olgaaa1987
Zaangażowana w BB
No ja juz bardziej na trzeźwo zastanawiam się co przebadać przed następną próbą. To było moje 1 podejście .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli TSH to tarczyca jeżeli masz poniżej 2 no to jest ok.
Jest wiele wiele badań które można wykonywać. Ale takie podstawy to właśnie wymazy, tak jak @misis188 pisze mycoplasmy, ureoplasmy.
Wit. D3 (niedobory wpływają na płodność), kwas foliowy.
AMH - w Polsce to biorą pod uwagę.
Do tego w Polsce ustawa im nakazuje badać całą wirusologię (toksoplazmozy, różyczki, WZW, HIV itp) -ale kliniki na miejscu pobierają krew i robią te badania.
Warto napisać po prostu do kliniki, w której się będziecie chcieli leczyć o listę badań, których wymagają.
Ja sobie robiłam też np usg piersi żeby się upewnić przed tymi całymi hormonami, że wszystko tam jest ok.
Mi lekarz mówi, że nie ma też co popadać w paranoję i że 1 podejście to może być zwykły pech. Chociaż łatwo lekarzom mówić...No ja juz bardziej na trzeźwo zastanawiam się co przebadać przed następną próbą. To było moje 1 podejście .
Lecze sie w warszawie w prywatnej lecznicy poleconej przez siostre cioteczna tam jej sie udalo po 5 podejsciach noeudanych w klinikach . Lekarka pracowala wczesnoej w klinikach ale z tego co mowi to przestala ze wzgledu na rozne regulacje i wolala sama zaczac praktyke we wspolpracy z paroma klinikami w calej polsce. Jest dr. Nauk medycznych. Zajmuje sie problemami od podstaw immunologia endokrynologia andrologia . Kieruje na badania i do lek spec. Do ktorych warto. Isc na konsultacje. Ona prowadzila mnie badala ustalila leczenie stymulacje pozniej ustalamy klinike ktora bedzie robila punkcje i transfer. Leczenie wynioslo mnie w porownaniu z leczeniem w klinikach mniej( wiem bo mam wglad od ludzi znajomych ile ich wynioslo ) . Nie czulam sie naciagana wrecz jak cos chcialam to wytlumaczonao mi ze to ma sens lub nie ma . Nikt mi tez nie obiecywal powodzenia przedstawila mi realne szanse przy moim wieku 42 lata i slabym nasieniu partnera. Ponizej 10 %. Udalo sie za drugim razem. Gabinet gyn care warszawa dr. A. Karwacka . Jak bedziesz miala pytania co do tego to pisz na priv prosze bo moge przeoczyc pytanie bo nie zagladam tutaj regularnie na razie . Podrawiam wszystkie dziewczyny i gratuluje tym co do tej pory sie udalo. Pozostalym zycze cierpliwosci i sily@aga06 a gdzie się leczyłas w Białymstoku? I podawali Ci ten wlew zawsze przed transferem?
Mialam dwa transfery i mialam za kazdym razem zaproponowane mozliwosc podania. Moglam kupic na recepte w aptece przy klinice na il. Sklodowskiej w bialymstoku lub gdziekolwiek indziej. Sama moge wystawic recepte wiec kupowalam zawsze przed przyjazdem . Nie kierowali mnie na zadne badania kurczliwosci . Uwazam ze kazde gmeranie w macicy zwieksza jej skurcze przez pewien czas wiec bylam zadowolona ze to mialam podawane . Atosiban dziala z tego co pamietam do 2 - 3 h po podaniu.@aga06 a gdzie się leczyłas w Białymstoku? I podawali Ci ten wlew zawsze przed transferem?
Bardzo mi przykro [emoji20] wspolczuje KochanaJa już wszystko wiem.... niestety wynik się nie zmienił, czyli dupa
Za cała resztę 3mam mocno kciuki, abyście miały dużo lepsze informacje niż moje... :*
Dziękuję Kochana za wyczerpującą informację. W razie dodatkowych pytań będę do Ciebie pisałaMialam dwa transfery i mialam za kazdym razem zaproponowane mozliwosc podania. Moglam kupic na recepte w aptece przy klinice na il. Sklodowskiej w bialymstoku lub gdziekolwiek indziej. Sama moge wystawic recepte wiec kupowalam zawsze przed przyjazdem . Nie kierowali mnie na zadne badania kurczliwosci . Uwazam ze kazde gmeranie w macicy zwieksza jej skurcze przez pewien czas wiec bylam zadowolona ze to mialam podawane . Atosiban dziala z tego co pamietam do 2 - 3 h po podaniu.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Okropnie sie zaczyna ten poniedzialek [emoji20] wspolczuje i tule mocnoNiestety u mnie beta poniżej 1 ale wciąż 3mam kciuki za resztę POWODZENIA DZIEWCZYNY !!!