reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kolejny dolek. Gardlo nadal pobolewa jednostronnie przy przelykaniu. Flegma splywa, ale ona chyba raczej od alergii a ja nie moge brac teraz odkrzustnych lub przeciwzapalnych lekow antyalergicznych. Wczoraj wieczorem zaczely mi chyba krwawic i dziasla. Dzis rano katar katar wodnisty ciut byl, ale polecialo mi tez troche krwi z jednej dziurki w nosie. Zajebiscie, ja juz schizuje od najgorszych. Juz wszystkie najgorsze opcje doszukalam sie. Dodatkowo moj M ma cos z noga, musi jechac do szpitala, bo spuchnieta i bolaca a masc wczorajsza nie pomogla. Teraz jeszcze na bete, nie dosc ze jestem hipochondrykiem przez to cale invitro, doszukuje sie we wszystkich zmianach najgorszego, to teraz jestem zalamana psychicznie i pewnie beta bedzie do dupy.
Zrobie to badanie przed zazyciem lutinusa, z rana o 6 i tak musze wziac 1 tabl doustnie progesteronu, wiec calkiem nie fa rady przesunac, aby najnizszy wynik miec. Ale pod wieczor np nie dam rady jechac na bete, bo nie wiem co z moim M bedzie, czy go nie zostawia w szpitalu. Cholerny dzien :(

Felia spokojnie możesz tantum verde gardło psiknąć. Jest bezpieczny i skuteczny. I syrop z cebuli:) zwalczaj ten stan zapalny żeby się nie rozchulał bardziej. A do krwawiacych dziąseł się przyzwyczajaj, tak może być do połowy ciąży, to normalne:)

Jesteśmy zdecydowanie na dobrej drodze. Nie miałam pojęcia, że laktoza w mleku nakręca biegunkę przy rota i zmienia infekcje z wirusowe w bakteryjna. Byłam z Ola u lekarza i musieliśmy na dwa tygodnie wrócić do Nutramigenu a dzieci znając już smak innego mleka nie bardzo chce pić ten specyfik bo faktycznie jest wyjątkowo niesmaczny
U nas zalecenia sa takie, ze jesli dziecko jest male (do poltora roku) to mleko podaje sie normalnie. Mi powiedziano, ze z ta laktoza to nieprawda, wiwc nie wiem. Nie wolno za to zielonych warzyw. I jesli wymiotuje to przez przynjnniej pol godz - 45min nie wolno podawac nic, nawet wody. A potem schlodzone elektrolity po lyzeczce co kilka minut. U nas sie to sprawdzilo.

@nieagatka i zdecydowanie popieram szczepienia na rotawirusa. Zakładając, że nie uda sieunikac choroby to jej przebieg jest o niebo lagodniejszy. Noe żałuję anijednej złotówki wydanej na szczepienie
Dokladnie!
Rotawirus to jedna z najczestszych przyczyn odwodnienia u niemowlat, a po szczepieniu najczesciej konczy sie na biegunce czy normalnych wymiotach.

U nas zalecenia sa takie, ze jesli dziecko jest male (do poltora roku) to mleko podaje sie normalnie. Mi powiedziano, ze z ta laktoza to nieprawda, wiwc nie wiem. Nie wolno za to zielonych warzyw. I jesli wymiotuje to przez przynjnniej pol godz - 45min nie wolno podawac nic, nawet wody. A potem schlodzone elektrolity po lyzeczce co kilka minut. U nas sie to sprawdzilo.
Ooo czyli co lekarz to inne opinie. To może i ja szybciej wrócę do normalnego mleka....u nas same elektrolity i smecta nie miały racji bytu. Dzieci absolutnie odmawialy ich przyjmowania i dostałam hidrasec i pomogło.

reklama
Kolejny dolek. Gardlo nadal pobolewa jednostronnie przy przelykaniu. Flegma splywa, ale ona chyba raczej od alergii a ja nie moge brac teraz odkrzustnych lub przeciwzapalnych lekow antyalergicznych. Wczoraj wieczorem zaczely mi chyba krwawic i dziasla. Dzis rano katar katar wodnisty ciut byl, ale polecialo mi tez troche krwi z jednej dziurki w nosie. Zajebiscie, ja juz schizuje od najgorszych. Juz wszystkie najgorsze opcje doszukalam sie. Dodatkowo moj M ma cos z noga, musi jechac do szpitala, bo spuchnieta i bolaca a masc wczorajsza nie pomogla. Teraz jeszcze na bete, nie dosc ze jestem hipochondrykiem przez to cale invitro, doszukuje sie we wszystkich zmianach najgorszego, to teraz jestem zalamana psychicznie i pewnie beta bedzie do dupy.
Zrobie to badanie przed zazyciem lutinusa, z rana o 6 i tak musze wziac 1 tabl doustnie progesteronu, wiec calkiem nie fa rady przesunac, aby najnizszy wynik miec. Ale pod wieczor np nie dam rady jechac na bete, bo nie wiem co z moim M bedzie, czy go nie zostawia w szpitalu. Cholerny dzien :(

W ciąży krwawiące dziąsła czy śluzówka w nosie są normalne. Bardziej ukrwione jesteśmy nie tylko tam na dole więc tym się nie przejmuj :).
Co do leków na alergię porozmawiaj przy najbliższej okazji o tym z lekarzem. To nie jest tak, że ciąża wyklucza przyjmowanie jakichkolwiek leków i wieczne męczenie się. Ja jestem alergikiem i moja dr pozwoliła mi brać część leków jesli bedzie taka koniecznosc. Fakt, ze ich nie bralam ale dlatego, ze alergia w ciazy mi zmalała :).
Ja na poczatku ciazy bylam mocno przeziebiona i w niczym to nie zaszkodzilo. Leczylam sie domowymi sposobami: miód i sok malinowy. Organizm skupil sie na zwalczaniu choroby a nie ciazy. Mialam tez opryszczke i zarowno ja jak i Synek jestesmy cali i zdrowi. Wiecej spokoju Kochana (wiem, ze latwo sie pisze ;)

Do góry