reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ciemne - takie jakby mikro bąbelki, ja takie miewam od slonca (jak sie siedzi przez wiekszosc dnia w czelusciach piekielnych to potem od slonca i swiatla dziennego sie robia dziwne rzeczy na fejsie:p). A przy czytaniu mialam wczoraj dopalacza - po lebkach przelecialam bo szukalam wiadomosci od @Sol :D
Kurde ze starej ekipy to chyba zoslalam ja z @anett96 i @Kurcia, wszystkie juz sie szykujecie do odlotu albo juz rozpakowane jestescie. Se czlowiek nie zdaje sprawy z tego jak ten czas zapierd.la.
Trzymam kciuki zeby Jasiek wyszedl szybko, bezproblemowo i w miare bezbolesnie :)
[emoji8]

Jesli nam sie uda do tego etapu dojsc to pewnie odbyloby sie to w uk, tzn wolalabym w polsce niz w tym ciemnogrodzie medycznym, ale wiazaloby sie to pewnie z conajmniej miesiecznym pobytem w polsce bo nawet nie pamietam do ktorego tygodnia wpuszczaja do samolotu, a na ta opcje nie moge sobie pozwolic bo mam 5 letniego zgredka, ktorego nie moge zostawic, a zabrac tez nie bo by musiala opuscic szkole, wiec nie chce jej mieszac. Wiec raczej jestem skazana na tutejsza opieke medyczna albo ewentualnie prywatna. Jesli chodzi o cc w uk to nigdy sie nie interesowalam bardzo tematem, wiekszosc znajomych, ktore mialy cc mialy ja w trybie emergency bo cos szlo nietak przy porodzie. Wiem, ze cesarek tez tu nie rozdaja jak leci. Znajoma kolezanki, ktora ma blizniaki chciala cc, ale jej nie chcieli zrobic. Pytalam o te oczy bo nie chcialabym sobie krzywdy zrobic jesli wada wzroku bylaby praeciwwskazaniem do naturalnego. Ja mialam duze rozdarcie przy porodzie i podobno szansa na to, ze powotorzyloby sie przy kolejnym jest wieksza wiec w oczach sluzby zdrowia w uk mam wskazanie do cc bo mi to mowili po porodzie, ale jaki porod lepszy to sama nie umiem zdecydowac. Na szczescie to zagadnienie przyszlosciowe i obysmy mieli ten dylemat! [emoji173]️
Z tego co wiem jeśli się uprzesz i masz jakieś wskazania (np pierwszy poród) to powinni Ci zrobić cc w UK. Ale bądź przygotowana, że cała ciąże będą Cię molestowac psychicznie żebyś rodziła naturalnie a najlepiej w domu. Haha.
Mnie się wydaje że SN lepiej ale nie dla każdego oczywiście. Ostatnio asystowalam koleżance przy porodzie, był piękny, na koniec nawet przecinalam pepowine.

Ja jeśli u mnie do tego dojdzie to też Polskę rozważam. Tyle, że u mnie to jeszcze inne dochodzą komplikacje więc nie wiem jak by to było ale o tym już innym razem jak kiedykolwiek będzie na to moment.

Buzka

A bo myślałam ze Cię jajniki pobolewaja. Ja tez mam bile brzucha ale to bardziej z układy pokarmowego jakby myśle ze wszystko przez ten progesteron.zasuwam do roboty od razu lepiej mi się zrobi.
Nie, jajniki nie. Raczej to wyglada jak wlasnie ani od jajnika ani od macicy a od jelita. Poprostu mam jakby skurcz no i musze leciec toalete. Bulgotanie rowniez nadal, wiec pewnie serio cala praca jelit rozjechana. Boje sie tylko o te skurcze jelit, aby nie zaszkodzily. Nie sa nonstop a tylko przed wyproznieniem.

Uwaga - będzie dłuuugo :D Tyle naskrobałyście :D

Kolorowe nie jest, ale miano masz dośc niskie, na to się łyka sterydzik i ma byc git. Jeśli mąż ma coś nie tam z nasieniem może warto zbadac też u niego - da niego ewentualnie też byłby steryd.

