reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hehe, no a jak pisałam, że mi wychodzi 2, ale cały panel jest ok to wszystkie sie tu upierałyście, że ma być w okolicach 1 ;) Ja owszem, z utrzymaniem mam problem, ale ostatni transfer zakończył sie brakiem implantacji, przez 7 lat naturalnie nie zaszłam i 3 IUI tez nie przyniosły rezultatu, a jajowody i nasienie (poza morfologią) są ok, więc nie można tu zakładać, że ten etap mamy już z głowy.
No nic, może mi ze strachu bije na dekiel :p
Eee jakie tsh 1? Mi lekarka mowi ze ma byc ponizej 2. I ciagle mam kolo 1.7 -1.9, czasem nawet 2.2. Wiec Twoje 1.9 jest dobre :) nawet dr G sam z siebie (bo chyba mu sie zapomnialo ze jestem pod opieka endokrynologa) zlecil amh i tsh.
A co do niego to niestety. Wiele zalezy od dnia, humoru, ilosci pacjentek. Jednego pogawedzisz o wszystkim, innego czujesz sie jak intruz. Z takich lekarzy bardziej analizujaco-rozgadanych to dr P-A jest.
Ale akurat to dr G mi zlecil cala immunologie i kariotypy po tylko dwoch nieudanych transferach a mogl olac temat.
Mam nadzieje ze Ci po prostu swietnie zrobi stymulacje. I beda super efekty.

reklama
a masz podane miano? W sensie jak wysoko dodatnie? powinnaś mieć podane 1: ...
@dżoasia , no wlasnie nic nie ma tylko .
20180628_221605.jpg

Załączniki

• 20180628_221605.jpg
    20180628_221605.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 360
A jaki wpływ ma TSH na ewentualny sukces transferu? Mam świeży wynik, który wynosi 2,4 i niestety lekarz nie zwrócił na to uwagi, a transfer tuż tuż
Ciut za wysokie. Do staran powinno byc ponizej 2. Moze na szybko sie udasz do endokrynologa? Chociaz tsh lubi skakac i trzeba brac pod uwage taka "srednia" z kilku badan. No ale u Ciebie sa przesłanki ze jest z wysokie.

A jaki wpływ ma TSH na ewentualny sukces transferu? Mam świeży wynik, który wynosi 2,4 i niestety lekarz nie zwrócił na to uwagi, a transfer tuż tuż

Pewnie mały. Wg mojej pani doktor liczy się rownowaga hormonalna. Labolatoryjne normy tsh są do 4. Przy naturalnych ciazach jak tsh jest ponizej 4 to wiekszosc ginekologow uznaje to za ok, bo jest w granicach normy. Natomiast jak sa problemy to dazy sie do tego niby optymalnego wyniku ponizej 2. Tsh bedzie ci sie wahac i pewnie za tydzien bedziesz miec juz inny wynik. Jesli pozostałe hormony są w normie to powinno byc ok. Ale dla pewnosci spytaj jeszcze swojego lekarza

Musisz zrobic ana 2 tam wyjdzie ci miano i typ swiecenia
Mozna tez zrobic ana 3 tam.wychodza przeciwciala ktore wchodza w sklad przeciwcial ana. Ale jak znajdziesz labolatorium ktore robi wyniki przez synevo to tam w ana 2 odtazu sa przeciwciala.
Aaa przeciez ty w Gdansku to masz oddzial synevo wiec dopytaj

reklama
Dzięki dziewczyny :) pozostałe hormony mam w normie, a TSH na takim poziomie pojawiało się już wcześniej, ale nikt nie zwracał na to uwagi. Przy okazji wizyty pociągnę temat, albo faktycznie skocze na cito do endokrynologa

Do góry