reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiem Wam ze cały proces in vitro potrafi wykończyć nawet najtwardszych. Ja mimo ze udało sie za 2 razem w 6 tygodniu krwawienie- usg niby ok, leżeć. W 8 plamienia mocno brązowe z rana większe- krwiak większy od dziecka. Leżenie brązowe plamienia, lekarz twierdził ze sie oczyszcz. Aż tu dzis czuje ciepli i polało sie krwi czerwonej jednorazowo. Ostanio po 8 h na Karowej wole iść do swojego ginekologa i załatwić to w 15 min tym bardziej, ze krew poleciała jednorazowo bez boli. . Mam wizytę rano. Nie mam na to siły. Kłócę sie z mężem non stop. Niestety mamy sporo problemów, jego eks żona dokłada nam(sama go zostawiła). Ma z nia 2 synów 17 ,16 latków którzy tez dają do pieca. Musiałam ukrywać zastrzyki przed nimi itd bo odnieśliby Mamie a ona wtedy piekło by rozpętała- maile, telefony. A ja uziemiona od zmysłów odchodzę. Ale sie wyzalilam.
Kochana, nie ma się co dziwić - jesteś jak na tykającej bombie. Mam nadzieję, że jutro się znów trochę uspokoisz, a z maleństwem będzie ok.

reklama
A mój doktor kazał mi zrobić tylko betę 10dnia i napisać sms z wynikiem . To chyba trochę słabo w porównaniu z Wami ...
Nie ma niestety „jednej linii” dla wszystkich klinik i kazda ma swoja prywatna polityke . Nie przejmowalabym sie az tym tak bardzo. Wazne zeby bylo dobre labo, embriolodzy i lekarz dla ktorego jestes kolejnym numerkiem.Nie przejmuj sie tym , pytanie jak ty sie w tej klinice czujesz? I czy czujesz ze jestes w dobrych rekach? Dla mnie to jest pytanie rozstrzygajace, czy zostac czy szukac czegos lepszego❤️

Nie ma niestety „jednej linii” dla wszystkich klinik i kazda ma swoja prywatna polityke . Nie przejmowalabym sie az tym tak bardzo. Wazne zeby bylo dobre labo, embriolodzy i lekarz dla ktorego jestes kolejnym numerkiem.Nie przejmuj sie tym , pytanie jak ty sie w tej klinice czujesz? I czy czujesz ze jestes w dobrych rekach? Dla mnie to jest pytanie rozstrzygajace, czy zostac czy szukac czegos lepszego❤️
Powiem tak ,lekarz ogólnie do rzeczy -konkretny lekarz ,ale mało rozmowny i taki zasadniczy . Ale przyzwyczaiłam się do niego i podejrzewam ,że nikt nie podejdzie do mnie z sercem tylko każda klinika będzie grać nas za kolejny numer i brać od nas kasę .

Nie wiem czy dobrze napisałam, bo nie pamiętam :) ale w drugą stronę jeśli by się oddało komórki do adopcji to tyleż samo można było dostać "dofinansowania" do procedury. Na szczęście ja dylematu nie miałam, uff ;) Kochana a jak Ty się czujesz? Mam nadzieję, że żadnych cuda się nie dzieją, a brzucho zaraz będzie się powiększał :)
Z 24 godzin jakies 5 nie „stoi mi powyzej szyji” w sumie mega dobra dieta. :)Cuda sie nie dzieja , chociaz kzdy bol brzucha czy uczucie ze „ cos leci dolem” przyprzwia mnie o zawal serca.ale raz zryty beret , pozostaje na zawsze...zryty:(pozostaje mi czekac do usg. Za tydzieno_O

Z 24 godzin jakies 5 nie „stoi mi powyzej szyji” w sumie mega dobra dieta. :)Cuda sie nie dzieja , chociaz kzdy bol brzucha czy uczucie ze „ cos leci dolem” przyprzwia mnie o zawal serca.ale raz zryty beret , pozostaje na zawsze...zryty:(pozostaje mi czekac do usg. Za tydzieno_O
Oby do wizyty:) A który dpt dziś?

Powiem tak ,lekarz ogólnie do rzeczy -konkretny lekarz ,ale mało rozmowny i taki zasadniczy . Ale przyzwyczaiłam się do niego i podejrzewam ,że nikt nie podejdzie do mnie z sercem tylko każda klinika będzie grać nas za kolejny numer i brać od nas kasę .
Z jednej strony nie siedzisz na kanapie u psychologa , z drugiej moze byc lekarz malomowny a konkretyn i b. dobry. Ja sie wPl nigdy nie leczylam, a tu gdzie bylam , gdzie teraz jestem nigdy nie czulam sie jak pacjentka do odhaczenia i odkasowania. Ja bym nie mogla wspolpracowac z takim lekarzem jak twoj, chociaz jest moze i dobry jest. Liczy sie dla mnie ludzkie podejscie i uczucie ze jestem w dobrych rekach. Ale to ja, kazdy inaczej to odczuwa❤️

reklama
A mój doktor kazał mi zrobić tylko betę 10dnia i napisać sms z wynikiem . To chyba trochę słabo w porównaniu z Wami ...
No co klinika widzisz to inne zasady. W Invicta kładą bardzo duży nacisk na formalności i trzymania się "zasad", więc przed każdym transferem robię wymaz z kanału szyjki macicy. A wirusowy panel jest ważny tylko 3 m-cy, a to koszt koło 800 zł.... I zazwyczaj starcza nam na wykonanie pojedynczego transferu... Z drugiej zaś strony zalecają wiele badań jako klinika, większość wyszła nam w porządku, ale wiem że niektóre dziewczyny muszą się "prosić" o jakieś dodatkowe badania, albo robić na własną rękę.
No ale przed nami już ostatni 4 transfer (bo zostały nam ostatnie 2 mrozaczki) i wtedy zobaczymy co dalej, tzn czy ewentualnie zmieniać klinikę... Bo kończą im się pomału pomysły na nasz przypadek... Ehhh

Do góry