Tak, mamy problem z nasieniem, więc nie wiem czy zmiana protokołu coś pomoże...Stąd te moje rozkminki.
Mogę Ci tylko posłużyć własnym przykladem.
Jestem w Novum, też problem z nasieniem. Po pierwszej punkcji, gdzie szłam krótkim protokołem pobrano 14 komórek, 10 było dojrzałych, zapłodnili 6, uzyskaliśmy 2 zarodki - jeden ładny drugi słaby. Miałam krio bo było ryzyko hiperki. Po ładnym beta ani drgnęła, słaby nie przeżył rozmrożenia. Za drugim razem też krótki protokół, tym razem dr W. (a on to chyba prawa ręka Lewego) uparł się, że skoro mamy 10 komórek to zapładniamy wszystkie. I miałam 7 zarodków. Co prawda z jednego poronienie w 6 tc a z drugiego ciążę pozamaciczną, ale za każdym razem coś się działo, a ja dzięki embriologom z Novum i dr W. mam jeszcze 5 mrożaków w zapasie.
Ja czuję się tam zaopiekowana i przede wszystkim ufam ich embriologom. Rocznik jesteśmy podobny (jeśli na koncu nicka masz rocznik
) Mi zawsze proponowali krótki. Wydaje mi się, że Novum to dobry wybór, a pacjentki Lewego w sumie mają.lepiej niż my szaraczki
.
Trzymam kciuki!
@Vorreiavereunbimbo kijowa ta beta :/. Nie wiem czy będzie coś widać na tym etapie w usg. Ale nie ma reguły, u Paulinki było dobrze, u mnie beta przy pozamacicznej rosła super, tylko jajnik mnie bolał i miałam plamienie.Ale ciążę w jajowodzie byli w stanie zobaczyć dopiero przy becie 1300... w grę wchodzi jeszcze puste jajo (ale to też przy ok 1000 można stwierdzić)... albo rzeczywiście najpierw zaimplantowł się jeden, potem drugi i jesen odpadł. Ale wtedy kolejna beta powinna już być sensowna.
Trzymam kciuki kochana za Ciebie mocno. Jeśli Cię.nic nie boli i nie plamisz to myślę, że miżna do wtorku z usg poczekać, ale zrób betę w sobotę jak możesz. Sciskam