reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czytaj czytaj wiedzy nigdy za duzo
a więc pecherzyk to jest to co rośnie w trakcie stymulacji, ale nie każdy jest dojrzały i nie każdego można nazwać jajeczkiem. Zarodek to wiadomo, Twoje jajeczko+plemniczek i sex na szkiełku= zarodek który będzie podany do brzuszka
To czyli z tych pecherzykow moze byc wiecej jajeczek?

reklama
Przy próbach rejestracji wyskakuje mi jakiś warszawski adres
02-665, Warszawa
Czy to dobry lekarz ?
@olgaaa1987 tu i pogobno gdzieś w Warszawie ale drożej.
20180629_210839.jpg

Załączniki

• 20180629_210839.jpg
    20180629_210839.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 329
To normalne ze jeszcze nie widac pecherzyka, za malą masz bete - podobno na sredniej jakosci sprzecie widac dopiero od ok 1500. Czyli moze juz w niedziele.

A przyrost masz jeszcze w granicy normy, na moje oko okolo 70 procent. Ale policz sobie na kalkulatorze betahcg, wpisz w google.

Przy poza macicznej przyrost jest ponizej normy od samego poczatku, a Tobie ladnie rosla. Oczywiscie sa wyjatki ale to sie zdarza baaaaaardzo rzadko. A lekarka Cie zatrzymala bo musi wszystko wykluczyc, nie moze gdybac jak my ;)

Wszystko bedzie dobrze, prg Ci powoli rosnie a o pozamacicznej zapomnij!

Najwazniejsze ze jestes pod opieka i jest jeszcze szansa dla dzidzi.

Trzymaj sie!!!
Niekoniecznie. Często w cp beta bardzo ładnie przyrasta niestety, bo ciąża dobrze się rozwija tylko nie w tym miejscu co trzeba. Słabsze przyrosty mogą być np przy pustym jaju, jak ciąża od początku nie rozwija się jak trzeba. Ale i przy pustym czasem ładnie rośnie. Na innym wątku dziewczynie urosła do prawie 90tys i był szok jak się okazało, że jednak nic z tego

Hej, jestem po wizycie, jest pęcherzyk i jest ciałko więc chyba jest ok. Tylko martwi mnie wartość bet jest 20dpt a ja mam 3500, kurczę czy to jest za mało?on mówił że jest ok, ale jakoś tak cały czas siedzi mi to w głowie. Za dwa tygodnie serduszkowe.

Załączniki

• Screenshot_20180629-211919.png
    Screenshot_20180629-211919.png
    335,8 KB · Wyświetleń: 79
Probiotyki trzeba jeść zawsze przy antybiotykach, nie tylko przy tetapii od P.
Lekarze o tym nie mówią bo to oczywiste. Dziwne tylko, że w aptece nikt jej nie proponował przy realizacji recepty.
To fakt, masz racje, z tymi probiotykami. Nie znam szczegolow ale wiem, ze bardzo ciezko Teraz sie z tymi bakteriami uporac wiec tak na wszelki wypadek pisze.

To czyli z tych pecherzykow moze byc wiecej jajeczek?
Z 1 rosnącego pęcherzyka można pobrać jedną komórkę jajową (jajeczko). Chyba nie słyszałam o przypadku, żeby pobrano więcej jajek niż było pęcherzyków. Czasem rosnący pęcherzyk może być pusty, bo np nie dojrzała jeszcze i nie uwolniła się komórka (w rosnącym pęcherzyku jest tzw wzgórek jajonośny w którym ta komórka dojrzewa i zostaje uwolniona dopiero jak już jest gotowa do zapłodnienia). Czasem na usg nie widać wszystkich pęcherzyków, bo jakiś jest schowany gdzieś z tyłu i wychodzi z ukrycia dopiero przy punkcji. Nie wszystkie komórki mogą nadawać się do zapłodnienia, bo np są nieprawidłowej budowy lub są zdegradowane (przejrzałe). Do komórek zdolnych do zapłodnienia (czyli takich ładnych, dojrzałych, prawidłowych) dodaje się plemniki odpowiednio przygotowane (klasyczne IVF), lub można bezpośrednio do niej wstrzyknąć jednego dojrzałego, o prawidłowej budowie itp (metoda ICSI). Z tego powstają zarodki - małe dzidziusie które podaje się do brzucha:)

reklama
Do góry