostanę bez jaja a za to w hiperką
Na jutro widzę, że znów piękny gang betujących się zbiera - powodzenia!!!
Ostatnia edycja:
Szczescie1986
Dziewczyny dla tych które chciałyby się zaszczepić od grypy ,a są po immunosupresji
Odpuszczamy rada Pasnika
Odpuszczamy rada Pasnika
sunrisea
Ja po pozytywnej becie 12 dpt .. zadzwoniłam do gina i też byłam załamana wizyta po3 tyg.. ale za to już serduszkowaPojadę tam jutro po recepty i wypytam na zywo, bo bez sensu żebym się tym stresowała dobrze, ze mam was i już wiem, ze można dużo wczesniej coś wysprawdzac na usg a nie czekać bezczynnie miesiac od teraz, nawet gdyby czekać do 25 dpt to będzie 7.10 a nie do 24.10 bo tak by wypadało 6 tyg po transferze.
sunrisea
po pozytywnej becie i jednej wizycie w klinice , która jest 450km od domu.. szukałam gina u siebie przyjmującego prywatnie i pracującego w szpitalu , który przyjmuje porody I takiego znalazłamA prowadzicie całą ciążę w Klinice, czy po jej potwierdzeniu wracacie do swoich dawnych ginekologów?
motylek24
Ja wróciłam do swojego ginekologa. Pracuje w szpitalu, wykonuje CC, amiopunkcje, pracuje również naukowo. Już stwierdziła że pewnie CC będę chciała. Złota kobieta ale tak oblegana że kontaktuje się z nią tylko w razie wyższej konieczności bo wiem że ma zawsze młyn w pracy a w życiu też jest mamą i żoną.po pozytywnej becie i jednej wizycie w klinice , która jest 450km od domu.. szukałam gina u siebie przyjmującego prywatnie i pracującego w szpitalu , który przyjmuje porody I takiego znalazłam
Sol
Nie zaszkodzi. Jed a dziennie a najlepiej słabsza i z mlekiem. Ale jak poczujesz jakieś dziwne drżenie rąk czy przestanie Ci smakować to znaczy, że Ci nie służy i organizm sam odrzuca.Dziewczyny czy wypicie jednej kawy dziennie po transferze może zaszkodzić?
Ja piłam. Dopiero teraz ok 7tc przestałam bo już mi nie pasuje za bardzo...
reklama
sunrisea
Mój gin młody ma dwóch synów hihi odpowiada na smsy oddzwania , troszczy się nie narzekamJa wróciłam do swojego ginekologa. Pracuje w szpitalu, wykonuje CC, amiopunkcje, pracuje również naukowo. Już stwierdziła że pewnie CC będę chciała. Złota kobieta ale tak oblegana że kontaktuje się z nią tylko w razie wyższej konieczności bo wiem że ma zawsze młyn w pracy a w życiu też jest mamą i żoną.
Podziel się: