reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie wyglądało to tak po torbieli miałam tab anty 21 i po 21 przeciągnięte jeszcze na 10 dni , potem od drugiego dnia cyklu estrofem 2 razy po 2 , i od 13 dnia cyklu dufaston lutinus estrofem i dzisiaj 18 dzień cyklu i transfer o 10:55 dostałam zastrzyk w pompie infuzyjnej na wyciszenie skurczy macicy , i o 12 miałam transfer i w czasie transferu nadal to leciało i po transferze jeszcze 30 min i leżałam po transferze godzinkę i wróciliśmy ;) a teraz biorę tak z rana estrofem 2tab do tego ,lutinus jedna, dufaston jedna ,prenatal uno jedna , eutyrox 25 mg , i pół tabletki od psychiatry i od dzisiaj wieczora acard :) a i do tego magnez b6 i nospe taki mialam plan na transfer i pełen luz wyjebka totalna hehe ;)
Jakie masz brac dawki progesteronu?

Dziewczynki dziś byłam na wizycie. No więc cud nadwiślański rośnie i już widać rączki i nóżki choć 7 tydz.1 dzień. Dostałam skierowanie na nfz na wszystkie badania genetyczne na kopernika ze względu na wiek. Tsh do kontroli bo skoczyło na 2.9. I zwiększyć eutyrox do 50.
AAAAAAAA!!!!!!!! Wspaniale!!! Dawaj teraz te śliczne fotki!!! :)

Laski o co kaman z tym tsh? Dlaczego to takie istotne w ciazy?
Nieleczona niedoczynność tarczycy (czyli zbyt wysokie tsh) może mieć bardzo poważne skutki da ciąży, m.in. problemy z rozwojem mózgu płodu, przedwczesny poród, na początku ciąży - poronienie.
Niedoczynność tarczycy utrudnia też w ogóle zajście w ciążę, chociaż tu chyba ewenementem na skalę światową jet moja bratowa, która zaszła "od strzała", a nawet można to nazwać "wpadką" w noc poślubną przy tsh ponad 26;)

Nieleczona niedoczynność tarczycy (czyli zbyt wysokie tsh) może mieć bardzo poważne skutki da ciąży, m.in. problemy z rozwojem mózgu płodu, przedwczesny poród, na początku ciąży - poronienie.
Niedoczynność tarczycy utrudnia też w ogóle zajście w ciążę, chociaż tu chyba ewenementem na skalę światową jet moja bratowa, która zaszła "od strzała", a nawet można to nazwać "wpadką" w noc poślubną przy tsh ponad 26;)
Czyli dlatego lekarz na ostatnirj wizycie w klinice sprawdzal moje tsh i sie pytal czy cos biore. Mialam 2.04. Moj endo twierdzi ze w ciazy ma byc ponizej 2.5. I poki co nic mi na to nie daje.
A tsh bada sie na czczo?

AAAAAAAA!!!!!!!! Wspaniale!!! Dawaj teraz te śliczne fotki!!! :)
Ni hu hu nie umiem. Ale obiecuję że w marcu się nauczę i od razu portretowe wkleję;) Japonki mnie ominą muszę sobie jakieś kurciowe kalosze sprawić, bo nie jest lekko a co dopiero będzie:szok:Jessu dziewczyny czy wy też macie taki meksyk tylko się nie skarżycie czy ja już za stara na prokreację?

Jakie masz brac dawki progesteronu?
Lutinus 100mg dwa razy dziennie po jednej i tylko to i do tego ten dufaston dwa razy po jednej tylko ,ze nie pamietam jaka gramatura a leki mam na dole a ja już pod kołderka gotowa do spania ;) powiedział ,ze u mnie ładnie endometruim zawsze rośnie i nie potrzebuje dużo progesteronu ;) chyba wie co robi

Ni hu hu nie umiem. Ale obiecuję że w marcu się nauczę i od razu portretowe wkleję;) Japonki mnie ominą muszę sobie jakieś kurciowe kalosze sprawić, bo nie jest lekko a co dopiero będzie:szok:Jessu dziewczyny czy wy też macie taki meksyk tylko się nie skarżycie czy ja już za stara na prokreację?
eeeejjjjj :p nie gadaj tylko cykaj fotkę fotki, zrób screenshota i wrzucaj :) szkoda, żeby świat nie ujrzał takich zdjątek z takiego sprzętu :D
Btw - nie wiesz czy w tym roku Inga była już na urlopie czy dopiero się wybiera? Bo zawsze jakoś w lipcu wyjeżdżali :)

reklama
Do góry