reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny,bo rozkminiam te ostatnie wydarzenia i tak się zastanawiam czy komuś udało się donosić zdrową ciążę przy mega słabym nasieniu? Mój mąż ma kiepski ruch,morfologię 0, małą ilość plemników. Genetyka,więc nic nie da się z tym zrobić. I takie mnie myśli teraz nachodzą,że może te wszystkie zarodki,które będziemy mieć, nie będą w stanie się rozwijać w macicy,bo coś z nimi będzie nie tak mimo,że w laboratorium są wysokiej klasy,to stworzone z niskiej jakości plemnika. Może zaklinamy rzeczywistość i skazujemy te dzieciątka na śmierć. Zaczynam myśleć nad nasieniem dawcy. Niedrożne jajowody da się obejść, problemy immuno też itd.,a to nasze nasienie zawsze będzie do doopy. Może niepotrzebnie się upieramy na nasienie męża.
Kochana, my tak sobie postanowilismy ze jesli pierwsza procedura na naszym nasieniu sie nie powiedzie, to wtedy sprobujemy z nd. Poki co mamy 5 mrozaczkow, a jeden w moim brzuchu (10tc) ale nikt nie daje gwarancji ze przez kolejnych kilka mies bedzie ok i donosze zdrowa ciaze. Nam lekarze mowili ze nd to ostatecznosc i spokojnie z takim jakie mamy, ivf ma duze szanse powodzenia.

Mój mąż morfologia 1% ,mała ilość plemników ,plemniki pouszkadzane mialy witki, wstawki ,i niektóre mialy uszkodzone główki , ruch postępowy tragiczny , bardzo i to bardzo mała ilość plemników dobra . Ja dononosilam ciążę zdrowa , synek za tydzień skończy 5 miesięcy . Dodatkowo ze względu na pouszkadzane plemniki i ujowy ruch postepowy zdecydowaliśmy się dodatkowo na metodę IMSI. U nas transfer pierwszy pierwsze podejście i od razu udane podany 1 zarodek blastocysta
Takie wpisy jak Twoj daja duza nadzieje [emoji173]

Szczera prawda [emoji8]
@chlopkers @Mamma!Mia! Jakie parametry nasienia mieli wasi m, że padła decyzja o dawcy?
U nas rok temu przy morfologii 4% nie mieliśmy ani jednego mrozaka, a w tym roku po 4miesięcznej suplementacji profertilem morfologia wyszła tragiczna 0%. Zszokowaly nas te wyniki. Lekarz dawał dużą nadzieję bo objętość była dużą i ponoć byłoby z czego wybierać, ale my doswiadczeni poprzednimi wydarzeniami od razu zaczęliśmy myśleć o DN ale pół na pół z nasieniem partnera.

Szczera prawda [emoji8]
@chlopkers @Mamma!Mia! Jakie parametry nasienia mieli wasi m, że padła decyzja o dawcy?
Kochana, juz leze i grubego dupska mi sie nie chce ruszac z lozka, a nie pamietam tych wartosci tak z glowy, byly 3 albo 4 seminogramy. Morfo od 4% do 0% (bardziej z tendencja spadkowa). Ale obiecuje, ze jutro zaraz po lekarzu, przejrze teczke w wynikami M i Wam tu napisze [emoji4]

reklama
Dziewczyny ale miałam incydent myślałam ze serce mi stanie idę do łazienki podcieram się patrzę krew podcieram znowu patrzę krew i takie jeden raz miałam wzielam dodatkowo 2 dufastony ,magnez,2nospy i jak narazie jest cisza czysto ,Boże nawet nie wiecie jak się przestraszyłam aż brzuch zaczął mnie bolec bardzo ale już się uspokoiłam i leżę ,daj ci Boże aby już się nie powtórzyło i był już dobrze

Do góry