reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wątek jest rozległy i ciężko mi znaleźć informacje- jak się czulyscie po punkcji? Ja miałam w pon, wiem że generalnie może boleć brzuch, być wzdety itp. Ale ja w pierwszą noc po zabiegu traciłam przytomność tak mi się kręciło w głowie i było niedobrze że kleczalam nad wc. Teraz idzie 3 dzień a ja dosłownie nic nie mogę jeść tak mnie strasznie ciągle mdli, do tego boli brzuch: na górze w okolicy żołądka mega skurcze, na dole jajniki. Boli cały czas tak samo i obwód ma duży ale się nie powiększa. Tylko skąd te cholerne mdłości? Aż mnie naciąga. Transfer przesunięty ale to chyba nie hiperka z tymi mdlosciami?? Jakie mialyscie objawy i jak szybko minęły?:-/
A kontaktowalas sie ze swoim lekarzem? Moze trzeba by zadzwonic i powiexziec o tych objawach. Nie brzmi to jak blahostka

reklama
U mnie wyglądało to tak po torbieli miałam tab anty 21 i po 21 przeciągnięte jeszcze na 10 dni , potem od drugiego dnia cyklu estrofem 2 razy po 2 , i od 13 dnia cyklu dufaston lutinus estrofem i dzisiaj 18 dzień cyklu i transfer o 10:55 dostałam zastrzyk w pompie infuzyjnej na wyciszenie skurczy macicy , i o 12 miałam transfer i w czasie transferu nadal to leciało i po transferze jeszcze 30 min i leżałam po transferze godzinkę i wróciliśmy ;) a teraz biorę tak z rana estrofem 2tab do tego ,lutinus jedna, dufaston jedna ,prenatal uno jedna , eutyrox 25 mg , i pół tabletki od psychiatry i od dzisiaj wieczora acard :) a i do tego magnez b6 i nospe taki mialam plan na transfer i pełen luz wyjebka totalna hehe ;)
Właśnie ta wyjebka słyszałam ze jest najlepsza :D to kochana trzymam kciukasy za was ,a widze ze mąż zgodził się na dwa:D

Dziewczyny moje kochane a co sądzicie o NIFTY? Cena wysoka. Warto robić? ginekolog mój zaproponował a jak podejmę decyzję to na piśmie będę musiała podpisac zeby w karcie było że np. odmówiłam.
Jesli dotrwam szczesliwie do 12tc napewno bede robic oprocz prenatalnych [emoji4]

Moze skusze sie jutro na sikanca.Ale dzis stracilam nadzieje na cokolwiek przez ten bol jak na @ to moja nadzieja runeła:(Kalendarzowo @ mam za 3 dni wiec moze z tad te bole :(
Niusia spokojnie nadchodząca @ to pozytywny znak ciążowy większości in vitrowych mamusiek. Nie dopatruj w sobie sygnałów szkoda się męczyć a to naprawdę nie wiadomo. Trzymaj się kochana choć wiem że emocje sięgają zenitu. Surykatka to chyba jednak ten plażing uprawia.

Dziewczynki dziś byłam na wizycie. No więc cud nadwiślański rośnie i już widać rączki i nóżki choć 7 tydz.1 dzień. Dostałam skierowanie na nfz na wszystkie badania genetyczne na kopernika ze względu na wiek. Tsh do kontroli bo skoczyło na 2.9. I zwiększyć eutyrox do 50.
Wspaniale wiesci!!
Wybudujem pomnik temu Cudu :D

Napisalam do swojej pielegniarki czy ten bol jak na @ czy to normalne ze tak dlugo trwa i czy to mozliwe ze te bole moga faktycznie wskazywac na @ A ona mowi ze trudno jej powiedziec ze musimy czekac.Normalnie wybuchlam placzem bo kuzwa zadnego pocieszenia ani zadnej nadzieji w tym co napisala:(

reklama
@Voolg kochana czytając Twojego posta to mnie aż ciarki przeszły. Mi to wygląda na hiperstymulacja...czułam się podobnie.bol żołądka i wątroby , mdłości itp....wszystko co najgorsze. Pij dużo wody, staraj się jak najwięcej leżeć. Ja kupiłam w aptece essentiale forte czy coś takiego. I jeszcze Ircolan i on jest naprawdę dobry. Jedz jogurty. Możesz brać jeszcze nospe.
Mi przychodziło bardzo długo ale po tygodniu zaczęłam w miarę funkcjonować, ból stał się do zniesienia a po jakis dwoch tygodniach był tylko dyskomfort. Tylko ze ja to kurka co duzo jajek znosi i moze stad ten ból był tak długo.
ehh....jakie to wszystko trudne i bolesne.
Ale myśl o kropeczkach które czekają na Ciebie , te myśli będą lepiej działały niż tabletki przeciwbólowe

Do góry