reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam do pytań o przyrosty bety i przy okazji o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(
Cos ty, wszystko cacy,progesteron masz do nieba, bardzo ladny... marzenie ❤️

reklama
Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)
Weszłam na forum i aż się przerazilam ile mam do nadrobienia... Ale takie news czytam na starcie i aż człowiekowi sam uśmiech na gębie się pojawia :):) [emoji14] [emoji173]
Yyyyeeeee można w końcu ruszać po maluchy :D
@annemarie [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] już zaciśnięte za maluszki:*:*

Pieknie, gratulacje Felus [emoji173]️[emoji23]
Powinna sie zwiekszac o minimum 66%, Twoj przyrost jest piekny :). Ja mialam na poczatku przyrosty 120% przy jednym zarodku. Jeszce raz serdeczne gratulacje przyszly grubasku ;) [emoji173]️[emoji173]️
Mieciu, chyba raczej nie grubasku. Wlasnie bylam siusiu i na wkladce zauwazylam malutka 3-4mm plamke poki co zoltawo-nijakiej krewki. Wiec pewnie znow koniec wszystkiego bedzie. Brzuch mnie nie boli, skurczy nie mam, jedynie co to bulgotanie. W piatek ide na jeszcze jedna weryfikacje i dzwonie do kliniki, gdyby bylo z czym. Musze sie umowic wrazie czego, bo bede potrzebowala leki i zwolnienie. Jak to z tymi krwawieniami?

Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)

O rany ale kombinacja ;))) trzymam kciuki ;))))
Czyli będą bliźniaki i jeden bedzie 2 dni starszy ;)

Ostatnia edycja:
Mieciu, chyba raczej nie grubasku. Wlasnie bylam siusiu i na wkladce zauwazylam malutka 3-4mm plamke poki co zoltawo-nijakiej krewki. Wiec pewnie znow koniec wszystkiego bedzie. Brzuch mnie nie boli, skurczy nie mam, jedynie co to bulgotanie. W piatek ide na jeszcze jedna weryfikacje i dzwonie do kliniki, gdyby bylo z czym. Musze sie umowic wrazie czego, bo bede potrzebowala leki i zwolnienie. Jak to z tymi krwawieniami?

Kochana, a jakie leki przyjmujesz, bo tu chyba dziewczyny pisaly, ze plamienia sa czeste po prolutexie. Ja mam prawie codziennie cos zarozowionego na papierze ar lekarz mowi, ze to majorawdopodobniek z nadzerki, albo mozesz lekko urazac lutinusem albo zeyczajnie lekko podraznia bo wszytsko takie rozpulchnione. Odpoczywaj i staraj sie nie stresowac, chyba wieksza polowa dziewczyn tu miala jakies plamienie [emoji173]️

Kochana, a jakie leki przyjmujesz, bo tu chyba dziewczyny pisaly, ze plamienia sa czeste po prolutexie. Ja mam prawie codziennie cos zarozowionego na papierze ar lekarz mowi, ze to majorawdopodobniek z nadzerki, albo mozesz lekko urazac lutinusem albo zeyczajnie lekko podraznia bo wszytsko takie rozpulchnione. Odpoczywaj i staraj sie nie stresowac, chyba wieksza polowa dziewczyn tu miala jakies plamienie [emoji173]️
Prolutexu nie mam. Lutinus dopochowo rano i wieczorem, ale jeszcze go nie bralam. Poza tym estrofem i prog besins doustnie. Aplikator dzis rano byl czysty. No nic, zobaczymy co z tego bedzie. Za pieknie bylo nawet na podejscie z dystansem :)

mam takie wrażenie ,ze biorąc duphaston dowcipnie cały zostaje mi na wkładce ? Macie jakiś patent,żeby on tak nie wypływał,a bardziej się wchłaniał?
Ja tu bron Boze nie chce iac jakiejs paniki, niech ktos madry mnie poprawi jesli sie myle, ale kochana jestes pewna, ze duphaston mialas brac dopochwowo? ToBo jest lek doustny i nie slyszalam jeszcze zeby ltos go bral dopochwowo... zadzwon z samego rana do kliniki i zapytaj czy na pewno dobrze robisz. Chyba, ze juz tak stosowalas, ale naprawde jestem mega zdziwiona, ze tak go stosujesz :eek:

M dzwonil, kazalam mu monitorowac za mnie, bo ja juz nerwa po dwoch godzinach nie mialam. Mamy wyniki powtorki bety z 9 dpt:

beta-HCG 491,00 mIU/ml
Progesteron 29,57 ng/ml
Estradiol 299,60 pg/ml

Progesteron i Estradiol nie za niskie? Beta nie za szybko rosnie? Teraz ide sie wylaczyc na kolejne dwa dni. Kolejny dzien przezyty.
Ojezusicku!!!!! Jaaaaaaaaka beta! Na bank blizniaki, nie ma innej opcji. A krewka sie nie przejmuj jesli to nie mocne bole i nie krwotok - masz nadzerke z tego co pisalas, wiec stawiam, ze to od tego.
Niestety, a jeszcze te komenatrze o adopcji. Niech sie pierw zapoznaja z wymogami adopcyjnymi, ze jednak i to nie jest latwa droga i czesto bezskuteczna, zanim z niewiedzy cokolwiek napisza. Wybacz ze tak to blacho porownam, ale to sa komentarze typu Amazon. Ktos zada pytanie, czy konkretny sprzet pasuje pod inny, w odpowiedzi dostanie odpowiedz ktora aboslutnie nic do jego problematyki nie wnosi. Np, nie wiem bo ja mam inny sprzet i inne dodatki, wiec nie wiem ale k... sie wypowiem.
Moja kol z pracy jest mocno wierzaca, ale tak naprawde, jest najcudowniejszym czlowiekiem na swiecie jakiego znam, ale jesli chodzi o ivf to mi nigdy w zyciu nic nie powiedziala, caly czas kibicuje i dopinguje. Ale jesli chodzi o adopcje to ludzie ktorzy sie wypowiadaja, ze lepiej adoptowac po prostu nienie znaja realiow. Ona sama nie wiedziala jak to dokladnie wyglada, dopoki nie przytoczylam jej historii jednej dziewczyny z watku o poronieniach - nie dosc, ze trzeba byc iles tam po slubie, to trzeba byc naprawde nie wiem kim, zeby przejsc pozytywnie taka procedure. Tej dziewczynie o ktorwj pisze powiedzieli, ze nie dadza jej dziecka, bo sa w niej zbyt duze poklady milosci, w zwiazku z czym mogla by tym niechcacy wyrzadzic dziecku krzywde. To jest dla mnie chore.
A w gruncie rzeczy to domy dziecka i inne tego typu osrodki maja z tego bardzo dobre pieniazki, wiec zeruja na nieszczesciu dzieci, byle sie utrzymac. Dla mnie to niezrozumiale.
A negatywnie o ivf wypowiadaja sie debile, tak to trzeba ujac. Nie maja w ogole pojecia o co chodzi, ja takich komentarzy nawet nie czytam, bo po co sobie cisnienie podnosic.

Kochane ❤️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.❤️nareszcie konkrety:)
Super wiesci! Ale tez pierwszy raz spotykam sie z tym, ze podaja 3dniowego z blastka:wink: kciuki za bezpieczny przelot!

Ja tu bron Boze nie chce iac jakiejs paniki, niech ktos madry mnie poprawi jesli sie myle, ale kochana jestes pewna, ze duphaston mialas brac dopochwowo? ToBo jest lek doustny i nie slyszalam jeszcze zeby ltos go bral dopochwowo... zadzwon z samego rana do kliniki i zapytaj czy na pewno dobrze robisz. Chyba, ze juz tak stosowalas, ale naprawde jestem mega zdziwiona, ze tak go stosujesz :eek:

Ojezusicku!!!!! Jaaaaaaaaka beta! Na bank blizniaki, nie ma innej opcji. A krewka sie nie przejmuj jesli to nie mocne bole i nie krwotok - masz nadzerke z tego co pisalas, wiec stawiam, ze to od tego.

Moja kol z pracy jest mocno wierzaca, ale tak naprawde, jest najcudowniejszym czlowiekiem na swiecie jakiego znam, ale jesli chodzi o ivf to mi nigdy w zyciu nic nie powiedziala, caly czas kibicuje i dopinguje. Ale jesli chodzi o adopcje to ludzie ktorzy sie wypowiadaja, ze lepiej adoptowac po prostu nienie znaja realiow. Ona sama nie wiedziala jak to dokladnie wyglada, dopoki nie przytoczylam jej historii jednej dziewczyny z watku o poronieniach - nie dosc, ze trzeba byc iles tam po slubie, to trzeba byc naprawde nie wiem kim, zeby przejsc pozytywnie taka procedure. Tej dziewczynie o ktorwj pisze powiedzieli, ze nie dadza jej dziecka, bo sa w niej zbyt duze poklady milosci, w zwiazku z czym mogla by tym niechcacy wyrzadzic dziecku krzywde. To jest dla mnie chore.
A w gruncie rzeczy to domy dziecka i inne tego typu osrodki maja z tego bardzo dobre pieniazki, wiec zeruja na nieszczesciu dzieci, byle sie utrzymac. Dla mnie to niezrozumiale.
A negatywnie o ivf wypowiadaja sie debile, tak to trzeba ujac. Nie maja w ogole pojecia o co chodzi, ja takich komentarzy nawet nie czytam, bo po co sobie cisnienie podnosic.

Super wiesci! Ale tez pierwszy raz spotykam sie z tym, ze podaja 3dniowego z blastka:wink: kciuki za bezpieczny przelot!
Ta nadzerka jak to zwia to ektopia. Ludwin tak to okreslila Ostatnio wogole problemow nie robila, nie bylo krwawien miedzy cyklami. Dlatego mysle raczej, ze to poczatek konca.

Ta nadzerka jak to zwia to ektopia. Ostatnio wogole problemow nie robila, nie bylo krwawien miedzy cyklami. Dlatego mysle raczej, ze to poczatek konca.
Ooooo nienienie!!!! Tak nie moze byc. Teraz ma byc rzyganko mdlosci i happy end na porodowce. Mam cie poratowac relanium albo spasmolina?? U mnie apteka pelna, jak cos chcesz to pisz smialo kochana! Odpoczywaj duuuuzo plis, nie ma opcji, ze pojdzie cos nie tak, kurde musi byc dobrze!

reklama
Ta nadzerka jak to zwia to ektopia. Ludwin tak to okreslila Ostatnio wogole problemow nie robila, nie bylo krwawien miedzy cyklami. Dlatego mysle raczej, ze to poczatek konca.

Mnie lekarz tez powiedzial, ze mam prawdopodobnie plamienia z nadzerki, juz 3 tydzien jakies kropki albo rozowawy sluz sie pojawia, a w miedzyczasie rosnaca beta i serducho. To jest wszystko bardzo ukrwione w srodku wiec i nadzerka moze bardziej sie udzielac. A mnie te plamki tez nie od razu po aplikacji lutinusa, bo aplikuke 6.30 a kolo wczesnego popoludnia jakis roz wyplynie ze sluzem.

Do góry