A tak mniej więcej ile się płaci?
Z tego co kiedyś dziewczyny pisały to jest naprawdę duża rozbieżność. W Gyncentrum placi się 550zł za słomkę (na słomce max 2 zarodki).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A tak mniej więcej ile się płaci?
Bez sensu to nie jest bo to chodzi o progesteron i estradiol i o to czy sa przyrosty. Z tego lekarz widzi czy endometrium podjelo „wspolprace z embrionem” i czy np. nalezy zwiekszyc dawko hormonow. Beta to tak przy okazjiNajlepiej stosować się do zaleceń danej kliniki. Np. w Invicta przy 5dniowej blastce, badania chormonow są na 3,6 i 9dpt.
A moim zdaniem w 3 to wogole bez sensu robić (bo to niepotrzebny stres), już szybciej 6,9 dpt. Takze warto czasem poczekać na wskazany dzień.
Cierpliwości i powodzenia
U mnie za mrożenie zarodków placiłam 500zł za pierwszy i 300zł za każdy kolejny. Za oocyty nie płaciłam bo nie bylo nadwyzki ale chyba coś koło 2tys za 6 szt.A tak mniej więcej ile się płaci?
Endo troszkę cienkie ale masz kilka dni to może podrosnie. Ważne żeby zawierzyc w wiedzę lekarzy i ich zalecenia. . Ale to oczywiście nie jest 100% szansa na powodzenie.Problemem jest pcos, endo wczoraj mialam 7.9 dzis ovitrel.. na sztucznym wszystko dzialamy. Dodatkowo mam jakies tabletki dopochwowe (dzien przed, transfer i dzien po) na "s" ale nazwy nie umiem rozczytac.. staram sie juz nastawiac pozytywnie ale mimo wszystko stres jest niestety
Ladnie za oocyty kasuja , ale chyba dlatego zeby ludzi do tego zniechecic.U mnie za mrożenie zarodków placiłam 500zł za pierwszy i 300zł za każdy kolejny. Za oocyty nie płaciłam bo nie bylo nadwyzki ale chyba coś koło 2tys za 6 szt.
Oby ta loteria okazała się pomyślna Dzięki[emoji8]Endo troszkę cienkie ale masz kilka dni to może podrosnie. Ważne żeby zawierzyc w wiedzę lekarzy i ich zalecenia. . Ale to oczywiście nie jest 100% szansa na powodzenie.
Transfer to tak naprawde loteria i dużo zależy od wielu czynników (czasem od takich na które już żadnego wpływu nie mamy). Jednym udaje się za pierwszym razem innym za 4 i kolejnych nie. Zależy od przypadku, przyczyny niepłodności, doboru leków i sposobu leczenia, zarodków itd.
Także miejmy nadzieję że u Ciebie wszystko się zgra w czasie i będzie dobrze. Trzymam kciukasy.
O to "bez sensu" chodziło mi oczywiście o betę w 3dpt. Co do Estradiolu iprogesteronu to tak jak piszesz, oczywiście wskazaneBez sensu to nie jest bo to chodzi o progesteron i estradiol i o to czy sa przyrosty. Z tego lekarz widzi czy endometrium podjelo „wspolprace z embrionem” i czy np. nalezy zwiekszyc dawko hormonow. Beta to tak przy okazji
A mój doktor kazał mi zrobić tylko betę 10dnia i napisać sms z wynikiem . To chyba trochę słabo w porównaniu z Wami ...O to "bez sensu" chodziło mi oczywiście o betę w 3dpt. Co do Estradiolu iprogesteronu to tak jak piszesz, oczywiście wskazane
Nie wiem czy dobrze napisałam, bo nie pamiętam ale w drugą stronę jeśli by się oddało komórki do adopcji to tyleż samo można było dostać "dofinansowania" do procedury. Na szczęście ja dylematu nie miałam, uff Kochana a jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że żadnych cuda się nie dzieją, a brzucho zaraz będzie się powiększałLadnie za oocyty kasuja , ale chyba dlatego zeby ludzi do tego zniechecic.