Mieciu85
Fanka BB :)
Mieciu , a gdzie ty chcesz rodzic dobra kobieto?[emoji173]️
Niestety twoja wada wzroku nie jest wskazaniem do cc, teze ze poglebia krotkowzrocznosc obalono juz jakies 10 lat temu, zaawansowana retinopatia albo odwarstwianie siatkowki, z tego co sie orientuje w Pl jest raczej maly wybor , wiec najlepiej poszukac sobie dobrego lekarza ktory pracuje w szpitalu gdzie chcesz rodzic i „ dopracowac” z nim temat. Na zachodzie mozesz sama zdecydowac.
Jesli nam sie uda do tego etapu dojsc to pewnie odbyloby sie to w uk, tzn wolalabym w polsce niz w tym ciemnogrodzie medycznym, ale wiazaloby sie to pewnie z conajmniej miesiecznym pobytem w polsce bo nawet nie pamietam do ktorego tygodnia wpuszczaja do samolotu, a na ta opcje nie moge sobie pozwolic bo mam 5 letniego zgredka, ktorego nie moge zostawic, a zabrac tez nie bo by musiala opuscic szkole, wiec nie chce jej mieszac. Wiec raczej jestem skazana na tutejsza opieke medyczna albo ewentualnie prywatna. Jesli chodzi o cc w uk to nigdy sie nie interesowalam bardzo tematem, wiekszosc znajomych, ktore mialy cc mialy ja w trybie emergency bo cos szlo nietak przy porodzie. Wiem, ze cesarek tez tu nie rozdaja jak leci. Znajoma kolezanki, ktora ma blizniaki chciala cc, ale jej nie chcieli zrobic. Pytalam o te oczy bo nie chcialabym sobie krzywdy zrobic jesli wada wzroku bylaby praeciwwskazaniem do naturalnego. Ja mialam duze rozdarcie przy porodzie i podobno szansa na to, ze powotorzyloby sie przy kolejnym jest wieksza wiec w oczach sluzby zdrowia w uk mam wskazanie do cc bo mi to mowili po porodzie, ale jaki porod lepszy to sama nie umiem zdecydowac. Na szczescie to zagadnienie przyszlosciowe i obysmy mieli ten dylemat! [emoji173]️