reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hehe, no a jak pisałam, że mi wychodzi 2, ale cały panel jest ok to wszystkie sie tu upierałyście, że ma być w okolicach 1 ;) Ja owszem, z utrzymaniem mam problem, ale ostatni transfer zakończył sie brakiem implantacji, przez 7 lat naturalnie nie zaszłam i 3 IUI tez nie przyniosły rezultatu, a jajowody i nasienie (poza morfologią) są ok, więc nie można tu zakładać, że ten etap mamy już z głowy.
No nic, może mi ze strachu bije na dekiel :p
Eee jakie tsh 1? Mi lekarka mowi ze ma byc ponizej 2. I ciagle mam kolo 1.7 -1.9, czasem nawet 2.2. Wiec Twoje 1.9 jest dobre :) nawet dr G sam z siebie (bo chyba mu sie zapomnialo ze jestem pod opieka endokrynologa) zlecil amh i tsh.
A co do niego to niestety. Wiele zalezy od dnia, humoru, ilosci pacjentek. Jednego pogawedzisz o wszystkim, innego czujesz sie jak intruz. Z takich lekarzy bardziej analizujaco-rozgadanych to dr P-A jest.
Ale akurat to dr G mi zlecil cala immunologie i kariotypy po tylko dwoch nieudanych transferach a mogl olac temat.
Mam nadzieje ze Ci po prostu swietnie zrobi stymulacje. I beda super efekty.

reklama
a masz podane miano? W sensie jak wysoko dodatnie? powinnaś mieć podane 1: ...
@dżoasia , no wlasnie nic nie ma tylko .
20180628_221605.jpg

Załączniki

• 20180628_221605.jpg
    20180628_221605.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 355
A jaki wpływ ma TSH na ewentualny sukces transferu? Mam świeży wynik, który wynosi 2,4 i niestety lekarz nie zwrócił na to uwagi, a transfer tuż tuż
Ciut za wysokie. Do staran powinno byc ponizej 2. Moze na szybko sie udasz do endokrynologa? Chociaz tsh lubi skakac i trzeba brac pod uwage taka "srednia" z kilku badan. No ale u Ciebie sa przesłanki ze jest z wysokie.

A jaki wpływ ma TSH na ewentualny sukces transferu? Mam świeży wynik, który wynosi 2,4 i niestety lekarz nie zwrócił na to uwagi, a transfer tuż tuż

Pewnie mały. Wg mojej pani doktor liczy się rownowaga hormonalna. Labolatoryjne normy tsh są do 4. Przy naturalnych ciazach jak tsh jest ponizej 4 to wiekszosc ginekologow uznaje to za ok, bo jest w granicach normy. Natomiast jak sa problemy to dazy sie do tego niby optymalnego wyniku ponizej 2. Tsh bedzie ci sie wahac i pewnie za tydzien bedziesz miec juz inny wynik. Jesli pozostałe hormony są w normie to powinno byc ok. Ale dla pewnosci spytaj jeszcze swojego lekarza

Musisz zrobic ana 2 tam wyjdzie ci miano i typ swiecenia
Mozna tez zrobic ana 3 tam.wychodza przeciwciala ktore wchodza w sklad przeciwcial ana. Ale jak znajdziesz labolatorium ktore robi wyniki przez synevo to tam w ana 2 odtazu sa przeciwciala.
Aaa przeciez ty w Gdansku to masz oddzial synevo wiec dopytaj

reklama
Dzięki dziewczyny :) pozostałe hormony mam w normie, a TSH na takim poziomie pojawiało się już wcześniej, ale nikt nie zwracał na to uwagi. Przy okazji wizyty pociągnę temat, albo faktycznie skocze na cito do endokrynologa

Do góry