reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No to zadzwonie w poniedziałek do Łodzi może cos bardziej z początkiem sierpnia będzie. A czy na pierwszą wiztę trzeba badania jakieś robić czy wystarcza te z procesu in vitro ?

reklama
Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
Leżę przez weekend, w niedzielę zrobia usg i betę
.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Trzymaj się Kochana. Beta jest w porządku. Odpoczywaj. [emoji8]

A jak mi robili normalny posiew z szyjki i z pochwy to tez powinno wyjsc? Czy trzeba ze wskazaniem na ta wlasnie bakterie robic posiewy?
Nie sadze. Ty robilas ogole badania a to jest specjalistyczne, musi byc wskazanie do niego, nie robia go rutynowo, a musza specjalnie te konkretna bakterie "hodowac" przez ok 1 tydz chyba i zobaczyc czy sie wytworzy jej DNA, stad to sie "posiew" nazywa :) Ale skierowanie mozesz dostac od kazdego lekarza ogolnego, pojdz i powiedz ze masz problemy z jelitami i wszystkie obkawy wskazuja na helicobakter i chcesz sprawdzic.

Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
.
Ciut za mało, ale na zobaczenie pęcherzyka. Tym bardziej, że krwawisz. U mnie przy krwotoku nic nie było widać i myśleli, że poroniłam, odstawiłam leki bo beta poleciała z prawie 2200 na 1100 a ok 2 tygodnie później okazało się, że w macicy są 2 pęcherzyki ciążowe (bo jednak skubana zaczęła znów rosnąć), jednak happy endu nie było, no bo leki poodstawiane itp. To wyglądało tak jak u Ciebie - zabolał mnie brzuch i poleciała krew jakby ktoś nagle odkręcił kran. Nie piszę Ci tego, żeby Cię nastraszyć, tylko żeby dodać otuchy, nie odstawiaj broń Boże żadnych leków - nawet jakby kazali - dopóki nie będzie wszystko czarne na białym. Trzymam mooooocno kciuki za pozytywne zakończenie. Maleństwo trzymaj się mamusi!

Cześć kochana dziękuje za pamięć. ;))) ja już po pierwszymi okresie po poronieniu - mam PCO więc te cykle u mnie strasznie długie. Lekarz mówił, że po 2 okresie można działać. Wizytę mamy w połowie lipca i zobaczymy jaka strategie bojowa nam wymyśla ;) mam nadzieję, że od 2 okresu zaczniemy wysiadywanie jajek. Szczerze to już nie mogę się doczekać - dolary załatwione i na koncie czekają, dupsko sprawdzone (jeszcze na cytologię ale na dniach ma być) - pole walki gotowe i do boju!!!! ;) ;) ;)
@Biedroneczka83 - kochana to bedziemy walczyły w podobnym czasie - suuupperrr

.
To normalne ze jeszcze nie widac pecherzyka, za malą masz bete - podobno na sredniej jakosci sprzecie widac dopiero od ok 1500. Czyli moze juz w niedziele.

A przyrost masz jeszcze w granicy normy, na moje oko okolo 70 procent. Ale policz sobie na kalkulatorze betahcg, wpisz w google.

Przy poza macicznej przyrost jest ponizej normy od samego poczatku, a Tobie ladnie rosla. Oczywiscie sa wyjatki ale to sie zdarza baaaaaardzo rzadko. A lekarka Cie zatrzymala bo musi wszystko wykluczyc, nie moze gdybac jak my ;)

Wszystko bedzie dobrze, prg Ci powoli rosnie a o pozamacicznej zapomnij!

Najwazniejsze ze jestes pod opieka i jest jeszcze szansa dla dzidzi.

Trzymaj sie!!!

reklama
Do góry