reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja nie mam jasno stwiwrszobego pcos ale mam amh powyżej 10 , brak owulacji, i nadmierne owłosienie...więc Wszystko wskazuje na to ze mam pcos
Marg , ja w grupie Slownik in vitro dosyc obszernie to opisalam, sa tez tam inne objawy, moze ty tego wcale nie masz? Sa takie szczesciary z taka rezerwa ;)

reklama
Dziewczynki muszę się Was poradzić. Tyle tu Was i tyle też histori , a każda inna. Zastanawiam się czy podchodzić jeszcze raz do invitro ze swoich jaj czy od razu z dawczyni? Jestem juz stara baba 42 lata prawie. Jesli chodzi o finanse to i tak trza brać kredyt ihahihahihah. Tylko kwota bedzie inna. Z jednej strony chciała bym spróbować na swoich jajach - może sie tym razem uda , a z drugiej strony czy nie szkoda czasu -peselu nie oszukam ( nie mam problemu z dk) . Rozmawiałam z moją m@łżowiną na ten temat ,on zaakceptuje każdą moja decyzję, siorki i mama tez mi kibicują - teściów nie informujemy ,bo by nie zrozumieliśmy im bociany dzieci przyniosły . Kurcze normalnie dylemat- co radzicie tylko szczere bądźcie kochane

Ja miałam 35 lat jak się dowiedziałam o dramatycznie niskim amh. Tak pro forma i bez przekonania, bo nawet lekarz chyba nie wierzył w powodzenie, zrobiłam 1 procedurę, z której wyszły 3 komórki, a do transferu nie dotrwała żadna. Bardzo to przeżyłam, potem pogodziłam się, że nie będę mamą, a potem dowiedziałam o możliwości kd :) I była to u nas krótka piłka - decyzja na tak :) jeszcze jedno Ci powiem, jedyne dylematy, obawy miałam no może tak do połowy ciąży. Teraz w ogóle o tym nie pamiętam :)

Girls ja już po wizytu ;) Endo ładnie rośnie - 8,9mm. Od środy progesteron a transferro w poniedziałunio - tak na dobry początek tygodnia :) Tylko kuźwa jedno mnie nieopkoi! JAK JA BETE ZROBIE 6DPT??!!:szok: Nie dość że Święta to jeszcze na wiochach...:o
Super a z beta poczekasz do wtorku niesyety w takim razie :errr::errr:

Kochane u mnie wiesci z wizyty nastepujace poniewaz mamwziasc leki immunosupresyjne to moj lekarz od dzis wlacza mi antyki na 10 dni tak aby przesunac @ ktorej jeszcze nie ma od 1 dc mam brac leki immunosupresyjne i estrofem 2x1 i pozniej transfer
Ale zastanawiam sie teraz jak juz na spokojnie wrocilam do domu czy ten estrofem nie bedzie brany za dlugo bo musze brac 2 tyg podczas leczenia i pozniej 2 tygodnie przerwy do transferu to bedzie caly miesiac na estrofemie a co w takim razie z encortonem od 1 dc ktorego nie bedzie ? Pomocy
Troche nie czaje- to po co te antyki? Moze immunosupresje masz zaczac juz, zeby do @ sie wyrobic, ewentualnie troche zahaczyc? I potem.do transferu zeby minelo te 2 tyg. Przez miesiac na estrofemie to ci endo urosnie wieksze niz macica :rofl2:

zaczniesz brac 5 dni przed transferem?
Czekam na odpowiedz od Pasnika czy jest mozliwosc takiej kombinacji czy lepiej nie manipulowac
Ale to jest pomysl ze przed transferem wlaczyc encorton. Jesli mozna tak zrobic to super bo o 2 tygodnie wczesniej pojade po moje kropki. Tylko czy to nie za pozno na ich podanie bo to bedzie 4 tygodnie na estrofemie? Odrazu zaznaczam ze ja sie na tych sztucznych cyklach nie znam wiec pomocy ;)

Tak piszecie o tej heparynie z refundacja. Podobno mozna ja dostac na refundacje spelniajac dwa warunki po trza byc w ciazy, po drugie trzeba miec wskazania np trombofilie czy zespol antyfosfolipidowy.
Takze poniewaz ja mam pai1 to gin mi obiecala dac ta refundacje jak tylko zajde...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Trombofilia wlasnie nie jest wskazaniem wedlug wytycznych MZ czyli trafilas na ginekologa ktory zakombinuje zebys miala refundacje ;)

reklama
Do góry