reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też miałam dużo za 1 razem 17 za drugim 13... piękne "okiem" , też nie miałam diet żyłam normalnie , jadłam co chciałam . A ile było zarodków?
za pierwszym razem 5 - jeden podany w 3 dobie reszta padła po 4 dobie- zwykle icis - dlatego zmieniliśmy klinikę na z lepszym labo gdzie stosuje sie FAMSI , podłoża ,aktywację ooscytow i różne wianki. No i w tej 2 tylko 1 zarodek był

reklama
nie chce cie zniechecac do 3 stymulacji,ale trzeba to dobrze przemyslec czy warto inwestowac czas i kase w pare procent szansy ze to zadziala.Tez tak myslalam ,rok stracilam.Sentymenty na bok ,dobrze to przemyslcie:)
to będzie 3 podejście ale już z kd albo az - nie o symulację mi chodziło - tak jak mądrze napisałaś- szkoda kasy i czasu - jeszcze z mężem sie oswajamy z tematami / to już było ustalone przed 2 podejściem - chcieliśmy dać sobie jeszcze jedną szansę - by mieć pewność , że Nasze geny do siebie nie pasują:p

Ostatnia edycja:
Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
Miałam dwie ciąże biochemiczne z 3 dniowych zarodków (w sumie było ich cztery, podawane po dwa), jeden raz beta nie drgnęła - blastka z nd klasa 4AA, ostatni transfer od razu po cb, podane były dwie gorsze blastki - 4bb i 4ba i czekam na bliźniaki. :)

słońce wiem , ze wiek swoje robi - Natury nie oszukam - ja to odnośnie tych wszystkich diet napisałam i świrowania z mojej strony , że człowiek zamiast żyć to głupieje- lata bada poziomy witamin jak mało dorzuca jak dużo odejmuje itd. (mówię o sobie) takie myśl mnie naszła

Tylko to ci juz w tym momencie nic nie pomoze,komorki sa stare i do generalnego remontu ich nie oddamy.Mozemy cuda wianki robic,poprawiac to co do okola sie dzieje,ale tego nie oszukamy.Moze potrzebujsz tej 3 procedury zeby sie do konca o tym przekonac i pogodzona sama ze soba ten temat zamknac.
Tez tak szalalam,chcialam sie sama oszukac ze jeszcze moge,no ale...:(

to będzie 3 podejście ale już z kd albo az - nie o symulację mi chodziło - tak jak mądrze napisałaś- szkoda kasy i czasu - jeszcze z mężem sie oswajamy z tematami / to już było ustalone przed 2 podejściem - chcieliśmy dać sobie jeszcze jedną szansę - by mieć pewność.
A to jestes rozsadniejsza ode mnie, ja te 3 zrobilam i sie przejechalam po calosc,ale czasami trzeba stanac twarza w twarz:no:

to będzie 3 podejście ale już z kd albo az - nie o symulację mi chodziło - tak jak mądrze napisałaś- szkoda kasy i czasu - jeszcze z mężem sie oswajamy z tematami / to już było ustalone przed 2 podejściem - chcieliśmy dać sobie jeszcze jedną szansę - by mieć pewność , że Nasze geny do siebie nie pasują:p
Jesli u was jest problem z obydwu stron,to moze o adopcji blastki pomyslcie?

reklama
Do góry