reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie zgodze sie z tym nigdy( to nie atak Gosiu❤️), zobacz jakie to ma u mnie przelozenie❤️❤️❤️Dla nich to moze i marny interes bo musieliby spojrzec prawdzie w oczy i odrzucic chore zarodki.Przez co robiliby o wiele mniej transferow.A ciezko powiedziec pacjentce ze np z 8 zostaja 3 bardzo wysokiej klasy.Wielu parom oszczedzilo by to transferow bez konca.
Mi tam słabych nie mrozili, choć przeżyły do piątej doby. Nie wiem nawet czy mrożą np. 1 CC. Ja brałam in vitro bez bajerów tylko podłoże. Jeszcze wrócę po mój zarodek to zobaczę w jakim stanie pozostałe odrzucili.

reklama
Kochane milej soboty dla wszystkich. [emoji182][emoji182]
Krakowianki udanego spotkania szkoda ze tak do was daleko bo z checia bym sie z wami zobaczyla
Ciezarowki czy wam tez tak ****.. sie spi w nocy dzis to juz byla masakra spalam po pol h od 2 w nocy zasnelam o 4 zeby obudzic sie o 6 i dopiero od 6 spalam do 10 jak tak dalej pojdzie to bede wygladac jak zoombie [emoji44][emoji44][emoji44]
Ta noc była straszna. Byłam w półśnie ale też męczy mnie to przeziębienie, więc ogólnie jestem do niczego.

No @dżoasia to jednak naniosłaś [emoji51]
Oszczędzaj się bardzo do poniedziałku, bo one już wielkie mega.... I za owocne jajcobranie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Mi tam słabych nie mrozili, choć przeżyły do piątej doby. Nie wiem nawet czy mrożą np. 1 CC. Ja brałam in vitro bez bajerów tylko podłoże. Jeszcze wrócę po mój zarodek to zobaczę w jakim stanie pozostałe odrzucili.
Mnie nie mrozili nawet 2CC przy czym u nas w klasyfikacji 2 to bardziej rozwinięty niż 1CC

Dziewczyny trzymajcie mnie, najpierw lichota straszna i brak odpowiedzi na leki a teraz dostalam dostinex bo jest ryzyko hiperki. Oczywiscie nie dlatego ze jest nie wiadomo ile pecherzykow pieknych, bo takich dorodnych jest z 5 takich po 22-23mm juz, ale znowu one sa takie "na juz" wiec ciekawe czy w pn cos z nich jeszcze bedzie. Jest kika mniejszych po 15-17mm ale jest tez w uj drobnicy po10-13mm i to od tego moze sie zrobic hiper. Normalnie mistrzostwo w spieprzeniu stymulacji.
To ja juz nie wiem czy smiac sie czy plakac? Nie ogarniam. To kiedy punkcja?

Napisałam na fb, wklejam i tutaj. Byłam na konsultacji. Pani doktor wykazała się zrozumieniem i choć początkowo niechętnie, to podeszła z empatia i pomogła mi zrozumieć sytuację i motywy mojej pani doktor. Decyzja jest taka, że we wtorek punkcja. Podchodzę do tego z otwartością i punktem widzenia przede wszystkim diagnostycznym wobec jajnika prawego i tego, co na nim jest. Ryzyko jest, owszem, ale istnieje jeszcze większe ryzyko, że ja mogę się w ogóle nie stymulować gonadotropinami. Taki pech. W następnym podejściu do rozważenia ivf na clo.
Bardzo Wam dziękuję. Znowu. Jesteście wspaniałe, niezastąpione i cudowne. Bardzo imponuje mi to, że jest w Was tyle chęci do pomocy i zawsze mogę na Was liczyć.

Mnie nie mrozili nawet 2CC przy czym u nas w klasyfikacji 2 to bardziej rozwinięty niż 1CC
Ja mam niestety za soba zle doswiadczenia bo u mnie zawsze „wszystkie byly super , hiper, mega „ nic nie warte.Dlatego ciesze sie ze teraz analizuja ze mna kazdy rozwoj zarodka pokazuja co jest nie tak i mowia szczerze jakie beda( na 99%) tego konsekwencje.Caly rozwoj dostaje na USB . Moge w domu bez konca ogladac❤️❤️❤️

reklama
Do góry