Miejmy taką nadzieję Was genetycznych raczej nie, ale komórki też mogą być nie koniecznie wspaniałe tylko trochę słabszeDziewczynki pcos to - nie wady genetyczne - lekarze wiedzą co robią - chyba ?
...sama nie wiem, to zależy od przypadku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miejmy taką nadzieję Was genetycznych raczej nie, ale komórki też mogą być nie koniecznie wspaniałe tylko trochę słabszeDziewczynki pcos to - nie wady genetyczne - lekarze wiedzą co robią - chyba ?
Ja nie mam jasno stwiwrszobego pcos ale mam amh powyżej 10 , brak owulacji, i nadmierne owłosienie...więc Wszystko wskazuje na to ze mam pcospcos jest choroba o podlozu genetycznym , niestety . I wyklucza je do adopcji.tzn. komorki
Dobrze mi się spało Ale to akurat uważam za Plus w całym tym zamieszaniu. Dlatego brałam na noc bo podobno ciśnienie obniża Ale nie zapomnę jak Pani w aptece mi ja podawała i pytała się czy może być w większym opakowaniu a ja ze nie bi więcej mi nie trzeba, na co ona przecież to dla mężczyzn a ja z uśmiechem na twarzy wiemOoo ok dziekuje za info . A mialas jakies widoczne skutki uboczne po niej ?
Dasz radę, nie ma innego wyjściaDzieki... dobrze, ze ma sile walki inaczej nie wiem co by było. Dzieki za wsparcie
O to mi chodziło ale źle napisałamKrotkie sprostowanie zawiklanego tematu, biologiczna matka jestes!nie jestes genetyczna.
Nie o adopcje komorki tylko sa 2 mozliwosci albo adoptuje sie komorki od pary ktora przeszla ivf i oddala nadprogramowe komorki do dawstwa albo druga opcja to procedura z kd ktora polega na tym ze pod ciebie jest wybierana dawczyni i pod ciebie jest stymulowana placi sie za jej stymulacje jej leki jej punkcje a zapladnia sie nasieniem meza i transferuje
Ale za to teraz masz pewnie w pełni ułożone życie prywatne ,praca itp. A u mnie starania o drugie maleństwo a totalny brak konkretnej pracy nawet z domem go temat rzeka...Ale jakoś samo się to ułoży, czas pokaze@marg88 możesz to nie tajemnica , poprostu z wygody - ale mój mąż bardzo chce - no i jak zaczeliśmy starania i długo nie wychodził mi projekt matka - to coś się poprzewracało w mojej blond głowie i dorosłam do tego późno niestety
Aaa no to superŻadna klinika nie wzięłaby komórek do dastwa od kobiety np z pcos, endometriozom, albo innymi obciążeniami, które wpływają na jakość komórek. Jak jakaś kobieta ma nadmiar po punkcji, nie chce mrozić tylko chce oddać to też musi spełniać pewne kryteria.