reklama
motylek24
Fanka BB :)
Myślę że dziewczyny wykonujące specjalnie stymulację aby sprzedać komórki jajowe powinny się zastanowić i zadbać przede wszystkim o swoje zdrowie. Zakładam że robią to bo muszą. Jest jeszcze cała grupa kobiet która oddaje komórki bo będzie miało zniżkę na in vitro lub niektóre produkują za dużo jajeczek. Tutaj i tak stymulacja jest częścią procedury więc nie ma dylematów zdrowotnych. Prawo powinno jasno regulować dawstwo komórek bo to nie jest obojętne dla zdrowia.Chciałam wczoraj napisać coś na ten temat, bo szlag mnie trafił. Na fb pokazał mi się post invicty o dawstwie komórek jajowych. Komentarze pod postem zmroziły mi krew w żyłach, teksty o tym, że bezpłodni zamiast brać komórki dawczyń powinni adoptować dzieci były tak powszechne, że aż niewiarygodne. Ogólnie większość osób wypowiadało się tak negatywnie, że na pewno pojęcie empatii jest im obce. Wkurzyłam się niesamowicie. Dużo było też negatywnych słów o in vitro samym w sobie. Najgorsze, że ludzie działają na zasadzie nie znam się ale się wypowiem i tak jest ze wszystkim. Nie przypuszczałam, że jest tak negatywny oddźwięk w społeczeństwie. Jest to bardzo smutne. [emoji53]
Margit2018
Justynko na cale szczęście jesteście wy i całe to forum i to wystarczy żeby było wsparcie takixh tematów. Życie jest cudem.Chciałam wczoraj napisać coś na ten temat, bo szlag mnie trafił. Na fb pokazał mi się post invicty o dawstwie komórek jajowych. Komentarze pod postem zmroziły mi krew w żyłach, teksty o tym, że bezpłodni zamiast brać komórki dawczyń powinni adoptować dzieci były tak powszechne, że aż niewiarygodne. Ogólnie większość osób wypowiadało się tak negatywnie, że na pewno pojęcie empatii jest im obce. Wkurzyłam się niesamowicie. Dużo było też negatywnych słów o in vitro samym w sobie. Najgorsze, że ludzie działają na zasadzie nie znam się ale się wypowiem i tak jest ze wszystkim. Nie przypuszczałam, że jest tak negatywny oddźwięk w społeczeństwie. Jest to bardzo smutne. [emoji53]
Biedroneczka83
Kochana ja ciagle w słuchawce i w uszach słyszę ten głos
Przykro mi nie tym razem
Proszę próbować
Tak wiem ,ze jest smutno ,ale proszę walczyć umówić się z lekarzem
Dziewczyny już ta gadkę znam na pamięć
Nawet teraz jak wynnik będzie pozytywy nie wiem czy będę cieszyc się tym faktem bo ciagle boje się
Szczęście kochana a ile masz prób za soba?
Szczescie1986
Razem już 6 i dwa razy po 2 zarodkiSzczęście kochana a ile masz prób za soba?
Tez mam taką normę ostatnio endokrynolog mówiła mi ze najlepiej mieć tsh poniżej 2, to tak mi nakombinowawała ze mam znowu 4 oczywiście do niej nie mogę teraz podejść bo jej nie ma , ale znalazłam sobie kogoś na znanym lekarzu i jutro do niego pójdęMegi - A ile powinno być tego tsh? Zajrzałam w moje wyniki i mam 1,7 ale widzę ze norma to 0,27-4,2. To dlaczego za dużo?
Biedroneczka83
Razem już 6 i dwa razy po 2 zarodki
O kurczę to już dużo przeszłaś ;(((( Ale 6 transferów czy 6 pełnych procedur?
Biedroneczka83
Tez mam taką normę ostatnio endokrynolog mówiła mi ze najlepiej mieć tsh poniżej 2, to tak mi nakombinowawała ze mam znowu 4 oczywiście do niej nie mogę teraz podejść bo jej nie ma , ale znalazłam sobie kogoś na znanym lekarzu i jutro do niego pójdę
Ale wysokie tsh powoduje zła stymulację czy o co chodzi?
Szczescie1986
6 transferów ,a 4 stymulację pełne i jutro ostatnie moje dwa zabiorę z 4 stymulacji czyli 7 transferO kurczę to już dużo przeszłaś ;(((( Ale 6 transferów czy 6 pełnych procedur?
reklama
Biedroneczka83
6 transferów ,a 4 stymulację pełne i jutro ostatnie moje dwa zabiorę z 4 stymulacji czyli 7 transfer
O rany!!! Będę trzymać mocno kciuki jutro rano!!!!! Musi być wreszcie dobrze!!!!!!
Podziel się: