reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To będzie moja trzecia stymulacja. Przy pierwszej na krótkim protokole uzyskałam tylko 3 kumulusy w tym jedną dojrzałą komórkę i przyjmowałam przez 7 dni menopur po 200 j. w Drugiej stymulacji przy długim protokole uzyskałam 8 kumulusów w tym 3 dojrzałe komórki, przyjmowałam dawki 300j. menopuru przez 4 dnia a potem przez 6 dnia 225 j. Teraz nie wiem jak będzie.
Ja miałam puregon 300 , pierwsza stymulacja i tylko jeden pęcherzyk . Myśle czy nie lepiej by bulo iść długim protokołem , może wtedy uda się więcej uzyskać ?

Tez byłam u niego i potwierdzam- nam tez do gustu nie przypadł
Mi zlecił tym razem scraching endometrium przed transferem i wlew z intralipidu . Więc coś chciał kombinować ...bo poprzedni to tylko mówił że " trzeba próbować aż w końcu trafi się dobre zarodki" zawsze komórek mialam duzo z tego ok 8 sie zapladnialo . Transfer 3 doba 6 7 8 kom to dobry podzial ale kl B a czemu nie zostawały nigdy do zamrożenia ... cos gdzies tkwi wada

Asia patrząc oczami męża to bardziej ze mnie sadystka. Grunt że działałam skutecznie

Witaj
Tak jak @dżoasia już Ci napisała u nas wyglądało to bardzo podobnie.
Ogólnie od początku lekarze sugerowali dawce. Nasza determinacja i upór dała efekt w postaci środowej pozytywnej bety.
Mąż jest po 3 pełnych biopsjach
Z 1 nie udało się uzyskać ani jednego plemnika do zapłodnienia
2 po 3 miesiącach suplementacji dała nam 30 szt plemników niestety nie wskazywały ruchu postepowego. Z zapłodnionych 6 komórek 3 zaczęły się dzielić następnie 2 zatrzymały się w rozwoju i miałam transfer jednej wczesnej blastocysty - niestety beta zerowa
Kolejna procedura od nowa i kolejne miesiące suplementacji męża
Pobrali już dużo więcej plemników które po dodaniu pozywki wykazały minimalny ruch postepowy
Zapłodniły się wszystkiego 6 komórek. Mieliśmy trzy 3dniowe 8 A i trzy piękne blastocysty.
Mam nadzieję że że teraz właśnie dwa maluchy 3dniowe zostaną ze mną do grudnia. Jutro mam kolejną bete i zobaczymy jak się sprawy mają
Życzę Wam dużo wytrwałości i cierpliwości ale jak widać warto

@tamiza Bardzo podziwiam was za determinację, to bardzo budujące czytać taką historię - już ją przytoczyłam mojemu mężowi i trochę się krzywił na brokuły ale myślę, że znajdę sposoby, by go przekonać do zdrowszego trybu życia:) Powiedz jaką metodą mieliście robioną biopsję i gdzie ją robiliście??

;)
6eed96e0679abc47e39022574080e8e1.jpg

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :)

Ej jak chcecie dam Wam numer do pewnej miłej Pani . Dziś sama do mnie dzwoniła[emoji23] . Całe 50 tys proponowała a ja głupia podziękowałam [emoji20]. Kurde trzeba było brać a nie teraz z przyczepą będę się targać po Krakowie czy warszawie żeby bankomat ukraść [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@Kalno ale tu sama napadniesz, pociagniesz przez miasto bankomat - tz. my Ci pomozem - a tam co jeden podpis i kasa na koncie - zadna przyjemność i brak wspomnień

Ja miałam puregon 300 , pierwsza stymulacja i tylko jeden pęcherzyk . Myśle czy nie lepiej by bulo iść długim protokołem , może wtedy uda się więcej uzyskać ?
Kochana długi protokól ma za zadanie najpierw wyciszyć jajniki np w przypadku pcos. U Ciebie niestety wyciszanie nie ma sensu...
W końcu przerwałaś tą stymulację wtedy? Urósł ten pęcherzyk? Może trzeba było jakiegoś naturalsa próbowac? :)

Kalno a co u ciebie?
Sorki ze dopiero ale coś apka przestała mi działać i nie widziałam żadnych powiadomień , dopiero teraz doczytałam .
U mnie bez zmian . 16.04 kolejna wizyta i się zobaczy co dalej będzie z moim przypadkiem . Myśle zapytać czy nie będzie lepiej zrobić u mnie długiego protokołu . Nie wiem czy któraś z dziewczyn miała i lepiej na nia zadziała ?

reklama
Do góry