Anetko przywołuje Cię do porządku :) Wiem, że najgorzej jest sie ebrć, aaaaaale - jak sie już zbierzesz i zadzwonisz to potem na wizytę już nie pasuje nie iść, a o pierwszej wizycie kolejna it i jakoś się wkręcisz w ten rytm od nowa :) Jest ciężko, ale zobaczysz, że łatwiej jest działać, a stanie w miejscu to dodatkowy czas na roztrząsanie przeszłości. Los Cię nie szczędzał, ale trzeba zamknąć ten rozdział i postarać się o ziemskie rodzeństwo dla aniołków. A przeciez tego chcesz najbardziej? :) Ściskam całuję i przytulam. Ale jutro zadzwoń :D

Agonia, jak już się przygotowujesz to idź na żywioł, najwyżej następnym razem (przed staraniami o rodzeństwo) zrobisz ta histero ;)

Ej no strzaskana była jak asfalt, to raczej musi, że po urlopie (a na urlopie była do niedzieli;) ) Chyba niezbyt mądrze byłoby se zabiegi trzaskac na świeżą opaleniznę :D
Iskra kiedy porodówka Twoja?? :D

Tia, tą pappę to chyba można sobie dla podniesiania adrenaliny robić. Naszej Zylwii wyszlo jakieś mega ryzyko w pappie, a potem robili nifty i Lenka jest okazem zdrowia :)

Ale i bez refundacji luteina powinna kosztowac nie więcej niż 50-70zł. Jakby coś to ja też mam opakowanie i kilka tabl. Jak trzeba to piszcie dziewczyny ogłoszenie parafialne i się zrobi zbiórkę :)

@Ozis @lama70 wyniki kijowe, ale jeszcze ze 2-4dni bym poczekała z odstawieniem leków.
Na pozamaciczne mi to raczej nie wygląda, moja pierwsza ciąża w 6dt dała wynik 10,71, a w 9dt było 12.01. Potem na szczęście już tylko spadała i @ przyszła szybko po odstawieniu leków. Trzymajcie się kobitki.

Biedroneczko jak to co masz? Zdrowiutkie bejbolki, w to trzeba wierzyć. :*

Będziesz!! Pomyśl, że to landrynka była :p

To może warto zapytać lekarza o sasmolinę? Dziewczyny tu bardzo zachwalały

Pięknie, plan jest, gonapeptyl w toku, będzie sie działo!! :D

Może jednak jest coś, co ci sie w niej niebardzo podoba? Masz teraz jedyna i niepowtarzalną okazję :D

Nie cieszymy się, ale czekamy na tel z wieeeeeeeeeelką nadzieją. Szkoda, że nie mogli transferować wczesniej. Jak jest kilka zarodków, to można hodować dłużej, ale przy jednym nie powinno się zwlekać...

JEEEEEEEEEEEEEEEST!!!!!!!!!
W robocie zajrzałam na sekundę, żeby sprawdzić jak sikacz a teraz to co widzę przeszło moje najśmielsze oczekiwania!!! SOOOOOOOOOL!!!!! Niech ten cud trwa!!! A ty ten progesteron teraz spożywaj w tych większych ilościach, nie możesz tak raz brać więcej teraz mniej, więc jak coś to dzwoń do kliniki po recepty i niech wysyłają :)
JES JES JES!!!!!

Kiedyś była tu dziewczyna, że 4 zarodki 3dniowe nie przeżyły rozmrażania lub nie rozwinęły się po rozmrożeniu (nie pamiętam). Przeżyła jedna jedyna ostatnia blastka.
Przykro czytac takie rzeczy, człowiek wie, ze tyle Kropków czeka i nagle okazuje się, że nic z tego. Będziecie zaczynać kolejną procedurę? Powodzenia :*

To jak? Kwiaty dla Pani Pasikonikowej z przeprosinami, ale jej mąż jest nam bardziej potrzebny? :D Może jakiś seksowny Pan na uciechę pięknej Pani gratis? :D

Pięknie!! :)
Dziękuję, @dżoasia :-)

reklama
Do góry