reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
To co widzi lekarz to tylko morfologia, w genetyke juz niestety nie zajrzy. To takie 50% co dla oczu widoczne i nawet jesli jest piekny 4AA moze byc bardzo chory, zaimplantuje sie i jak chromosomy zaczna sie laczyc , niestety padnie.Dobre jest to ze na przyklad na 5 zarodkow moze byc jeden chory , a reszta super, to jeszcze o niczym nie znaczy. pech.

reklama
U nas tez dobre wiesci, nasza dawczyni na kontroli usg byla, doliczyli sie 12 folikow, w srode punkcja, sob lub pon moj transfer. Jeszcze musze moja kontrole we wtorek zrobic i plan bedzie gotowy[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️Ufff
@Annemarie wynik ładny więc będzie w czym wybierać... ja już zaciskam [emoji110][emoji110][emoji110] za transfer :*

Dziewczyny kochane my po USG. Malutka waży już 390 g, serduszko, mózg, żołądek wszystko w normie. Jedyne co zaniepokoilo Panią doktor to obecność, moczu w kielicha nerkowych... Niby powiedziała że nie ma go dużo i że na razie jest to wszystko w normie, ale żeby po 28 tygodniu to sprawdzić... I już oczywiście co robi matka wariatka??? Martwi się...
Zdjęcie wstawię jak wrócę do domu bo na ten moment siedzę z mężem w szpitalu na IP spadł z drabiny i uszkodził rękę...

Mieciu , sama sobie juz znalazlam i TAAAK oczywiscie, probiotyki jak najbardziej , jogurty z dobrymi bakteriami, przy leczeniu antybiotykami, tyle ze trzeba to tez z glowa bo sa rozne szczepy bakterii na rozne dolegliwosci i nie jest to wsjo ryba, dla ciebie po antykach:Saccharomyces boulardii,Lactobacillus casei DN 114001,Lactobacillus rhamnosus GG. [emoji173]️

Dziekuke kochana, znalazlam w koncu wpis :) [emoji173]️ Wybiore sie dzis i kupie, znalazlam taki maly jogurtowy napoj z Lactobacillus casei, a ta reszte to w tabletkach chyba sproboje kupic.

Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
Absolutnie... każdy zarodek może być zarówno zdrowy jak i chory. Tak samo jak z ludźmi.
To że są pobrane podczas jednej punkcji nie ma znaczenia.
Według historii na BB udaje się częściej z gorszej klasy zarodków zajść w ciążę niż z tych książkowych które mają być "pewniakami"
Nie stresuj się... in vitro to niestety ale trochę loteria do której trzeba mieć szczęście

Kochana ja mialam cb po pierwszym transferze, a po drugim jak natazie jest dobrze wiec nie nastawiaj sie negatywnie.

U nas tez dobre wiesci, nasza dawczyni na kontroli usg byla, doliczyli sie 12 folikow, w srode punkcja, sob lub pon moj transfer. Jeszcze musze moja kontrole we wtorek zrobic i plan bedzie gotowy[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️Ufff

Annemarie, swietna wiadomosc, to widac, ze ten wiatr powial jednak w dobra strone, super transfer zbliza sie wiekimi krokami! Przynajmniej pooddychacie Praga [emoji173]️[emoji173]️

reklama
Do góry