reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
To co widzi lekarz to tylko morfologia, w genetyke juz niestety nie zajrzy. To takie 50% co dla oczu widoczne i nawet jesli jest piekny 4AA moze byc bardzo chory, zaimplantuje sie i jak chromosomy zaczna sie laczyc , niestety padnie.Dobre jest to ze na przyklad na 5 zarodkow moze byc jeden chory , a reszta super, to jeszcze o niczym nie znaczy. pech.

reklama
U nas tez dobre wiesci, nasza dawczyni na kontroli usg byla, doliczyli sie 12 folikow, w srode punkcja, sob lub pon moj transfer. Jeszcze musze moja kontrole we wtorek zrobic i plan bedzie gotowy[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️Ufff
@Annemarie wynik ładny więc będzie w czym wybierać... ja już zaciskam [emoji110][emoji110][emoji110] za transfer :*

Dziewczyny kochane my po USG. Malutka waży już 390 g, serduszko, mózg, żołądek wszystko w normie. Jedyne co zaniepokoilo Panią doktor to obecność, moczu w kielicha nerkowych... Niby powiedziała że nie ma go dużo i że na razie jest to wszystko w normie, ale żeby po 28 tygodniu to sprawdzić... I już oczywiście co robi matka wariatka??? Martwi się...
Zdjęcie wstawię jak wrócę do domu bo na ten moment siedzę z mężem w szpitalu na IP spadł z drabiny i uszkodził rękę...

Mieciu , sama sobie juz znalazlam i TAAAK oczywiscie, probiotyki jak najbardziej , jogurty z dobrymi bakteriami, przy leczeniu antybiotykami, tyle ze trzeba to tez z glowa bo sa rozne szczepy bakterii na rozne dolegliwosci i nie jest to wsjo ryba, dla ciebie po antykach:Saccharomyces boulardii,Lactobacillus casei DN 114001,Lactobacillus rhamnosus GG. [emoji173]️

Dziekuke kochana, znalazlam w koncu wpis :) [emoji173]️ Wybiore sie dzis i kupie, znalazlam taki maly jogurtowy napoj z Lactobacillus casei, a ta reszte to w tabletkach chyba sproboje kupic.

Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
Absolutnie... każdy zarodek może być zarówno zdrowy jak i chory. Tak samo jak z ludźmi.
To że są pobrane podczas jednej punkcji nie ma znaczenia.
Według historii na BB udaje się częściej z gorszej klasy zarodków zajść w ciążę niż z tych książkowych które mają być "pewniakami"
Nie stresuj się... in vitro to niestety ale trochę loteria do której trzeba mieć szczęście

Kochana ja mialam cb po pierwszym transferze, a po drugim jak natazie jest dobrze wiec nie nastawiaj sie negatywnie.

U nas tez dobre wiesci, nasza dawczyni na kontroli usg byla, doliczyli sie 12 folikow, w srode punkcja, sob lub pon moj transfer. Jeszcze musze moja kontrole we wtorek zrobic i plan bedzie gotowy[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️Ufff

Annemarie, swietna wiadomosc, to widac, ze ten wiatr powial jednak w dobra strone, super transfer zbliza sie wiekimi krokami! Przynajmniej pooddychacie Praga [emoji173]️[emoji173]️

reklama
Do góry