olgaaa1987
Zaangażowana w BB
No to zadzwonie w poniedziałek do Łodzi może cos bardziej z początkiem sierpnia będzie. A czy na pierwszą wiztę trzeba badania jakieś robić czy wystarcza te z procesu in vitro ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymaj się Kochana. Beta jest w porządku. Odpoczywaj. [emoji8]Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
Leżę przez weekend, w niedzielę zrobia usg i betę
.
Dziękuję Wam za wsparcie!
No to zadzwonie w poniedziałek do Łodzi może cos bardziej z początkiem sierpnia będzie. A czy na pierwszą wiztę trzeba badania jakieś robić czy wystarcza te z procesu in vitro ?
Nie sadze. Ty robilas ogole badania a to jest specjalistyczne, musi byc wskazanie do niego, nie robia go rutynowo, a musza specjalnie te konkretna bakterie "hodowac" przez ok 1 tydz chyba i zobaczyc czy sie wytworzy jej DNA, stad to sie "posiew" nazywa Ale skierowanie mozesz dostac od kazdego lekarza ogolnego, pojdz i powiedz ze masz problemy z jelitami i wszystkie obkawy wskazuja na helicobakter i chcesz sprawdzic.A jak mi robili normalny posiew z szyjki i z pochwy to tez powinno wyjsc? Czy trzeba ze wskazaniem na ta wlasnie bakterie robic posiewy?
Przy próbach rejestracji wyskakuje mi jakiś warszawski adres
02-665, Warszawa
Czy to dobry lekarz ?
Ciut za mało, ale na zobaczenie pęcherzyka. Tym bardziej, że krwawisz. U mnie przy krwotoku nic nie było widać i myśleli, że poroniłam, odstawiłam leki bo beta poleciała z prawie 2200 na 1100 a ok 2 tygodnie później okazało się, że w macicy są 2 pęcherzyki ciążowe (bo jednak skubana zaczęła znów rosnąć), jednak happy endu nie było, no bo leki poodstawiane itp. To wyglądało tak jak u Ciebie - zabolał mnie brzuch i poleciała krew jakby ktoś nagle odkręcił kran. Nie piszę Ci tego, żeby Cię nastraszyć, tylko żeby dodać otuchy, nie odstawiaj broń Boże żadnych leków - nawet jakby kazali - dopóki nie będzie wszystko czarne na białym. Trzymam mooooocno kciuki za pozytywne zakończenie. Maleństwo trzymaj się mamusi!Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
.
@Biedroneczka83 - kochana to bedziemy walczyły w podobnym czasie - suuupperrrCześć kochana dziękuje za pamięć. )) ja już po pierwszymi okresie po poronieniu - mam PCO więc te cykle u mnie strasznie długie. Lekarz mówił, że po 2 okresie można działać. Wizytę mamy w połowie lipca i zobaczymy jaka strategie bojowa nam wymyśla mam nadzieję, że od 2 okresu zaczniemy wysiadywanie jajek. Szczerze to już nie mogę się doczekać - dolary załatwione i na koncie czekają, dupsko sprawdzone (jeszcze na cytologię ale na dniach ma być) - pole walki gotowe i do boju!!!!
To cię zmartwię - w Łodzi są na koniec sierpnia, o ile nie ma wrzesień już :/aaa bo tu termin na 18 sierpnia dopiero może warto zadzwonić do Łodzi będzie jakiś bliższy termin
To normalne ze jeszcze nie widac pecherzyka, za malą masz bete - podobno na sredniej jakosci sprzecie widac dopiero od ok 1500. Czyli moze juz w niedziele.Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
.
@Biedroneczka83 - kochana to bedziemy walczyły w podobnym czasie - suuupperrr