reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem w 7 t 2 d i od tygodnia jestem na 2x dziennie wcześnie 3x1 a za tydzień mam zejść na 1x dziennie stopniowo
Właśnie wielu lekarzy zmniejsza dawki od 6 tc, mój lekarz ani myśli. Idę teraz do niego dopiero w 7 tc, a on ani słowa o tym że zmniejszymy dawkę, za to mówił, że zaczniemy zmniejszać mi dawki leków z progesteronem. Wolałabym też już brać tylko 2 tabletki dziennie i zaraz jedną. Cóż pogadam z nim na wizycie.

reklama
Mie wiem jak teraz ale ja w Gyn mialam 2 wizyty u niego, 2razy zapisyealam sie na listy rezerwowe i final finałów wizytę mialam wczesniej niz najblizsza wizyta w dniu zapisu ale jak bylam naa prebatarnych to mowilt ze dal 4 terminy na jakis tam miesiac a jak ja bylam to byl 1 więc w sumie na dwoje babka wrozyla. A moze lepiej jechac do Pasnika z wynikami, w razie watpliwosci bedziesz mogla do niego maila wyslac i odpowie bezplatnie... no ciezki wybor. Ale u mnie on miał takie same zalecenia jak doc P
Zobacze jak to wszystko terminowo sie zgra.
To dobrze ze spytalam jesli tak to jesli Pasnik zaleci ci immunosupresje to najpierw rob stymulacje i zamroz zarodki te leki moga miec wplyw na komorki gdybym nie spytala to Pasnik by nie powiedzial. Oczywiscie moga a nie musza ale po co ryzykowac. Na forum fb jest dziewczyna ktora leczenie miala przed i zachodzila w ciaze ale wszystkie ciaze zle sie rozwijaly i ronila
A immunosupresja na ktory parametr pomaga? I co to konkretnie jest? Sterydy?
I rozumiem ze stymulacja najpierw, ale co z tymi niedojrzalymi komorkami/pecherzykami antralnymi? One przeciez sa zawsze w jajnikach. One tez moga sie zniszczyc?

Kachane, a brałyście estrofem po transferach. Ja biore, myślę, że będę brała do 9 tc, ale boję się, bo podobno on źle wpływa na płód. Miałam transfer świeżaczka, ale estradiol mam chyba niski, skoro lekarz każe brać cały czas. Jutro zaczynam 6 tc i estradiol z wczoraj - 567,6 pg. Prawie płacze nad każdą połkniętą tabletką, a biore 3x1 dziennie, chciałabym nie musieć tego brać.
Ja brałam i aktualnie biorę estrofem po kazdym transferze, z tym że go nie połykam a stosuje dopochwowo.

Kachane, a brałyście estrofem po transferach. Ja biore, myślę, że będę brała do 9 tc, ale boję się, bo podobno on źle wpływa na płód. Miałam transfer świeżaczka, ale estradiol mam chyba niski, skoro lekarz każe brać cały czas. Jutro zaczynam 6 tc i estradiol z wczoraj - 567,6 pg. Prawie płacze nad każdą połkniętą tabletką, a biore 3x1 dziennie, chciałabym nie musieć tego brać.
Raczej kazda z nas bierze i ja tez cos kolo 8-9tc schodzilam z niego i tez lykalam 3x

Estradiol jest ci bardzo potrzebny tzn dzidziusiowi do 12 tyg mozesz go spokojnie brac, nie masz wysokiego wyniku wiec kochana nie kombinuj:)Na plod wplywalby zle gdybys naturalnie zaszla w ciaze i ni z gruszki ni z pietruszki zaczela go brac, wtedy tak. W naszym przypadku jest tak samo wazny jak prg.trzymaj i nie puszczaj:)

Ja wczorwc mialam transfer 5 dniowej blastki. Powiedzieli mi ze zacznie sie zagniezdzacz jeszcze wczoraj lub dziś,ale nie mam żadnych objawow... Nie wiem czy to dobrze... Jutro jadę na badanie progesteronu i jakies kontrolne USG, tez tak mialyscie ? Pozdrawiam
Ja nic takiego nie mam. Ale chyba na tej podstawie będzie sprawdzal czy nie zmieniac Ci dawki lekow.

reklama
Do góry