reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie zgodze sie z tym nigdy( to nie atak Gosiu❤️), zobacz jakie to ma u mnie przelozenie❤️❤️❤️Dla nich to moze i marny interes bo musieliby spojrzec prawdzie w oczy i odrzucic chore zarodki.Przez co robiliby o wiele mniej transferow.A ciezko powiedziec pacjentce ze np z 8 zostaja 3 bardzo wysokiej klasy.Wielu parom oszczedzilo by to transferow bez konca.
Mi tam słabych nie mrozili, choć przeżyły do piątej doby. Nie wiem nawet czy mrożą np. 1 CC. Ja brałam in vitro bez bajerów tylko podłoże. Jeszcze wrócę po mój zarodek to zobaczę w jakim stanie pozostałe odrzucili.

reklama
Kochane milej soboty dla wszystkich. [emoji182][emoji182]
Krakowianki udanego spotkania szkoda ze tak do was daleko bo z checia bym sie z wami zobaczyla
Ciezarowki czy wam tez tak ****.. sie spi w nocy dzis to juz byla masakra spalam po pol h od 2 w nocy zasnelam o 4 zeby obudzic sie o 6 i dopiero od 6 spalam do 10 jak tak dalej pojdzie to bede wygladac jak zoombie [emoji44][emoji44][emoji44]
Ta noc była straszna. Byłam w półśnie ale też męczy mnie to przeziębienie, więc ogólnie jestem do niczego.

No @dżoasia to jednak naniosłaś [emoji51]
Oszczędzaj się bardzo do poniedziałku, bo one już wielkie mega.... I za owocne jajcobranie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Mi tam słabych nie mrozili, choć przeżyły do piątej doby. Nie wiem nawet czy mrożą np. 1 CC. Ja brałam in vitro bez bajerów tylko podłoże. Jeszcze wrócę po mój zarodek to zobaczę w jakim stanie pozostałe odrzucili.
Mnie nie mrozili nawet 2CC przy czym u nas w klasyfikacji 2 to bardziej rozwinięty niż 1CC

Dziewczyny trzymajcie mnie, najpierw lichota straszna i brak odpowiedzi na leki a teraz dostalam dostinex bo jest ryzyko hiperki. Oczywiscie nie dlatego ze jest nie wiadomo ile pecherzykow pieknych, bo takich dorodnych jest z 5 takich po 22-23mm juz, ale znowu one sa takie "na juz" wiec ciekawe czy w pn cos z nich jeszcze bedzie. Jest kika mniejszych po 15-17mm ale jest tez w uj drobnicy po10-13mm i to od tego moze sie zrobic hiper. Normalnie mistrzostwo w spieprzeniu stymulacji.
To ja juz nie wiem czy smiac sie czy plakac? Nie ogarniam. To kiedy punkcja?

Napisałam na fb, wklejam i tutaj. Byłam na konsultacji. Pani doktor wykazała się zrozumieniem i choć początkowo niechętnie, to podeszła z empatia i pomogła mi zrozumieć sytuację i motywy mojej pani doktor. Decyzja jest taka, że we wtorek punkcja. Podchodzę do tego z otwartością i punktem widzenia przede wszystkim diagnostycznym wobec jajnika prawego i tego, co na nim jest. Ryzyko jest, owszem, ale istnieje jeszcze większe ryzyko, że ja mogę się w ogóle nie stymulować gonadotropinami. Taki pech. W następnym podejściu do rozważenia ivf na clo.
Bardzo Wam dziękuję. Znowu. Jesteście wspaniałe, niezastąpione i cudowne. Bardzo imponuje mi to, że jest w Was tyle chęci do pomocy i zawsze mogę na Was liczyć.

Mnie nie mrozili nawet 2CC przy czym u nas w klasyfikacji 2 to bardziej rozwinięty niż 1CC
Ja mam niestety za soba zle doswiadczenia bo u mnie zawsze „wszystkie byly super , hiper, mega „ nic nie warte.Dlatego ciesze sie ze teraz analizuja ze mna kazdy rozwoj zarodka pokazuja co jest nie tak i mowia szczerze jakie beda( na 99%) tego konsekwencje.Caly rozwoj dostaje na USB . Moge w domu bez konca ogladac❤️❤️❤️

reklama
Do góry