reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana a w jakiej klinice bedzie transfer to.moze ktos Ci podpowie. Ja tez mam ten problem ze jaj przetrzymam to.mnie brzuch boli i w pierwszej mojej klinice tak trzeba bylo, lekarz sie chyba pol.godziny na transfer jeszcze spóźnił i myslalam ze sie posikam a tam jeszcze po transferze sie gdzieś 20 minut leżało zanim pozwolili wstac-okropne to bylo.
Kochana ja mieszkam w stanach i tu do kliniki chodze.Jutro mam nastepny podglad wiec moze sie tym razem czegos dowiem.Bo place tyle pieniedzy a gowno sie dowiaduje za przeproszeniem:(zawsze mam ze soba kartkie z pytaniami o co chcialabym zapytac i nie mam nawet szans

reklama
U mnie kosztuje 3 razy tyle co w Pl.:o
Agolutin stosuje juz od dawna, raz przez przypadek zrobilam go zakrecona w brzuch, skonczylo sie wielka czerwona plama, swedzaca przez tydzien i gulka pod skora. Pecha mialam ze :pmialam tez transfer i sie pani doktor polapala. Pomijajac reszte wyjasnila mi doraznie ze rownie dobrze moge sobie olej tak wstrzykiwac , bo tak samo zadziala czyli wcale. Wiec moge sobie darowac8-)
Mhm... znam dziewczyny co robią podskórnie w brzuch z polecenia lekarza, wszystko jest dobrze a progesteron pieknie podbija.

Po luteinie mam zawsze infekcje ostatnio Lewandowski zmienił mi na lutinus z komentarzem że luteinę powinni wycofać bo 99 procent kobiet ma stan zapalny. Lutinus drogi ale chociaż nie podrażnia. Buziaki.
Nie podrażnia ale mechanicznie trochę robi peeling przez ta krzemionkę cholerna. A utrogestan jest na poziomie lutinusa jeśli idzie o przyswajalność a można powiedzieć ze działa wręcz nawilżająco ;) No i 4 razy tanszy...

Chyba źle się wyraziłam poprzednio ;) od dnia transferu aż do bety mam brać codziennie po 1 na wieczór ;(
A ilu dniowy zarodek? Bo mi przy 5dniowych. - czyli od niby owulacji, dnia zero po 5 dniach transfer to progesteron w normalnej dawce takiej jak po transferze wlać żali już 4 dni przed. (5 dni przed trochę mniejsza dawka). Dla mnie to mega ważne zwłaszcza jak masz sztuczny cykl bo progesteron otwiera okno transferowe, daje sygnał żeby endometrium przyjęło zarodek. No ale może ty będziesz mieć transfer 2 dniowych?

Co do crinone ńiby producent zaleca 1 żel na dzień. Ale sprawdziła bym po 2 dniach brania jak u ciebie się przyswaja bo znam osoby ze było słabo.

Dziewczyny, pytanie o Prolutex: wzięłam dziś pierwszy raz podskórnie, kupiłam taką malusią strzykawkę, tzw insulinówkę. Musiałam nabrać prawie całą, wstrzyknęlam, potrzymałam jeszcze chwilę, wyjęłam. Teraz iejsce wstrzyknięcia jest bledsze niż reszta brzucha (średnica bladego placka jakieś 2 cm, ze śladem po wkłuciu na srodku) i to miejsce jest bolesne przy dotyku. Czy to normalne? Też tak macie?
Tak, czasem robi się też gulka. Czasem naczynko pojdzie i siniak na pół brzucha....

Kochana ja mieszkam w stanach i tu do kliniki chodze.Jutro mam nastepny podglad wiec moze sie tym razem czegos dowiem.Bo place tyle pieniedzy a gowno sie dowiaduje za przeproszeniem:(zawsze mam ze soba kartkie z pytaniami o co chcialabym zapytac i nie mam nawet szans
Ważne jest tez jak masz macicę zbudowaną.

Hehe, no a jak pisałam, że mi wychodzi 2, ale cały panel jest ok to wszystkie sie tu upierałyście, że ma być w okolicach 1 ;) Ja owszem, z utrzymaniem mam problem, ale ostatni transfer zakończył sie brakiem implantacji, przez 7 lat naturalnie nie zaszłam i 3 IUI tez nie przyniosły rezultatu, a jajowody i nasienie (poza morfologią) są ok, więc nie można tu zakładać, że ten etap mamy już z głowy.
No nic, może mi ze strachu bije na dekiel :p
Ja staram się tsh utrzymywać w granicach 1,5-2 a najlepiej pośrodku. Normalnie jest 3, na moich lekach 1,6-1,8. W ciazy(wzrasta tsh) zwiększyłam dawkę i jest teraz 1,5. Mniej nie chcę. I dwie endokrynolożki z którymi się konsultowałam tak mi doradzały, jedna bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła i jej ufam. Mówi ze teraz tendencja do zbijania strasznie nisko a nie trzeba a potem po ciazy problem bo do końca życia trzeba być na lekach. Co innego jak są jakieś inne problemy z tarczyca.

Najnowsze zalecenia są żeby tsh przy staraniach nie przekraczało 2 i dlatego myśle ze zostawił je w spokoju... ale można by pomyśleć czy np dawki 12,5 nie warto włączyć. A przynajmniej od bety.

reklama
@Niusia21, u mnie w klinice wystarczy, żeby nie był pusty. Nie ma być przepełniony, bo wtedy nie wyleżysz. Jak jest trochę moczu to lepiej macica się układa w trakcie transferu. Podobno :)

Dzięki dziewczyny za podpowiedi w sprawie Prolutexu. Boli jak s******syn. Przy stymulacjach zastrzyki to był.dla.mnie pikuś, teraz ledwo dzierżę ten. No, ale.czego się nie robi by nakarmić kropka...

Do góry