reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wątek jest rozległy i ciężko mi znaleźć informacje- jak się czulyscie po punkcji? Ja miałam w pon, wiem że generalnie może boleć brzuch, być wzdety itp. Ale ja w pierwszą noc po zabiegu traciłam przytomność tak mi się kręciło w głowie i było niedobrze że kleczalam nad wc. Teraz idzie 3 dzień a ja dosłownie nic nie mogę jeść tak mnie strasznie ciągle mdli, do tego boli brzuch: na górze w okolicy żołądka mega skurcze, na dole jajniki. Boli cały czas tak samo i obwód ma duży ale się nie powiększa. Tylko skąd te cholerne mdłości? Aż mnie naciąga. Transfer przesunięty ale to chyba nie hiperka z tymi mdlosciami?? Jakie mialyscie objawy i jak szybko minęły?:-/
A kontaktowalas sie ze swoim lekarzem? Moze trzeba by zadzwonic i powiexziec o tych objawach. Nie brzmi to jak blahostka

reklama
U mnie wyglądało to tak po torbieli miałam tab anty 21 i po 21 przeciągnięte jeszcze na 10 dni , potem od drugiego dnia cyklu estrofem 2 razy po 2 , i od 13 dnia cyklu dufaston lutinus estrofem i dzisiaj 18 dzień cyklu i transfer o 10:55 dostałam zastrzyk w pompie infuzyjnej na wyciszenie skurczy macicy , i o 12 miałam transfer i w czasie transferu nadal to leciało i po transferze jeszcze 30 min i leżałam po transferze godzinkę i wróciliśmy ;) a teraz biorę tak z rana estrofem 2tab do tego ,lutinus jedna, dufaston jedna ,prenatal uno jedna , eutyrox 25 mg , i pół tabletki od psychiatry i od dzisiaj wieczora acard :) a i do tego magnez b6 i nospe taki mialam plan na transfer i pełen luz wyjebka totalna hehe ;)
Właśnie ta wyjebka słyszałam ze jest najlepsza :D to kochana trzymam kciukasy za was ,a widze ze mąż zgodził się na dwa:D

Dziewczyny moje kochane a co sądzicie o NIFTY? Cena wysoka. Warto robić? ginekolog mój zaproponował a jak podejmę decyzję to na piśmie będę musiała podpisac zeby w karcie było że np. odmówiłam.
Jesli dotrwam szczesliwie do 12tc napewno bede robic oprocz prenatalnych [emoji4]

Moze skusze sie jutro na sikanca.Ale dzis stracilam nadzieje na cokolwiek przez ten bol jak na @ to moja nadzieja runeła:(Kalendarzowo @ mam za 3 dni wiec moze z tad te bole :(
Niusia spokojnie nadchodząca @ to pozytywny znak ciążowy większości in vitrowych mamusiek. Nie dopatruj w sobie sygnałów szkoda się męczyć a to naprawdę nie wiadomo. Trzymaj się kochana choć wiem że emocje sięgają zenitu. Surykatka to chyba jednak ten plażing uprawia.

Dziewczynki dziś byłam na wizycie. No więc cud nadwiślański rośnie i już widać rączki i nóżki choć 7 tydz.1 dzień. Dostałam skierowanie na nfz na wszystkie badania genetyczne na kopernika ze względu na wiek. Tsh do kontroli bo skoczyło na 2.9. I zwiększyć eutyrox do 50.
Wspaniale wiesci!!
Wybudujem pomnik temu Cudu :D

Napisalam do swojej pielegniarki czy ten bol jak na @ czy to normalne ze tak dlugo trwa i czy to mozliwe ze te bole moga faktycznie wskazywac na @ A ona mowi ze trudno jej powiedziec ze musimy czekac.Normalnie wybuchlam placzem bo kuzwa zadnego pocieszenia ani zadnej nadzieji w tym co napisala:(

reklama
@Voolg kochana czytając Twojego posta to mnie aż ciarki przeszły. Mi to wygląda na hiperstymulacja...czułam się podobnie.bol żołądka i wątroby , mdłości itp....wszystko co najgorsze. Pij dużo wody, staraj się jak najwięcej leżeć. Ja kupiłam w aptece essentiale forte czy coś takiego. I jeszcze Ircolan i on jest naprawdę dobry. Jedz jogurty. Możesz brać jeszcze nospe.
Mi przychodziło bardzo długo ale po tygodniu zaczęłam w miarę funkcjonować, ból stał się do zniesienia a po jakis dwoch tygodniach był tylko dyskomfort. Tylko ze ja to kurka co duzo jajek znosi i moze stad ten ból był tak długo.
ehh....jakie to wszystko trudne i bolesne.
Ale myśl o kropeczkach które czekają na Ciebie , te myśli będą lepiej działały niż tabletki przeciwbólowe

Do góry