reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

M dzwonil, kazalam mu monitorowac za mnie, bo ja juz nerwa po dwoch godzinach nie mialam. Mamy wyniki powtorki bety z 9 dpt:

beta-HCG 491,00 mIU/ml
Progesteron 29,57 ng/ml
Estradiol 299,60 pg/ml

Progesteron i Estradiol nie za niskie? Beta nie za szybko rosnie? Teraz ide sie wylaczyc na kolejne dwa dni. Kolejny dzien przezyty.
Felicia piękny przyrost ❤️❤️❤️❤️ kciuki dalej zaciśnięte ✊ ✊ ✊ ✊ ✊

reklama
Kochane ❤️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.❤️nareszcie konkrety:)

No właśnie endokrynolog tak chce, a ginekologa interesuje efekt leczenia.
Efektem leczenia niedoczynności tarczycy są wyrównane wahania poziomu TSH no i jeszcze Ft3 i Ft4 w normach. Najlepiej robić rano bez tabletki bo to jest właśnie efekt leczenia. Ja pierwotnie miałam TSH 4.7 norma przekroczona o 0.2. Aby uzyskać długotrwały efekt TSH około 1 przyjmuję dawkę 75 letroxu. Ostatnio na tej dawce miałam 1.5 aktualnie w ciąży 1.6. Rok temu TSH 0.6. Uważam że jest to dobrze wyregulowana niedoczynność bo TSH waha
się ale nigdy nie rośnie powyżej 2.
Z całym szacunkiem do ginekologów ale ja trzymałbym się endokrynologa i jego zaleceń dodam że ja zawsze robię całą trójce tarczycową choć lekarz nie zawsze zleca to ja chcę mieć pewność że jest ok.

Ostatnia edycja:
Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)

Annemarie, swietne wiadomosci bardzo sie ciesze, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Nie wiedzialam, ze tak mozna mieszac 3 i 5 dniowe, czlowiek zawsze sie czegos nauczy :) trzymam nadal kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]️

Nie za duzy przyrost? Wrzucilam do kalkulatora i wyszlo mi 114% a pod spodem zdanie, ze beta powinna zwiekszac sie o mniej wiecej 66% w ciagu 48 godzin.

Pieknie, gratulacje Felus [emoji173]️[emoji23]
Powinna sie zwiekszac o minimum 66%, Twoj przyrost jest piekny :). Ja mialam na poczatku przyrosty 120% przy jednym zarodku. Jeszce raz serdeczne gratulacje przyszly grubasku ;) [emoji173]️[emoji173]️

Annemarie, swietne wiadomosci bardzo sie ciesze, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Nie wiedzialam, ze tak mozna mieszac 3 i 5 dniowe, czlowiek zawsze sie czegos nauczy :) trzymam nadal kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]️
Wyzsza szkola jazdy Mieciu, klinika staje na glowie zeby bylo ok, bo jak teraz nie wypali to cala trzecia procedure biora na siebie. Kwestia duzej kasy, spinaja sie;)

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam o pytania o przyrosty bety i o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam do pytań o przyrosty bety i przy okazji o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(

reklama
Cześć dziewczyny...ja się przyłączam do pytań o przyrosty bety i przy okazji o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...

Kochana gratuluje pieknego pryrostu, moim zdaniem nie masz sie czym stresowac jei chodzi o wysoki progesteton, leprzy za wysoki niz za niski, moim zdaniem jest dobrze.

Do góry