reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana, przyrost jest w normie. A czemu chcesz isc na jeszcze jedna weryfikacje? Ty juz sie do lekarza umawiaj!
Lekarz kazal mi w sobote przed poniedzialkowa wizyta sprawdzic bete i progesteron. Tylko M i ja stwierdzilismy, ze moze jednak dzis jeszcze zrobimy. W zwiazku z tym ze od wczoraj mi mega bulgocze w brzuchu a dzis jeszcze i brzuch bolal, to po prostu poszlam. No i jak wrocilam, to ta niespodzianka z Lutinusem :/

reklama
Lekarz kazal mi w sobote przed poniedzialkowa wizyta. Tylko M i ja stwierdzilismy, ze moze jednak dzis jeszcze zrobimy. W zwiazku z tym ze od wczoraj mi mega bulgocze w brzuchu a dzis jeszcze i brzuch bolal, to po prostu poszlam. No i jak wrocilam, to ta niespodzianka z Lutinusem :/

Bolem jak na okres nie przejmuj sie, ja mialam takie bole praktycznie do konca 7 tygodnia, a i teraz czasem sporadycznie cos zaboli. Wszystko ci sie tam rozluznia, kropek sie rozwija i to jest normalne (tak mi mowil moj lekarz). Bardziej niebezpieczne i niepokojace są ostre bóle lub skurcze. Głowa do góry i trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte! :)

Cześć
Chciałabym dołączyć jako staraczka[emoji5]
ja pcos mąż kiepskie nasienie, 2 lata staran 1 iui ( po której dopiero okazało się że jest to u nas bez sensu bo i tak nie mamy szans zajsc w ten sposób...)

Dzisiaj miałam transfer[emoji4]

Czy lekarz kazał Wam jeść magnez po transferze?
Hej! Brzmi jak moja historia :) ja tez miałam jedna nieudana iui, po której odradzono nam dalsze próby z racji wyników męża No i przede wszystkim tez dziś miałam transfer :) to możemy testować razem! Miałaś podana blastocyste? Ja mam robić betę 21.09.

Czesc, witamy w naszym gronie! Bedziemy trzymac kciuki za pozytywną betę!
Ilu dniowy zarodek miałas transferowany i kiedy będziesz robić betę?

Mi lekarz nie mówił nic o magnezie, ale niektóre dziewczyny dostały takie zalecenia, więc ja sama sobie dołożyłam magne b6 forte 2x1 i biore tak do dzisiaj.
Dziękuję za pomoc, mi też właśnie nic nie mówił ale sama zaczęłam brać.

Zarodek 5 dniowy, cykl stymulowany. Beta planowo 23.09. Przez hiperke był to mrozak, zostały jeszcze dwa.

Czy któraś z Was leczy się w Provicie w Katowicach?

Jak to? Rozumiem, ze jajka nie rosna? Czy o endo chodzi? Masz ten sam lek co poprzednio? Osz....k....

@dżoasia Asiu kochana,z góry przepraszam za naiwne pytania,ale co to znaczy? Jajka nie rosną? Są jeszcze w stanie to skorygować zmianą dawek leków? Jakoś tłumaczyli czym to może być spowodowane? Ściskam Cię mocno!

@dżoasia no nie mów co oni odstawiają:wściekła/y: dołożyli Ci jakieś leki albo zmienili może za małe dawki?

Ale oni jakos zareagowali na to - zwiekszyli dawki lub zmienili lek, prawda? A masz te same leki co kiedys w macierzynstwie?

@dżoasia ale jak to? może mają jeszcze czas? dziś przecież 5ds?
Nie rosną jajca. Nic. Jakieś mikro pęcherzyki są, ale to wygląda dokładnie tak jak w 5dc, kiedy zaczynałam stymulację.

Kochanie a pamiętasz jak to było u biedronki????
Słońce pamiętam, ale pamiętam też, że u mnie ostatnio jak nie rosły a potem zaczęły rosnąc to prawe wszystkie były puste. Dołożyła mi do tego gonalu menour 150 ale co z tego jak wychodzi na to, że to te same leki co ostatnio na krótkim. Qwa co za dzień. Od rana coś nie tak, jeszcze po drodze zaliczyłam stłuczkę z mojej winy oczywiście. Niby nic wiele się nie stało ale mam serdecznie dość. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::growl::growl::growl:

Nie rosną jajca. Nic. Jakieś mikro pęcherzyki są, ale to wygląda dokładnie tak jak w 5dc, kiedy zaczynałam stymulację.

Słońce pamiętam, ale pamiętam też, że u mnie ostatnio jak nie rosły a potem zaczęły rosnąc to prawe wszystkie były puste. Dołożyła mi do tego gonalu menour 150 ale co z tego jak wychodzi na to, że to te same leki co ostatnio na krótkim. Qwa co za dzień. Od rana coś nie tak, jeszcze po drodze zaliczyłam stłuczkę z mojej winy oczywiście. Niby nic wiele się nie stało ale mam serdecznie dość. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::growl::growl::growl:

Przytulam Cię kochana moja mocno do cycka!!!! Trzymaj się!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Do góry