reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

M dzwonil, kazalam mu monitorowac za mnie, bo ja juz nerwa po dwoch godzinach nie mialam. Mamy wyniki powtorki bety z 9 dpt:

beta-HCG 491,00 mIU/ml
Progesteron 29,57 ng/ml
Estradiol 299,60 pg/ml

Progesteron i Estradiol nie za niskie? Beta nie za szybko rosnie? Teraz ide sie wylaczyc na kolejne dwa dni. Kolejny dzien przezyty.
Felicia piękny przyrost ❤️❤️❤️❤️ kciuki dalej zaciśnięte ✊ ✊ ✊ ✊ ✊

reklama
Kochane ❤️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.❤️nareszcie konkrety:)

No właśnie endokrynolog tak chce, a ginekologa interesuje efekt leczenia.
Efektem leczenia niedoczynności tarczycy są wyrównane wahania poziomu TSH no i jeszcze Ft3 i Ft4 w normach. Najlepiej robić rano bez tabletki bo to jest właśnie efekt leczenia. Ja pierwotnie miałam TSH 4.7 norma przekroczona o 0.2. Aby uzyskać długotrwały efekt TSH około 1 przyjmuję dawkę 75 letroxu. Ostatnio na tej dawce miałam 1.5 aktualnie w ciąży 1.6. Rok temu TSH 0.6. Uważam że jest to dobrze wyregulowana niedoczynność bo TSH waha
się ale nigdy nie rośnie powyżej 2.
Z całym szacunkiem do ginekologów ale ja trzymałbym się endokrynologa i jego zaleceń dodam że ja zawsze robię całą trójce tarczycową choć lekarz nie zawsze zleca to ja chcę mieć pewność że jest ok.

Ostatnia edycja:
Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)

Annemarie, swietne wiadomosci bardzo sie ciesze, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Nie wiedzialam, ze tak mozna mieszac 3 i 5 dniowe, czlowiek zawsze sie czegos nauczy :) trzymam nadal kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]️

Nie za duzy przyrost? Wrzucilam do kalkulatora i wyszlo mi 114% a pod spodem zdanie, ze beta powinna zwiekszac sie o mniej wiecej 66% w ciagu 48 godzin.

Pieknie, gratulacje Felus [emoji173]️[emoji23]
Powinna sie zwiekszac o minimum 66%, Twoj przyrost jest piekny :). Ja mialam na poczatku przyrosty 120% przy jednym zarodku. Jeszce raz serdeczne gratulacje przyszly grubasku ;) [emoji173]️[emoji173]️

Annemarie, swietne wiadomosci bardzo sie ciesze, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Nie wiedzialam, ze tak mozna mieszac 3 i 5 dniowe, czlowiek zawsze sie czegos nauczy :) trzymam nadal kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]️
Wyzsza szkola jazdy Mieciu, klinika staje na glowie zeby bylo ok, bo jak teraz nie wypali to cala trzecia procedure biora na siebie. Kwestia duzej kasy, spinaja sie;)

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam o pytania o przyrosty bety i o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam do pytań o przyrosty bety i przy okazji o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(

reklama
Cześć dziewczyny...ja się przyłączam do pytań o przyrosty bety i przy okazji o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...

Kochana gratuluje pieknego pryrostu, moim zdaniem nie masz sie czym stresowac jei chodzi o wysoki progesteton, leprzy za wysoki niz za niski, moim zdaniem jest dobrze.

Do góry