reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Najlepiej stosować się do zaleceń danej kliniki. Np. w Invicta przy 5dniowej blastce, badania chormonow są na 3,6 i 9dpt.
A moim zdaniem w 3 to wogole bez sensu robić (bo to niepotrzebny stres), już szybciej 6,9 dpt. Takze warto czasem poczekać na wskazany dzień.
Cierpliwości i powodzenia :)
Bez sensu to nie jest bo to chodzi o progesteron i estradiol i o to czy sa przyrosty. Z tego lekarz widzi czy endometrium podjelo „wspolprace z embrionem” i czy np. nalezy zwiekszyc dawko hormonow. Beta to tak przy okazji:)

Problemem jest pcos, endo wczoraj mialam 7.9 dzis ovitrel.. na sztucznym wszystko dzialamy. Dodatkowo mam jakies tabletki dopochwowe (dzien przed, transfer i dzien po) na "s" ale nazwy nie umiem rozczytac.. staram sie juz nastawiac pozytywnie ale mimo wszystko stres jest niestety;)
Endo troszkę cienkie ale masz kilka dni to może podrosnie. Ważne żeby zawierzyc w wiedzę lekarzy i ich zalecenia. . Ale to oczywiście nie jest 100% szansa na powodzenie.
Transfer to tak naprawde loteria i dużo zależy od wielu czynników (czasem od takich na które już żadnego wpływu nie mamy). Jednym udaje się za pierwszym razem innym za 4 i kolejnych nie. Zależy od przypadku, przyczyny niepłodności, doboru leków i sposobu leczenia, zarodków itd.
Także miejmy nadzieję że u Ciebie wszystko się zgra w czasie i będzie dobrze. Trzymam kciukasy. ;)

Endo troszkę cienkie ale masz kilka dni to może podrosnie. Ważne żeby zawierzyc w wiedzę lekarzy i ich zalecenia. . Ale to oczywiście nie jest 100% szansa na powodzenie.
Transfer to tak naprawde loteria i dużo zależy od wielu czynników (czasem od takich na które już żadnego wpływu nie mamy). Jednym udaje się za pierwszym razem innym za 4 i kolejnych nie. Zależy od przypadku, przyczyny niepłodności, doboru leków i sposobu leczenia, zarodków itd.
Także miejmy nadzieję że u Ciebie wszystko się zgra w czasie i będzie dobrze. Trzymam kciukasy. ;)
Oby ta loteria okazała się pomyślna:) Dzięki[emoji8]

Bez sensu to nie jest bo to chodzi o progesteron i estradiol i o to czy sa przyrosty. Z tego lekarz widzi czy endometrium podjelo „wspolprace z embrionem” i czy np. nalezy zwiekszyc dawko hormonow. Beta to tak przy okazji:)
O to "bez sensu" chodziło mi oczywiście o betę w 3dpt.:eek: Co do Estradiolu iprogesteronu to tak jak piszesz, oczywiście wskazane :cool2:

Dziewczyny powiem Wam ze cały proces in vitro potrafi wykończyć nawet najtwardszych. Ja mimo ze udało sie za 2 razem w 6 tygodniu krwawienie- usg niby ok, leżeć. W 8 plamienia mocno brązowe z rana większe- krwiak większy od dziecka. Leżenie brązowe plamienia, lekarz twierdził ze sie oczyszcz. Aż tu dzis czuje ciepli i polało sie krwi czerwonej jednorazowo. Ostanio po 8 h na Karowej wole iść do swojego ginekologa i załatwić to w 15 min tym bardziej, ze krew poleciała jednorazowo bez boli. . Mam wizytę rano. Nie mam na to siły. Kłócę sie z mężem non stop. Niestety mamy sporo problemów, jego eks żona dokłada nam(sama go zostawiła). Ma z nia 2 synów 17 ,16 latków którzy tez dają do pieca. Musiałam ukrywać zastrzyki przed nimi itd bo odnieśliby Mamie a ona wtedy piekło by rozpętała- maile, telefony. A ja uziemiona od zmysłów odchodzę. Ale sie wyzalilam.

reklama
:o:o:o Ladnie za oocyty kasuja , ale chyba dlatego zeby ludzi do tego zniechecic.
Nie wiem czy dobrze napisałam, bo nie pamiętam :) ale w drugą stronę jeśli by się oddało komórki do adopcji to tyleż samo można było dostać "dofinansowania" do procedury. Na szczęście ja dylematu nie miałam, uff ;) Kochana a jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że żadnych cuda się nie dzieją, a brzucho zaraz będzie się powiększał :)

Do góry