reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to u was wyglądało po drugiej pozytywnej becie? Dzwoniłam dziś do kliniki i kazali przyjść na usg po 6 tyg od transferu, czyli za miesiac od dziś! Strasznie mi się to wydaje dziwne, ze przez ten miesiac mam tylko czekać i brać leki jak dotychczas. Przecież zwariuje z niepewności. Nie kazali powtarzać bety trzeci raz ani nie zlecili badania progesteronu ani żadnego innego. Co myślicie? I ostatnie pytanie, czy jeśli coś będzie nie tak to ja się zorientuje? Czy może tak być ze nic się nie dzieje a na usg się okaze się, ze nie ma ciazy? Sporo z Was pisało ze zdarzały się CB - kiedy to się okazywało?
Sprawdzalam dlugo bete po pustym jaju w poprzednim podejsciu (gdzie dwie pierwsze bety byly super). U mnie w klinice usg robia w 25dpt (lokalizacja pecherzyka) i w 35dpt (wizyta serduszkowa)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wypicie jednej kawy dziennie po transferze może zaszkodzić?
Mam bardzo niskie cisnienie (ostatnio po kawie 80/60) i lekarz pozwolil mi wypijac jedna slaba dziennie po posilku. Ale to bylo juz po potwierdzeniu ciazy, chyba w 6-7tc. Osobiscie tuz po transferze nie pilam i przy ewentualnym kolejnym podejsciu w przyszlosci tez bym nie pila. Ale mysle ze Twoj lekarz bedzie bardziej kompetentny do takich porad [emoji4][emoji173]

reklama
Do góry