reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Lutinus 100mg dwa razy dziennie po jednej i tylko to i do tego ten dufaston dwa razy po jednej tylko ,ze nie pamietam jaka gramatura a leki mam na dole a ja już pod kołderka gotowa do spania ;) powiedział ,ze u mnie ładnie endometruim zawsze rośnie i nie potrzebuje dużo progesteronu ;) chyba wie co robi
Kurcze moim zdaniem.malo tego:/ a progesteron jest bardzo wazny

reklama
Czyli dlatego lekarz na ostatnirj wizycie w klinice sprawdzal moje tsh i sie pytal czy cos biore. Mialam 2.04. Moj endo twierdzi ze w ciazy ma byc ponizej 2.5. I poki co nic mi na to nie daje.
A tsh bada sie na czczo?
Najlepiej na czczo, ale teoretycznie można o każdej porze. Jakby coś wzrosło, to zrób od razu cały panel tarczycowy (th, ft3, ft4, antyTPO i anty TG) - w razie W będzie można szybciej i łatwiej dobrać jakąś dawkę. Ale 2.04 jest ok, tylko czasem lubi skakać w ciąży m.in. dlatego, że z Twoich hormonów korzysta także dzidzia.

Najlepiej na czczo, ale teoretycznie można o każdej porze. Jakby coś wzrosło, to zrób od razu cały panel tarczycowy (th, ft3, ft4, antyTPO i anty TG) - w razie W będzie można szybciej i łatwiej dobrać jakąś dawkę. Ale 2.04 jest ok, tylko czasem lubi skakać w ciąży m.in. dlatego, że z Twoich hormonów korzysta także dzidzia.
Tuz przed transferem mialam 2.44. Wiec teoretycznie tez w granicach normy. Ale zmobilizowalam sie w takim razie do kupna tego mama dha premiuk plus, tam jest 200j jodu. A jod podobno niezbedny w ciazy

Tuz przed transferem mialam 2.44. Wiec teoretycznie tez w granicach normy. Ale zmobilizowalam sie w takim razie do kupna tego mama dha premiuk plus, tam jest 200j jodu. A jod podobno niezbedny w ciazy
Jod właśnie poprawia pracę tarczycy, więc może dlatego tak ładnie spadło do bezpieczniejszego poziomu. :)

eeeejjjjj :p nie gadaj tylko cykaj fotkę fotki, zrób screenshota i wrzucaj :) szkoda, żeby świat nie ujrzał takich zdjątek z takiego sprzętu :D
Btw - nie wiesz czy w tym roku Inga była już na urlopie czy dopiero się wybiera? Bo zawsze jakoś w lipcu wyjeżdżali :)
Cały sierpień jej nie ma. Wraca 3 września ale już powoli kalendarz wypełniony.

To co mam sobie jeszcze w dzień dołożyć jedna tab i brać 3 razy dziennie po jednej czy 2 razy dziennie po 2 ??
Ja mialam lutinus 3x2 a duphaston 3x1. Jak masz leki.to ja bym zwiekszyla bo jesteś na sztucznym cyklu i musisz organizmowi odpowiednia ilosc progesteronu dostarczyc a Ty te dawki masz mega male

reklama
Do góry