reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Robię już wszystko leki dowcipne i doustne, provag invag żurawina, prysznic, celibat, zero cukru itp. Mam polipa kt. prawdopodobnie powoduje od 2 lat plamienia po okresie i sądzę że te plamienia nakręcają grzybicę bo nigdy wcześniej nie byłam podatna na infekcję. Mam dziewczynki 39 lat i czas nieubłaganie leci a z tą grzybicą to mogę się bawić kilka lat. No cóż walczę dalej....zobaczę co mi z novum odpowiedzą

Wiem że ciężko czekać, ale póki tego nie wyleczysz i tak Cię do transferu nie dopuszczą, a jak histero pogorszysz sprawe to będzie jeszcze ciężej wyleczyć. Może wiecej tego probiotyku trzeba lub inne szczepy. Albo medycyna niekonwencjonalna.
No i do wycierania miejsc intymnych po kąpieli najlepiej używać ręczników papierowych, bo w zwykłych też lubią się bakterie i grzyby namnażać.
Powodzenia w walce:)

reklama
Czy możesz mi więcej powiedziec na temat tego leku?
Zle napisalam nie mialam badania kurczliwosci a wlewy mialam za kazdym razem kiedy mialam transfer. Podaje sie go w wolnym wlewie za pomoca pompy przez 40 min przed transferem , czesc leku . Lek sie rozcoencza w roztworze plynu do wstrzykiwan dozylnych. Potem transfer i po transferze po skorzystaniu z ubikacjj szlam na lozko i tam lezalam jeszcze ok h i reszta leku schodzila. Potem ubieranie i do domu. Lek dziala ok 2-3 h po transferze i Przeciwdziala skurczom macicy po gmeraniu ( blokuje z tego co pamietam receptory dla oxytocyny ) Przed drugim transferem mialam scratching macicy tez dodatkowo.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny, trochę mnie nie było. Muszę nadrobić czytanie. Musiałam się wyłączyć z myślenia o in vitro, wyluzować. Udało się. Nie mam już takiego parcia, że jak się nie uda teraz, to koniec świata. Pogodziłam się z myślą, że nie będzie łatwo.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana musi być dobrze! Do kwietnia już niewiele pozostało ;)

Witajcie dziewczynki, dołączam do was ... w czwartek punkcja u mnie kiepsko bo tylko 8 jajeczek urosło ale 5 wielkości 20 mm, mam niskie amh 0.7 :( mimo młodego wieku 29lat. Lekarz mój kieruje mnie na badanie genetyczne zarodków ale ja sama nie wiem co o tym myśleć, chce mnie większe szanse że będzie ok sama nie wiem czy robić te badania czy że świeżych czy z mroziaczkow ;( ..oprocz tego jestem po ciąży pozamacicznej i pierwszej naturalnej z której mam Nadusie, tersz walczymy o drugie dzieciatko ..ja piszecie potega podswiadamosci jest b. Wazna jak prscowalam w przedszkolu mialam dziewczynke olge, mowilam ze chcr taka corke .. i co Nadusia jest prawie idebtyczna z zachowania i tez ma loczki ;) teraz ..w mojej podswiadamosci jest Natan.. doradzcie mi co robić
Kochana w mojej klinice nie robi sie bad genetycznych zarodkow i bardzo z tego powodu ubolewam[emoji52] wiec jesli lekarz Was do tego kwalifikuje, a Wy jestescie w stanie udzwignac to finansowo, ja bym zrobila. Z tym ze u nas problem ze slabym nasieniem, z duzym stopniem fragmentacji chromatyny plemnikowej i ryzyko chorob genet zarodkow wieksze niz normalnie [emoji52] dlatego mam do tematu akurat takie podejscie. Kazda sytuacja jest inna

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam wyniki.
bhcg <0,1.
to 10dpt więc oczywiście powtórzę w środę, żeby odstawić leki, ale raczej nie ma nadziei.
Nie udało się niestety. To był nasz drugi transfer. Nie mamy mrozaków więc wszystko od nowa. Jestem też jeden cykl po histero, więc widać mam tak zrąbany organizm, że nawet to nie pomogło.

O widzisz, to super że piszesz, 500zł byłabym w stanie zapłacić. A jak to jest podawane?
W pompie dozylenej . Czesc leku ok 40 min przed transferem reszta po transferze przez ok h schodzi. Rozpuszczny jest w roztworze plynu do podan dozylnych bezp. Przed podaniem .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam wyniki.
bhcg <0,1.
to 10dpt więc oczywiście powtórzę w środę, żeby odstawić leki, ale raczej nie ma nadziei.
Nie udało się niestety. To był nasz drugi transfer. Nie mamy mrozaków więc wszystko od nowa. Jestem też jeden cykl po histero, więc widać mam tak zrąbany organizm, że nawet to nie pomogło.
No nie :( to nie tak miało być :( kochana tak mi przykro ;( przytulam :**

Do góry